Säsongsavslutningen på Bro Park flyttas till lördag

13 december 2023 16:06

Efter ett par kalla dygn väntas temperaturen slå över till plusgrader under helgen. För att vi i möjligaste mån ska kunna genomföra finaldagen på Bro Park har vi beslutat att flytta tävlingarna till lördag med första start klockan 11.25.

Det väntas ett ostadigt vinterväder med stora temperaturväxlingar de närmaste dagarna. Flera kalla dygn ska följas av en helg med temperaturer upp till sex plusgrader.

Under de senaste veckorna har mycket nederbörd i form av främst snö harvats ner i tävlingsbanan på Bro Park. Ett rejält omslag till mildväder kommer att resultera i en blöt, ojämn och otjänlig tävlingsbana. Det är alltså stor risk att det inte kommer att gå att arrangera galopptävlingar på söndag.

Av den anledningen har vi efter noga övervägande tagit beslutet att rida finaldagen redan på lördagen. Även då väntas temperaturer över nollstrecket, men förutsättningarna bedöms ändå vara gynnsammare jämfört med söndagen.

Programmet är oförändrat med exakt samma loppordning. Undantagen är att det inte blir något V64-spel och att tävlingarna inte sänds TV12. Kvalloppet rids 10.55 och lopp 1 startar 11.25. Tävlingsdagen sänds i ATG Live och beräknas vara avslutad vid 14.30.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Veckosvep 24 toppbild
Veckosvep 24 toppbild

Från Nationaldagsfirandet på Gärdet till storloppen på Bro Park. Den gångna veckan bjöd på många minnesvärda ögonblick. Men vi nåddes även av det sorgliga beskedet att Gunnar Nordling har lämnat oss. De närmaste dagarna väntar flera spännande tävlingsdagar runt om i Skandinavien, inte minst Svenskt Grand National på Strömsholm. Läs mer

Monseiur Vic DSC_1427.jpeg
Monseiur Vic DSC_1427.jpeg

Hindersportens stora höjdpunkt är de årliga kapplöpningarna på Strömsholm med de två stora hinderloppen EMC Svenskt Grand National och Autoexperten Svenskt Champion Hurdle. På lördag är det äntligen dags och nedan presenterar vi starthästarna i de båda huvudloppen. Läs mer

Stockholms Stora 2024
Stockholms Stora 2024

Storloppsdag på Bro Park – men de grova pengarna hamnade i Norge och Danmark. Niels Petersen (två segrar), Jan–Erik Neuroth, Bent Olsen, Annike Bye Hansen och framförallt Sören Jensen vann de stora löpningarna. Stockholms Stora Pris (Gr3), dagens huvudlöpning, vanns av Good Fortune efter en snygg ritt av Kevin Stott. Läs mer