Foto: Helena Mansén
Nmr 41 400.000 b.jpeg

Åringsauktionen flyttar till Göteborg – snart stänger anmälan

8 juni 2022 20:44

Den svenska åringsauktionen har traditionsenligt ägt rum i Stockholm. I år tar arrangörerna SÅEF ett nytt grepp och bjuder in uppfödare, hästägare och galoppintresserade till auktion i Göteborg i oktober.

Auktionen kommer att avhållas på Åbytravets konferensanläggning i Mölndal lördagen den 1 oktober. På dagen är det tävlingar på Göteborg Galopp och på kvällen blir det auktion.

Auktionen är i år öppen för svenskuppfödda, danskuppfödda och norskuppfödda hästar. Åringarna kommer vara på plats för visning från fredag eftermiddag och hela lördagen. Arrangörerna utlovar middag och festiviteter både fredag och lördag kväll.

Precis som föra året finns det även möjlighet till budgivning via internet. Därför ska hästarna filmas och fotograferas en tid före auktionen för att spekulanterna ska kunna titta på dem online.

För uppfödarna är det nu dags att anmäla till auktionen, den 15 juni stänger anmälan.

Mer information hittar du på saef.se eller Facebooksidan Galoppauktionen 2022.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

St Leger Göteborg St Leger Göteborg

25 september 2023 | Nyhet

Galopp den här veckan

Näringslivsdag på Bro Park, en klassisk säsongsfinal på Göteborg Galopp och flera storlopp i Norge. Det händer mycket spännande i den skandinaviska galoppsporten denna vecka. Till det kan läggas Prix de l'Arc de Triomphe, som avgörs i Paris på söndag. Läs mer

Under fredagen var det åringsauktion på York Stutteri då Scandinavian Yearling Open Sale 2023 arrangerades. Av de 89 åringarna som gick genom ringen såldes 47.

Breeding & Racing I/S har fött upp katalognummer 20 som alltså är stjärnan Seaside Songs första föl. Far är Study Of Man (IRE) och priset slutade på 520 000 DKK. Köpare var tränare Cathrine Erichsen som hade det framgångsrika stoet i träning under tävlingskarriären (då hon ägdes av Stall Irish Coffee).

Pernilla Nilsson är uppfödare till nummer 46, American Queen (e. Cracksman u. America Mon Amie), som Bent Olsen köpte å Lone Kaj-Nielsens vägnar för 500 000 DKK.

Epic Bloom (Eva Isacsson Sjunnesson) återropades på den svenska auktionen för 580 000 kronor. Nu blev stoet efter Pastorius undan Millibloom sålt för 350 000 DKK av Stald Ras.

Bland övriga svenska uppfödare så sålde Stall CeCe/Malin Roth, JP Long, Yasmine Nilsson och Staffan Lidbeck en eller flera hästar för mellan 100 000 och 230 000 DKK.

Snittpriset på de sålda åringarna slutade på108 083 DKK.

Det slutgiltiga auktionsresultatet fastslås av Dansk Galop på måndag. Här är resultatet som det såg ut fredag kväll efter avslutad åringsauktion (med förbehåll för rättelser).

Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp
i-FkXftSJ-X3 Seaside Song vinner på Bro Park i maj 2017

Med första utrop klockan 13:00 hålls Scandinavian Open Yearling Sale på York Stutteri i Danmark. Auktionen kan förstås följas digitalt.

109 åringar finns i katalogen, men i går var det 17 som var strukna. Det är många svenskuppfödda åringar som ska gå genom ringen under eftermiddagen.

Läs allt om auktionen här. Där hittar du också en länk till sändningen (livestreaming) och instruktioner hur man bjuder på åringarna digitalt.

Katalogen hittas här.

Foto: Nils Rosenkjaer/Svensk Galopp
i-v9c4rPT-X3 P Long med åring 2018 arkivbild