Foto: Cedric Lane
ASCOT BRASS (SWE)-3060.JPG

Svenskuppfödda Ascot Brass gjorde en fenomenal prestation som tvåa i Cape Verdi (Gr.2) på Meydan i Dubai förra vintern och hon är på plats i år igen.

Allt du behöver veta inför Dubai World Cup Carnival 2023

5 januari 2023 18:03

Flera skandinaviska hästar befinner sig i Dubai för att tävla under Dubai World Cup Carnival på Meydan. Här är listan på hästar, alla viktiga datum och de länkar du behöver för att följa tävlingarna!

I mitten av december flögs åtta skandinavisktränade hästar till Dubai. Under vintern kommer de att träna och tävla på galoppbanan Meydan, där tio internationella tävlingsdagar arrangeras mellan den 6 januari och 25 mars.

Tyvärr deltar inga svensktränade hästar i Dubai World Cup Carnival i år men både Iron Butterly och Ascot Brass från Niels Petersens stall är svenskfödda och blir förstås särskilt roliga att följa i ökenemiratet under vintern.

Datum

Dubai World Cup Carnival är den internationella galoppfestival som leder upp till Dubai World Cup. Det är tävlingar på Meydan varje fredagkväll mellan den 6 januari och 24 februari. De inledande åtta dagarna följs av Super Saturday den 4 mars och slutligen Dubai World Cup den 25 mars.

 • 6 januari (fredag) - inget spel hos ATG
 • 13 januari (fredag)
 • 20 januari (fredag)
 • 27 januari (fredag)
 • 3 februari (fredag)
 • 10 februari (fredag)
 • 17 februari (fredag)
 • 24 februari (fredag)
 • 4 mars (lördag) – Super Saturday
 • 25 mars (lördag) – Dubai World Cup

Tolv tävlingsdagar för endast lokalt tränade hästar arrangeras också på Meydan mellan november och februari. På dessa dagar får alltså inte de internationella hästarna starta. 

Anmälningar och startlistor

Anmälan och startanmälan till Dubai World Cup Carnival-dagarna är samma vecka som tävlingsdagen. Anmälan görs på måndagen och startanmälan på tisdagen. Alla listor publiceras på emiratesracing.com.

Propositioner och baninformation inför DWCC 2023 (pdf)

Starttider och tidsskillnad

Tidsskillnaden gentemot svensk tid är +3 timmar under vintertid.

På fredagar är första start vanligtvis klockan 18.00 lokal tid, det vill säga klockan 15.00 svensk tid.

Foto: ©hesteguiden.com
Iron Butterfly_S3I4618 Använd.jpg

Iron Butterfly är ett svenskuppfött sto som segrade i Norskt 1000 Guineas och Danskt Derby år 2021. Hon är nu i Dubai för andra gången.

Hästarna och tränarna att följa

Här är listan på tränare och hästar från Skandinavien:

Niels Petersen, Norge och Danmark

 • Ascot Brass
 • Could Be King
 • Iron Butterfly
 • King David
 • Slava Ukraini
 • White Heart

Sören Jensen, Danmark

 • Good Fortune
 • Got A Lot

I en artikel på Galopsport.dk kan du läsa om planerna för de skandinaviska hästarna.

Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp
DSC_0770 King David.jpeg

När det handlar om gräsbana och distanser mellan 1600 och 1800 meter så är danskfödda King David i det närmaste oslagbar i Skandinavien. Nu prövar han lyckan i Dubai för andra gången.

Sajterna att ha koll på

ATG.se: På ATG Live kan du se sändningar från samtliga Dubai World Cup Carnival-dagar samt Dubai World Cup-dagen. Du kan också spela på loppen. (På grund av ett tekniskt fel gäller detta inte den första tävlingsdagen, den 6 januari).

Emirates Racing: Anmälningslistor, startlistor, resultat och handicaplistor till alla tävlingar i Förenade Arabemiraten. 

Dubai Racing Club: Allt om galoppbanan Meydan, en av fem banor i Förenade Arabemiraten. Här finns också startlistor och resultat, men listorna på Emirates Racing brukar fungera bättre.

Dubai Racing Clubs mediarum: Dubai Racing Club publicerar ständigt nyheter, pressmeddelanden, bilder och videos från Meydan. Det finns material om både Dubai World Cup Carnival och de ordinarie tävlingsdagarna under säsongen. Massor av videos finns dessutom på Racing Dubais Youtube-kanal

På Dubai Racing Channel kan du följa tävlingar från Förenade Arabemiraten. Det finns tre olika kanaler: Dubai Racing, Dubai Racing 2 och Dubai Racing 3. Sändningarna från Dubai World Cup Carnival kan du också se på ATG Live.

Dubai Racing Clubs Twitter-konto är värt att följa. 

Jockeyklubben.se: Jockeyklubbens sida uppdateras frekvent med svenskspråkiga nyheter.

Galopsport.dk: På den danska nyhetssajten GalopSport hittar du nyheter om de skandinaviska hästarna på danska.

Här på svenskgalopp.se kommer vi att rapportera om de skandinaviska hästarna i fredagsbloggen. Självklart följer vi Ascot Brass och Iron Butterflys starter särskilt noga!

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Häst i hage Häst i hage

1 februari 2023 | Nyhet

Svensk Galopps Värdegrund

Ni vet väl om att Svensk Galopp har en värdegrund som vi jobbar mot? Här lyfter vi hur vi ska uppträda, verka och agera för att göra galoppsporten tillgänglig för alla oavsett förutsättningar och bakgrund. Läs mer

Ocean Side Ocean Side

30 januari 2023 | Nyhet

Galopp den här veckan

Vintergaloppen på Bro Park fortsätter ytterligare några veckor in i februari månad, närmast nu på söndag. Meydan-banan i Dubai arrangerar en riktigt toppdag på fredag med flera Grupp-löpningar. I vanlig ordning sänder ATG internationell galopp från alla världens hörn. Läs mer

Mr Kygo Mr Kygo

Mr Kygo har verkligen prickat vinterformen. I söndagens inledande Guldhandicap på Bro Park tog Julian McLarens adept sin tredje raka seger tillsammans med Cornelia Hartsmar. Stall Patrick Wahl bokförde två fina segrar med hästarna Miss Donalita och Cousteau. Läs mer