Vi har placerat cookies på din dator och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer >här.

Galoppgalan gala Årets hästfest fest Bro park 2016

Tunga titlar till Junior Reuterskiöld på Galoppgalan

I lördags hölls Svensk Galopps Gala där 2016 års champions hyllades och Årets Hästar korades.

Det var en närmast magisk stämning som infann sig när man närmade sig Bro Parks läktarbyggnad i lördags. Vägen från entrén till läktaren var kantad av marschaller och på storbildsskärmen låg ett guldregn. Riktigt pampigt!

Festen inleddes med mingel där gästerna bjöds på bubbel med tilltugg en trappa ner. Själva Galan hölls på andra våningen där det var dukat med långbord för de 160 gästerna. Det servererades en läcker trerättersmeny signerad systrarna Ulrika och Carina Brydling och stämningen var på topp under kvällen.

Kvällens vinnare var utan tvekan Lennart Jr Reuterskiöld som förutom att han fick ta emot tränarchampionatet 2016 även tog hem titlarna Årets Treåring med Duke Of Burden, Årets Äldre Häst med Hurricane Red som även fick med sig kvällens tyngsta titel; Årets Häst.

Prisutdelare när championtränarna skulle hyllas var föredetta proffstränaren Olle Stenström somvar på ett strålande humör och berättade att den bästa häst han har tränat var Colombian Friend. Olle var också imponerad av Bro Parks bana och han berättade att han följer galoppsporten i Sverige även om han inte är på galopp så ofta längre.

lennart jr reuterskiöld maria hagman eriksson galoppgalan för 2016
Lennart Jr Reuterskiöld, championtränare 2016 och Maria Hagman Eriksson, amatörtränarchampion 2016
Foto: Elina Björklund, Svensk Galopp

 

Prisutdelare när det kommer till ryttare var föredetta jockeyn Johan Stenström eller "Cup-Johan" som han ofta kallas efter att ha vunnit tre upplagor av loppet. Johan berättade att han såg tillbaka på sin tid som jockey med glädje. Han fick bland andra lämna över 2016 års jockeychampionat till Per Anders Gråberg som här bärgade sitt åttonde championat. Per Anders var väldigt glad över att det var just Johan som delade ut priset då han har Johan som en stor förebild och idol.

Per Anders Gråberg Johan stenström galoppgalan för 2016 champions
Per Anders Gråberg tar emot sitt pris från Johan Stenström
Foto: Elina Björklund, Svensk Galopp

 

Ivan och Berit Sjöberg Rävdansens Stuteri fick äntra scenen flera gånger under kvällen. De fick först ta emot Tattersalls Pris för segerrikaste häst då deras Pistol vann titeln. Sedan var det dags att ta emot priser för Årets Uppfödarchampion, Eishin Dunkirk blev Årets Avelshingst och Pistol fick priset som Årets Svenskuppfödda häst.
Självklart var humöret på topp hos gänget från Rävdansen och de fick så många priser att de hade svårt att bära med sig samtliga från scenen!

rävdansens stuteri Bo helander pris Galoppgalan för 2016
Ivan och Berit Sjöberg tar emot pris av SFAF:s Bo Helander

 

Innan Årets Hästar skulle koras bjöds publiken på ett bejublat avsnitt av Dubbelt Upp Special där Erik Ivares och Julian McLaren analyserade respektive kategori. De matchade kategorin med lämpliga kläder. Klicka här för att se Dubbelt Upp special.

Kvällen avslutades med att Årets Häst skulle koras. Här blev Stall Zadas fina Hurricane Red segrare och tog därmed hem titeln för andra gången. Första gången Hurricane Red blev Årets Häst var efter hans fenomenala treårssäsong. Marianne och Charles Andrén från Stall Zada fanns på plats tillsammans med Hurricane Reds tränare Lennart Jr Reuterskiöld. Hela kretsen kring Hurricane Red poängterade hur tacksamma dom är som har fått en så fin häst och Junior menade att hästens kämpaanda och stora hjärta är hans främsta styrka som galoppör. När samtliga priser hade delats ut öppnade baren och dansgolvet och det festades långt in på natten.

Årets häst 2016 Hurricane Red lars nordström delar ut
Svensk Galopps ordförande Lars Nordström delar ut priset till Årets Häst Hurricane Red. Här med ena delen av Stall Zada, Marianne Andrén och Lennart Jr Reuterskiöld.
Foto: Elina Björklund, Svensk Galopp

 

Pristagare och champions i Sverige 2016:

 Årets Häst: Hurricane Red
Årets Äldre Häst: Hurricane Red
Årets Treåring: Duke Of Burden
Årets tvååring: Victor Kalejs
Årets Sto: Arabda
Årets Arabiska fullblod: Macallan
Årets Hinderhäst: Calvados

Tränarchampion: Lennart Jr Reuterskiöld
Jockeychampion: Per Anders Gråberg
Lärlingschampion: Annie Nilsson Lindahl
Amatörtränarchampion: Maria Hagman Eriksson
Amatörryttarchampion: Ina Veronica Toverud
Hindertränarchampion: Dennis Persson
Hinderryttarchampion: Niklas Lovén

Årets uppfödare: Rävdansens Stuteri
Årets avelshingst: Eishin Dunkirk
Årets svenskuppfödda häst: Pistol

Skandinavisk Hindersports Championtäcke: Omoto Sando
Tattersalls Pris till segerrikaste häst: Pistol
Jockeyklubbens Pris till Sportens Riddare: Josefin Landgren

 

 Se fler bilder från Galan, klicka här

 

 

 

 

Senast uppdaterad 2017-01-23. info@svenskgalopp.se

Bro Parkbro bankropp Till banan

Jägersro Galoppjägers bankropp2 Till banan

Göteborg GaloppGG bankropp2 Till banan