Vi har placerat cookies på din dator och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer >här.

Seger i Belgien för LS Max Factor

Johanna Ericsson-tränade fullblodsaraben LS Max Factor vann idag i Belgien med Fabienne De Geer i sadeln. Men det var förenat med en hel del dramatik innan segern kunde bärgas.

top medina ls max factor square
LS Max Factor närmast kameran (arkivbild)
 

Scandianvian Stud o Racing HB:s LS Max Factor vann European Heritage Championship över 2100 meter all-weather. Den totala prissumman var 15 000 euro varav 7000 euro  tillföll vinnaren LS Max Factor som tränas av Johanna Ericsson och är uppfödd av Göran Ericsson. Hingsten är fyra år och tog här sin första seger.

Men det var en hel del dramatik innan segern var i hamn. Ridande Fabienne De Geer berättar på telefon från Belgien:

-Det var jättekul att få vinna idag. LS Max Factor kändes fin hela loppet och runt sista sväng gled han upp mot täten på ett fint sätt. Men sadeln började glida åt sidan så jag fick koncentrera mig på att parera och trampa tillbaka den över hela upploppet. Trots det vann vi med fem lätta längder. Men en bit efter mål var det omöjligt att hålla mig kvar och jag föll av. Jag fick en smäll i huvudet och blev lite chockad men nu mår jag under omständigheterna bra.

Klicka här för att se filmen från loppet

Tränare Johanna Ericsson är såklart väldigt nöjd med dagens seger:

-Det var fantastiskt kul att få med oss en seger idag. Det är en lång resa till Belgien och vägen tillbaka till Sverige går såklart lite lättare med en seger i bagaget. LS Max Factor har varit drabbad av dåliga blodvärden den sista tiden så det var skönt att se att han var tillbaka i gott slag idag och han presterade verkligen på topp. Vi får se om det blir lite vintervila nu eller om det finns något lämpligt lopp framöver. Det får vi hålla lite öppet.

Lotta Malmborg
lotta.malmborg@svenskgalopp.se

Senast uppdaterad 2020-11-13. info@svenskgalopp.se

Bro Parkbro bankropp Till banan

Jägersro Galoppjägers bankropp2 Till banan

Göteborg GaloppGG bankropp2 Till banan