Foto: Cedric Lane
Foto: Cedric Lane
Foto: Cedric Lane

Tävla utomlands

Om du som ryttare tävla utomlands finns det flera saker att tänka på.

Tävla i Norge eller Danmark

Om du som ryttare ska tävla i Norge eller Danmark behöver du inte meddela Svensk Galopp. Amatörryttare och lärlingar måste dock rapportera in segrar till sport@svenskgalopp.se.

Tävla utanför Skandinavien

För att rida lopp i andra länder än Skandinavien krävs en clearance från Svensk Galopp. Clearance är en bekräftelse på att ryttaren har giltig licens och är utan skulder samt att ryttaren inte är avstängd.

Vissa länder, bland annat France Galop, kräver clearance för ryttare som ska rida i Frankrike redan dagen före startanmälan. Om du inte har ridit i Frankrike innan kan du dessutom behöva skicka in ytterligare dokument, så var ute i god tid.

Ryttare måste kontakta Svensk Galopp i god tid för att få en clearance utfärdad. Begäran om clearance skickas till sport@svenskgalopp.se. Uppge vilket datum du ska tävla och mailadress till personen som den ska skickas till.

Rapportera in utländska segrar

Amatörryttare och lärlingar måste rapportera in utländska segrar utanför Skandinavien till Svensk Galopp genom att maila sport@svenskgalopp.se. Ryttare är själva skyldiga att kontrollera att information om antal segrar är korrekt.

Kontrollera landets regler och rutiner

Var uppmärksam på att regler skiljer sig åt mellan olika länder. Spöreglerna skiljer sig åt mellan olika länder och i vissa länder måste man ha ett spö med ett speciellt chip, vilket garanterar att spöet är i enlighet med reglerna. Ibland förväntas ryttaren stå för sadelunderlägg och sadelgjord och i andra länder är det tränaren som står för detta. Kontrollera även vilken tid du måste vara på banan och om det är tillåtet att använda telefonen i vågrummet.

Samarbete om fakturor och utbetalningar

Vi har ett samarbete med flera utländska förbund gällande prispengar och kostnader. Läs mer på sidan om fakturering och utbetalning.

Fler sidor för ryttare

Löpband dreamstime_l_78542999.jpg

Träningslokaler på Bro Park och Jägersro

Det finns träningslokaler på Bro Park och Jägersro som alla får använda. På den här sidan finns information för dig som vill träna.

Löpning 84693483 Dreamstime.png

Fystest för ryttarlicens

Amatörryttare och lärlingar ska göra ett fys- och konditionstest varje år för att kunna förnya sin licens inför det kommande året.

Porträtt_ElinAhlin.jpg

Regler för ryttarens utrustning

Information för ryttare om vilken utrustning som du behöver ha för att rida lopp.

Bokföring dreamstime_l_166713167.jpg

Fakturering för ryttare

Professionella ryttare och lärlingar kan själva registrera ridarvoden, ryttarprocent och reseräkningar via vår hemsida. Tjänsten kallas TDS.

porträtt_HollieDoyle.jpg

Utländska ryttare

På den här sidan finns information för utländska ryttare som har för avsikt att tävla i Sverige eller stanna i Sverige under en längre period.