Den här sidan är arkiverad och kan innehålla inaktuell information.

Information om gräsbanan på Bro Park

12 maj 2016

Svensk Galopp beslöt i tisdags att det inte kommer att ridas några gräslopp på premiärdagen på Bro Park den 1 juni. Här kan du läsa bakgrunden till beslutet.

Orsaken till detta är att banan i dagsläget är alldeles för hård och vi vill varken äventyra hästar eller bana inför framtida tävlingar. Vid ett flertal tillfällen så har banbevattningssystemet oturligt skadats i samband med alla de pågående entreprenaderna runt banan.

Detta har gjort att vi inte haft möjlighet att vattna i den omfattning som vi tänkt och som behövts nu när sommarvärmen ”äntligen” dök upp.
Fr.o.m. i morgon, fredag, så är hela banbevattningen igång igen och vi kommer nu att återigen kunna vattna kvällstid samt lufta banan för att göra den mjukare. Gräset är klippt två gånger och rötterna utvecklas fint.

Vi förstår att detta är en olycklig omständighet för de som har haft för avsikt att rida på gräs den 1 juni som ett led i matchningen för kommande löp och därför har vi försökt hjälpa upp situationen genom att ersättningslopp har skrivits ut på Täby samt Göteborg. Mer information om detta kan ni hitta på vår hemsida.

Avseende dirttrackbanan är planen att man kommer att kunna börja träna på den i början av vecka 21 i samband med att vi börjar flytta ut tränare till Bro Park. Tävlingsdagen den 1 juni kommer att genomföras men som ovan redogjorts för kommer vi endast att rida på dirttracken den dagen. Invigningsdagen den 19 juni kommer att ridas på båda underlagen enligt plan.

Ulf Hörnberg, VD Svensk Galopp


 

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Fredagsbloggen cover Suspicious Mind.jpg Fredagsbloggen cover Suspicious Mind.jpg

En jubileumslöpning som heter duga, Jägersros kung ska avtackas och Tandari Classic ska snart avgöras. Det är några av ämnena i veckans fredagsblogg, där Niclas Cronberg skriver om aktuella händelser på galoppbanan. Läs mer

Under torsdagen reds samtliga lopp på en god dirttrackbana och det blev många spännande upploppsstrider. Vädret var helt okej även om mörkret numera kommer ganska tidigt. Vi fick se två svenska segrar.

Först ut var maidenvinnaren Heshmah (e. Kitten’s Joy) som tillsammans med Elione Chaves avslutade mycket positivt över 1600 meter då man spurtade ner den undflyende Spirit Of Cimmaron (trea till slut). Annette Stjernstrand tränar och Nathalie Mortensen äger.

Xtara (e. Xtension) fick under Ulrika Holmquist rejäl fart över upploppet och vann till slut med över en längd gentemot den stora favoriten Quelle Eleganze. Distansen var 1600 meter. Marie Lustig tränar och Grytåsa Ridcenter och Emelie Gustafsson äger.

Läs mer: Resultat, nyheter, referat och kommande tävlingsdagar på Ovrevoll.no

Foto: ©hesteguiden.com
Xtara_T3I8466.jpg
Globemaster TOP Globemaster TOP

Onsdagens lunchtävlingar på Bro Park toppades med en fin Guldhandicap. Martin Rodriguez serverade Globemaster en fin smygresa i den 1 200 meter långa uppgörelsen. Över de sista 200 meterna tackade Maria Sandhs adept täthästarna för draghjälpen och säkrade årets andra fullträff i snygg stil. Läs mer