Foto: @hesteguiden.com
Quebello_S3I7774 vinner Oslo Cup på Övrevoll 25 juni.jpg

Quebello, tränad av Tobias Hellgren i Skara, kommer till start i Marit Sveaas Minnelöp (Gr.3) på Övrevoll på söndag. Quebello rids i vanlig ordning av Anna Pilroth. Stallet startar också Utopio i Norsk Derby.

Galopp den här veckan

15 augusti 2022 11:00 | Uppdaterad 19 augusti 2022 10:44

Här är galopptävlingarna och sändningarna du inte får missa under vecka 33 (15-21 augusti). I Skandinavien har vi fem tävlingsdagar att se fram emot. Den stora höjdpunkten är Norsk Derby på Övrevoll på söndag!

Galopp i Skandinavien

Onsdag 17 augusti: Bro Park

Lunchgalopp på Bro Park med triallöpningar inför Stockholm Cup och Breeders' Trophy Classc. Dessutom finns två hinderlöpningar på schemat. Första start är klockan 12.20.

Program och mer information hittar du i kalendariet.

Speltips publiceras under måndagen på galopptips.se.

Torsdag 18 augusti: Övrevoll

Derbyhelgen smygstartar med kvällstävlingar, första start klockan 17.50.

Program, information och speltips finns på ovrevoll.no.

Fredag 19 augusti: Klampenborg

En festlig kväll med galopptävlingar på Klampenborg, första start är klockan 17:55.

Program och mer information hittar du på galopbane.dk.

Lördag 20 augusti: Ålborg

En galoppdag på Racing Arena Aalborg med start ca klockan 14.00. Bland annat rids Aalborg Champion Stakes denna dag.

aav.dk finns mer information.

Söndag 21 augusti: Övrevoll

Årets höjdpunkt bland galoppfans i vårt grannland. Norsk Derby, Marit Sveaas Minnelöp (Gr.3), Polar Cup (L) och Lanwades Stud Stakes (L) är några av loppen som ska avgöras. Första start är klockan 13.00.

De första löpningarna direktsänds i V64 Direkt på TV12. Sändningen kommer dock att starta lite senare än vanligt så håll utkik i tv-tablåerna. De lopp som inte hinns med i sändningen kan som vanligt ses på ATG Live på webben.

Program, information och speltips finns på ovrevoll.no.

Speltips publiceras i slutet av veckan på galopptips.se.

Spela och se tävlingarna live på ATG.se

Du kan spela på alla skandinaviska galopptävlingar hos ATG. På sidan atg.se/galopp hittar du mer information.

Galopptävlingarna visas alltid i ATG Live.

Spela och se tävlingarna live på ATG.se

Du kan spela på alla skandinaviska galopptävlingar hos ATG. På sidan atg.se/galopp hittar du mer information.

Galopptävlingarna visas alltid i ATG Live.

Utländsk galopp på tv

ATG visar galopp från Storbritannien, Kanada och Sydafrika under veckan.

Höjdpunkten under veckan är Eborfestivalen i brittiska York. Tävlingarna startar på onsdag och avslutas på lördag. Svenska Good Eye är startanmäld till ett lopp på lördag klockan 16.10 lokal tid. Tyvärr tar inte ATG spel till Good Eyes lopp då antalet starthästar är för stort, men med lite tur kan vi ändå se loppet på ATG Live!

Alla datum, tider och banor finns på atg.se/galopp

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Quebello_S3I7774 vinner Oslo Cup på Övrevoll 25 juni.jpg Quebello_S3I7774 vinner Oslo Cup på Övrevoll 25 juni.jpg

Han har inte mycket rutin och kom i gång ganska sent för att vara galopphäst, men utvecklingen har varit explosionsartad sedan Quebello började tränas av Tobias Hellgren. Hur är det då för en relativt ny proffstränare att få en riktig reklamhäst i stallet? Läs mer

Carl_XVI_Gustaf_Drottning_Silvia_Foto_Peter_Knutson_Kungahuset.se (1).jpg Carl_XVI_Gustaf_Drottning_Silvia_Foto_Peter_Knutson_Kungahuset.se (1).jpg

19 augusti 2022 | Nyhet

Kungaparet besöker Bro Park

Om en månad får galoppbanan Bro Park kungligt besök. DD.MM. Konungen och Drottningen närvarar vid de stora galopptävlingarna i Bro den 18 september. Läs mer

Det har inte varit något höjdarväder i Oslo under veckan, men dirttrackbanan, som alla lopp reds på denna dag före den stora dagen, var i ett fint skick och klassades som god. Det blev också två svenska segrar.

Dragonfly (e. Appel Au Maitre) reds av Anna Pilroth till en klar seger över 2500 meter. Ekipaget kom för ovanlighetens skull bakifrån och var bara starkast till slut när de andra ridit klart över en krävande distans. En fin insats. Tobias Hellgren tränar och Stalltrollet äger. Hon är uppfödd av C Söderberg, Kraftkonsult, D Wirenstål.

Marie Lustig-tränade Penny Lane (e. Helsinki) segrade i sista loppet över 1600 meter under Emelie Gustafsson som deläger ihop med Grytåsa Ridcenter. Scanstar Farm AB är uppfödare. Stoet har en lysande säsong och tog fjärde årssegern, varav tredje på Övrevoll.

–Hon är en jättebra häst. Jag tänkte att det här kommer att bli en kanonhäst, men så blev hon påriden i Göteborg och föll och det tog nästan ett år att få tillbaka hennes självförtroende. Vi tar ett lopp i taget, vi tar det sakta, berättade en glad Marie Lustig i vinnarcirkeln.

Läs mer: Resultat, nyheter, referat och kommande tävlingsdagar på Ovrevoll.no

Foto: ©hesteguiden.com
Dragonfly_S8I9908 i vinnarcirkeln Övrevoll 18 augusti.jpg