Pramms omslag liggande

Allt du behöver veta inför Pramms-dagen på Jägersro

19 maj 2023 10:14

Söndagen den 21 maj arrangerar Jägersro Galopp årets första riktiga storloppsdag med miljonlöpningen Pramms Memorial som den sportsliga höjdpunkten. Här finner du all information om vad dagen har att erbjuda.

Biljetter

Biljett kan du förköpa för endast 50 kr på Tickster. Det är också möjligt att köpa biljett på plats men det kostar lite mer. Det är fri entré för barn under 18 år och vi erbjuder alltid fri parkering.

Viktiga hålltider:

11.30 Grindarna och serveringarna öppnas

11.50 Start i det första galopploppet

13.53 Start i Meccom Group Pramms Memorial

14.25 Prisutdelning i dagens publiktävling

14.40 Start i dagens sista löpning

15.00 Dagens första ponnylopp startar

Galopploppen

Totalt rids det åtta galopplöpningar den här tävlingsdagen. Meccom Group Pramms Memorial (lopp 6) med hela en miljon kronor i samlad prissumma har samlat några av Skandinaviens högst rankade hästar.

Men även Hästens Emporia Jägersro Sprint (lopp 3), Malmö Vårhandicap (lopp 8) och eftermiddagens löpningar för de treåriga hästarna håller hög klass. Givetvis är Skandinaviens allra bästa jockeys på plats.

Om du vill spela på loppen, det gör du det på atg.se eller genom att ladda ner ATG:s app. Är du osäker på hur det går till? Leta upp en av våra spelvärdar!

Efter dagens sista löpning, ca 15.00, rids även fem ponnylopp. Stanna gärna kvar och följ morgondagens tvåbenta stjärnor.

Dagens samarbetspartners

Söndagens tävlingar arrangeras i samarbete med Meccom Group och Hästens Emporia. Missa inte tillfället att testa en av Hästens mest exklusiva sängar på publikplats.

Serveringar

Restaurangen är öppen för förbokade gäster, men det finns även ett begränsat antal platser för drop-in-gäster.

Trerättersmeny för 425 kr | À la carte 169 - 195 kr.

I John Scott’s finns korv, räkmacka och dryck. Här behövs ingen förbokning.

Köttbullerian, Korven och Hurricane Red bar håller också öppet den här tävlingsdagen.

Läs mer, se menyerna och boka bord på svenskgalopp.se/prammsmemorial

Dagens tema: Peaky Blinders

Vi sätter extra flärd på Pramms Memorial-dagen med temat ”Peaky Blinders”. Det är den populära Netflixserien Peaky Blinders som har gett inspiration till temat.

Tänk 1920-talets England med kostym och flat caps; klänning och hatt. Peaky Blinders har inspirerats av ett gatugäng i 1920-talets Birminghamn, där hästarna och kapplöpningarna spelade en stor roll i det vardagliga livet.

I butiken Hatthyllan på Davidshallstorg kan du köpa dig en typisk Peaky Blinders-keps! Säg till i butiken att du ska till oss på galopptävlingar så får du 20% rabatt.

Publiktävling: Best Dressed

Under dagen arrangeras en Best Dressed-tävling och alla som blir uttagna till final får priser. Årets jury är vinnarna från 2022-års Best Dressed. De kommer att gå runt i publiken och nominera de tio personer som de tycker tolkar Peaky Blinders-temat bäst.

Övriga publikaktiviteter

På Pramms-dagen har vi en del extraaktiviteter, både för våra stamgäster och nya besökare.

Lär dig mer om galopp:

12.00 Spelexpert Niclas Cronberg ger dig dagens tips vid ATG Lobbyn i publikhallen.

12.30 Värdinnan Camilla guidar er runt arenan och utgår från Kiosken.

13.00 Ryttaren Sofia Presits träffar ni vid John Scott’s och ni får se när startboxarna går upp på nära håll.

14.25 Final i Best Dressed-tävlingen vid vinnarcirkeln.

Om du inte kan vara på plats:

För dig som inte kan se tävlingarna på plats, visas loppen i både TV12 och på ATG Live.

Karta evenemang Jägersro Galopp

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Veckosvep 24 toppbild
Veckosvep 24 toppbild

Från Nationaldagsfirandet på Gärdet till storloppen på Bro Park. Den gångna veckan bjöd på många minnesvärda ögonblick. Men vi nåddes även av det sorgliga beskedet att Gunnar Nordling har lämnat oss. De närmaste dagarna väntar flera spännande tävlingsdagar runt om i Skandinavien, inte minst Svenskt Grand National på Strömsholm. Läs mer

Nyhetssvepet 23 TOP
Nyhetssvepet 23 TOP

Den gångna veckan bjöd på härlig galoppsport, både hemma i Skandinavien och i den stora galoppvärden. Och delikatesserna fortsätter rulla in de närmaste dagarna. Med allt från Nationaldagsgaloppen till Stockholms Stora Pris och Belmont Stakes i USA. Läs mer

Jan Erik Voterlöpning
Jan Erik Voterlöpning

Jan–Erik Neuroth har presenterat sig som tränare. Hans Schamyl, med Sandro De Paiva på ryggen, skrällvann Voterlöpning på Jägersro och nu är siktet inställt på Svenskt Derby den 14:e juli. Läs mer