Fakturering för ryttare

Professionella ryttare och lärlingar kan själva registrera ridarvoden, ryttarprocent och reseräkningar via vår hemsida. Tjänsten kallas TDS.

Svenska, danska och norska professionella ryttare och lärlingar erbjuds använda Svensk Galopps faktureringssystem för starter i Sverige. Då betalas ridarvoden, ryttarprocent och reseersättning till ditt konto.

För att kunna använda tjänsten behöver du som ryttare ha ett användarkonto hos Svensk Galopp. Det gör du via Galoppappen. Du ska också ansöka om TDS. Fyll i avtalet och fullmakten för TDS och skicka dem till Svensk Galopp.

Avtal TDS

Fullmakt TDS

Så snart ansökan om konto och TDS är registrerat går det bra att logga in på Galoppappen och registrera dina arvoden. Du måste själv lägga in ridarvode, ryttarprocent och resekostnad och sedan godkänna detta för samtliga ritter. Ryttarna kan själva ändra beloppen efter separata avtal med hästägare.

För att beloppen ska faktureras behöver du logga in och godkänna beloppen senast den 3:e varje månad.

Det kostar 50 kronor per faktura att använda tjänsten.

Frågor besvaras av ekonomiavdelningen. Maila ekonomi@svenskgalopp.se.

Fakturering vid tävlingar i andra länder

Svensk Galopps TDS kan endast användas för att registrera ridarvoden, ryttarprocent och reseräkningar vid svenska tävlingar. Om du har tävlat i Norge eller Danmark sker faktureringen via respektive förbund.

Ryttare utanför Norden

Svensk Galopp hanterar inte arvode, ryttarprocent och eventuella resor för utländska jockeys utanför Norden, utan detta fakturerar jockeyn direkt till hästägaren.

Detta att undvika att lägga svensk moms på fakturorna där Svensk Galopp tillhandahåller tjänsten och står som leverantör.

Fler sidor för ryttare

Löpband dreamstime_l_78542999.jpg

Träningslokaler på Bro Park och Jägersro

Det finns träningslokaler på Bro Park och Jägersro som alla får använda. På den här sidan finns information för dig som vill träna.

Löpning 84693483 Dreamstime.png

Fystest för ryttarlicens

Amatörryttare och lärlingar ska göra ett fys- och konditionstest varje år för att kunna förnya sin licens inför det kommande året.

Porträtt_ElinAhlin.jpg

Regler för ryttarens utrustning

Information för ryttare om vilken utrustning som du behöver ha för att rida lopp.

porträtt_HollieDoyle.jpg

Utländska ryttare

På den här sidan finns information för utländska ryttare som har för avsikt att tävla i Sverige eller stanna i Sverige under en längre period.

PA Gråberg Meydan 797023 Cedric Lane.jpg

Tävla utomlands

Om du som ryttare tävla utomlands finns det flera saker att tänka på.