Avel och hästägande

Här hittar du våra samlade sidor om hästägande, avel och uppfödning. Här finns också information om registrering av häst, försäljning och import och export.

Tävling Vinnarcirkeln Elina Björklund.jpg

Äga galopphäst

Hästägaren är en nyckelspelare i ett galoppstall. På de här sidorna kan du läsa om vad det innebär att vara hästägare och hur du går tillväga för att bli ägare till en galopphäst.

Föl i hage dreamstime_l_72964421.jpg

Avel och uppfödning

På de här sidorna finns information om avel och uppfödning av engelska fullblod. Läs om hingstar och ston i avel och hur du går tillväga för att föda upp engelska fullblod.

Tävling Vinnarcirkel001 Elina Björklund.jpg

Försäljning och leasing

När en häst säljs eller leasas ska det anmälas till Svensk Galopp. Här kan du läsa om hur du går tillväga.

Tävling Spetsadeöron Elina Björklund.jpg

Registrering av häst

Engelska fullblod ska registreras hos Svensk Galopp. Vi registrerar också arabiska fullblod som ska tävla i galopp. Svensk Galopp är avelsorganisation för engelskt fullblod vilket innebär att vi utfärdar hästpass. På de här sidorna finns mer information om registrering av häst.

Flyg 20190920-AHK_4887 Amie Karlsson.jpg

In- och utförsel av häst

När en häst ska importeras, exporteras eller tillfälligt föras in eller ut ur landet, ska detta anmälas till Svensk Galopp. På de här sidorna finns information om hur du går till väga.

free house 4798 Stefan Olsson.jpg

Galopphästar som ridhästar

Före detta galopphästar är populära som ridhästar och tävlas framgångsrikt i både dressyr och hoppning.

Tävling BP22APRIL2020_05 Elina Björklund.jpg

Aktuella inregistreringar

Svensk Galopp publicerar aktuella registreringar av bland annat försäljningar, registrerade föl, importer, exporter och nya licenser. På den här sidan kan du läsa och ladda ner en sammanställning av inregistreringar och licenser.

Nyheter och artiklar om avel och hästägande

Sanary (e. Invincible Spirit) började året med formtal 87 och är nu uppe i 94. Han och ridande Per-Anders Gråberg gav inte favoriten Sandtastic någon chans i Benny Jensen Memorial och segern blev enkel.

Tränare Nina Lindberg Lensvik berättade efteråt att han är i sin bästa form någonsin. 360 North Horse Racing äger. Teamet hade också framgångar i Stutteri Hjortebo Produce Stakes med 100 000 DKK till vinnaren. De var tvåa med Eternity Tree med Per-Anders Gråberg och trea med Tiny Dancer och Annie Nilsson Lindahl. Johanna Åberg tränar och deläger Jesse The Body (e. Eishin Dunkirk) tillsammans med Ramonia Gård AB som vann knappt före Hawthorn. Tor Harry Sigfridsson är uppfödare.

Läs mer: Lopprepriser på Fasttrackracing.dk nyheter på Galopsport.dk, resultat på Dansk Galop och kommande tävlingar på Galopbane.dk

Foto: Burt Seeger
WV1DvPZw Sanary.jpeg

Vi fick uppleva ännu en härlig sommarkväll och fina svenska framgångar på banan. Kvällen inleddes av två av våra duktiga amatörryttare – Emelie Gustafsson och Evelina Rönnlund.

Evelina Rönnlund tackade för förtroendet och bedömde tempot perfekt med Golders Green (e. Footstepsinthesand) som avlade maiden. Annette Stjernstrand tränar, Nathalie Mortensen äger och AB Åkerkullen är uppfödare. Grytåsa Ridcenter AB:s How Dare You (e. Hallucinate) inledde kvällen med seger tillsammans med Emelie Gustafsson. Marie Lustig tränar och Åse Uddgård är uppfödare. Åsa Edvardsson tränar Tootick (e. Dandy Man) som tog årets första seger i övertygande stil tillsammans med Silje Strand. Göteborg 1-Easy äger. I övrigt noterar vi att Rävdansens Stuteri AB:s Seven Nation Army (e. Barocci) också segrade.

Läs mer på: www.ovrevoll.no

Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp
i-NdZmd2m-X3 tootick.jpg
Stockholm Yearling Sale 6.jpg Stockholm Yearling Sale 6.jpg

Anmälningslistan till Stockholm Yearling Sale är klar. Ett hundratal åringar har anmälts till årets auktion som kommer att hållas både digitalt och fysiskt den 16-18 september. Läs mer