Säsongsavslutningen på Bro Park flyttas till lördag

13 december 2023 16:06

Efter ett par kalla dygn väntas temperaturen slå över till plusgrader under helgen. För att vi i möjligaste mån ska kunna genomföra finaldagen på Bro Park har vi beslutat att flytta tävlingarna till lördag med första start klockan 11.25.

Det väntas ett ostadigt vinterväder med stora temperaturväxlingar de närmaste dagarna. Flera kalla dygn ska följas av en helg med temperaturer upp till sex plusgrader.

Under de senaste veckorna har mycket nederbörd i form av främst snö harvats ner i tävlingsbanan på Bro Park. Ett rejält omslag till mildväder kommer att resultera i en blöt, ojämn och otjänlig tävlingsbana. Det är alltså stor risk att det inte kommer att gå att arrangera galopptävlingar på söndag.

Av den anledningen har vi efter noga övervägande tagit beslutet att rida finaldagen redan på lördagen. Även då väntas temperaturer över nollstrecket, men förutsättningarna bedöms ändå vara gynnsammare jämfört med söndagen.

Programmet är oförändrat med exakt samma loppordning. Undantagen är att det inte blir något V64-spel och att tävlingarna inte sänds TV12. Kvalloppet rids 10.55 och lopp 1 startar 11.25. Tävlingsdagen sänds i ATG Live och beräknas vara avslutad vid 14.30.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Ulrika Holmquist med häst i Nya Zeeland redigerad privat Ulrika Holmquist med häst i Nya Zeeland redigerad privat

När vintermörkret är som mörkast och dagarna korta så är en del av den skandinaviska jockeyeliten på äventyr i olika delar av världen. Vi har tagit pulsen på tre av våra absolut mest framgångsrika ryttare som skördar framgångar i Nya Zeeland och Australien. Läs mer

Jacob Johansen 50 Jacob Johansen 50

22 februari 2024 | Nyhet

Så övervintrar Jacob Johansen

På sociala medier ser vi bilder på svenska ryttare som jobbar och njuter i solen under vintern. Nya Zeeland, Australien, USA och andra länder med ett behagligare klimat än den svenska vintern. Men det gäller inte alla. Jacob Johansen övervintrar på hemmaplan. Läs mer

Free House och Jessica Long Free House och Jessica Long

15 februari 2024 | Nyhet

Nu är vårens kursprogram klart

Nu är vårens kurser öppna för anmälan! Under våren och försommaren arrangerar vi en introduktionskurs, en amatörtränarkurs, två tappskokurser, tre ponnylicenskurser och två ryttarlicenskurser samt utbildningsdagar för ryttare. Läs mer