Vi har placerat cookies på din dator och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer >här.

Tävlingarna på Bro Park imorgon ställs in på grund av covid-19

Tyvärr måste vi meddela att tävlingarna på Bro Park imorgon, söndagen den 15 november, är inställda. Anledningen är ett fall av covid-19 på Bro Park.

Ett fall av covid-19 har bekräftats på Bro Park och smittan kan ha spridits till personer i andra stall. Svensk Galopp kan inte garantera att tävlingarna imorgon kan genomföras på ett säkert sätt. Därför har Svensk Galopp beslutat att ställa in tävlingsdagen.

”Det är mycket tråkigt att vi behöver ställa in tävlingarna och vi förstår att det påverkar de aktiva. Men vi har ett ansvar gentemot ryttare, tränare, hästskötare och funktionärer för att säkerställa arbetsmiljön på tävlingsdagar. Flera personer har varit i kontakt med den smittade. Det finns en risk för smittspridning på Bro Park och då är det självklart för oss att ta till åtgärder för att stoppa den”, säger Svensk Galopps sportchef Dennis Madsen.

”Personen som testade positivt för covid-19 har tillfrisknat. Alla personer som har varit i kontakt med den smittade är informerade och de kommer att testa sig så snart som möjligt. Ingen av dessa har rapporterat att de visar sjukdomssymptom.”

Tävlingsdagen på Jägersro Galopp på onsdag påverkas inte av det här beslutet. Ingen av de startanmälda hästarna kommer från Bro Park. Alla ryttare från Bro Park kommer dock att behöva visa upp ett negativt covid-19-test för att få tillträde till banan.

Vi återkommer gällande tävlingsdagen på Bro Park nästa söndag, den 22 november.

Senast uppdaterad 2020-11-14. info@svenskgalopp.se

Bro Parkbro bankropp Till banan

Jägersro Galoppjägers bankropp2 Till banan

Göteborg GaloppGG bankropp2 Till banan