Björn Nilsson SG

Björn Nilsson ny vd för Svensk Galopp

9 juli 2024 10:53

Svensk Galopps styrelse har utsett Björn Nilsson till ny vd för Svensk Galopp AB.

– Jag är tacksam och glad att få det här förtroendet och jag ser väldigt mycket fram emot att påbörja arbetet, säger Björn Nilsson, som officiellt tillträder sin nya tjänst den 19 augusti.

Björn Nilsson är 48 år och bosatt i Nacka och har länge haft ett stort intresse för hästsport även om han inte tidigare varit aktivt involverad.

– Jag har en god bild av de utmaningar som finns. Det är viktigt att vi skapar en gemensam bild av vart vi ska, och ett gemensamt engagemang runt målbilden. Transparens, kommunikation och delaktighet är några saker som jag kommer vara väldigt noga med, säger han.

Björn Nilsson har en omfattande bakgrund inom ekonomi, affärsutveckling och ledarskap och har tidigare bland annat varit vd för Destination Inlandsbanan. Han kommer närmast från en tjänst som försäljningschef för det danska fintech-bolaget Crediwire.

– Det glädjer mig och resten av styrelsen att hälsa Björn hjärtligt välkommen till Svensk Galopp och till en spännande och utmanande uppgift. Av 50 sökande stod Björn ut som det självklara valet. Han har omfattande erfarenhet inom ekonomi och utmärker sig som både operativ, kunnig och empatisk, säger Svensk Galopps styrelseordförande Anders Lilius.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Den senaste tidens rikliga nederbörd på Västkusten gör att några av söndagens propositioner måste skrivas om. Samtidigt förlängs startanmälan till söndagens tävlingar på Göteborg Galopp till tisdag kl 09.30. Detta medför även att startlistor och tävlingsprogram kommer att publiceras en dag senare än planerat.

De nya propositionerna har mejlats ut till alla tränare. Propositionsändringarna finns även publicerade på sidan Träna och tävla / inför tävling.

Admiral de Vega TOP
Admiral de Vega TOP

Tidigare i år var han målfotoslagen i Stockholms Stora Pris. I söndagens Lelles Open Mile (L) på Bro Park hade Admiral de Vega marginalerna på sin sida. Med Elione Chaves i sadeln säkrade den Annike Bye Hansen-tränade fuxen årets första viktoria genom att avvisa starkt avslutande Mozart i den 1 600 meter långa uppgörelsen. Läs mer

DSC_6183-X3 Seakine i vinnarcirkeln bild 2
DSC_6183-X3 Seakine i vinnarcirkeln bild 2

Han har alltid varit intresserad av galoppsporten och det engelska fullblodet – Stefan Melander. En tisdagskväll i juni kom så den första tränarsegern och av bara farten kom den andra också: – Att ta två tränarsegrar är väldigt stort och läckert för mig, berättar han. På söndag startar den vinnande duon igen. Läs mer