Träna och tävla

Information för dig som är tränare, ryttare, hästägare, uppfödare eller stallpersonal. På de här sidorna kan du läsa om bland annat träning och tävling, regler, smittskydd och anti-dopning.

Stall 20190629-AHK_1908 Amie Karlsson.jpg

Börja rida eller träna

Är du intresserad av galopp och vill läsa mer om dina möjligheter att börja rida, träna eller jobba i stall? Då har du kommit rätt!

Tävling FMO150920-0016122 Magnus Östh.jpg

Baninformation

På de här sidorna finns information för dig som vill träna eller tävla på Bro Park, Jägersro Galopp och Göteborg Galopp.

Göteborg Galopp 0098MOF200816-06635 Magnus Östh.jpg

Inför tävling

Information för tränare om propositioner, anmälan, startanmälan, strykning, transportbidrag med mera.

MOF200712-05607 Magnus Östh.jpg

Insatslopp och serier

På de här sidorna finns information för tränare, ägare och uppfödare om storlopp och tävlingsserier att anmäla till.

MOF200705-02339 Magnus Östh.jpg

På tävlingsplatsen

På tävlingsplatsen finns rutiner för säkerhet och för att allt ska fungera så smidigt som möjligt. På de här sidorna kan du läsa om alkohol- och drogtester och om vad de olika funktionärerna har för uppgifter under tävlingsdagen.

Startboxar MOF181205-05795 foto Magnus Östh.jpg

För ryttare

På de här sidorna finns praktisk information för ryttare om bland annat träningslokaler, fystester, fakturering och regler.

Tävling Jockey_häst_hjälm Elina Björklund.jpg

Licenser

För att få träna och rida galopphästar i tävling krävs att du har en licens. Här kan du läsa om vilka licenser som finns och hur du går tillväga för att ansöka om licens.

Bullof Wallstreet och Toosh Calras-6.jpg

Starta häst utomlands

Om du som tränare ska tävla utomlands, finns det flera saker att tänka på.

Göteborg Galopp 0033MOF200816-05261 Magnus Östh.jpg

Försäkring och avtal

Det är viktigt att du har ett försäkringsskydd. På den här sidan finns information om det försäkringsskydd som du har under din verksamhet inom galoppsporten och vilka försäkringar som du själv behöver teckna.

Nyheter och artiklar om att träna och tävla

MOF181205-05853.jpg MOF181205-05853.jpg

Skatteverket publicerade i april 2021 ett ställningstagande; "Beskattningsbar person – gränsdragning mellan ekonomisk verksamhet och privat verksamhet, mervärdesskatt, Särskilt om verksamheter med tävlingar inom trav- och galopp". Svensk Travsport, LRF Häst och Svensk Galopp har arbetat intensivt med frågan under lång tid och vill vi här ge en uppdatering om läget och vilka aktiviteter som görs från branschens sida. Läs mer

MOF181205-208975.jpg MOF181205-208975.jpg

Sanden på dirttrackbanan på Bro Park har slitits ut och behöver läggas om. Nu har vi skrivit kontrakt för omläggning av banan och arbetet inleds efter tävlingarna den 1 juni. Läs mer

Stoppa Kvarkan Stoppa Kvarkan

2 maj 2022 | Nyhet

Stoppa Kvarkan 2022

Idag startar årets kvarkakampanj som pågår under en vecka 2-8 maj. Stoppa Kvarkan är en informationskampanj om kvarka och smittskydd. Syftet är att sprida kunskap om kvarka och minska stigmatiseringen. Kampanjen samlas under #stoppakvarkan och #SAW2022 Läs mer

_D503968 på Jägersro.jpg _D503968 på Jägersro.jpg

För några veckor sedan lanserades Svensk Galopps nya årskort för alla som är aktiva inom galoppsporten eller medlemmar i ett galoppsällskap. Årskortet ger innehavaren fri entré till samtliga tävlingsdagar under året. Läs mer

På Bro Park har det varit minusgrader på natten den här veckan och långtidsprognosen för maj månad ser ut att bli kallare än normalt. Av denna anledning kan Svensk Galopp inte garantera att gräsbanan på Bro Park är i tävlingsmässigt skick till den 18 maj.

Vi rekommenderar de tränare/ägare som vill vara säkra på att starta på gräs att anmäla till Göteborg den 15 maj.

Det är tre lopp på Bro Park den 18 maj som potentiellt kan ridas på gräset om banan tillåter (i propositionen står det gr/dt). Just nu lutar det mot att loppen i stället rids på dirttrackbanan. Beslut förväntas att tas innan anmälan den 9 maj.

Gräsbanan är mycket väderberoende och det alltid är osäkert huruvida vi rider på gräset på Bro Park i maj. Följden har blivit att vi skriver gr/dt i propositionerna vid den här tiden på året, för att möjliggöra gräslopp om banan är redo. Det av största vikt att banan får tid att etablera ordentligt med gräs innan vi tar den i bruk för säsongen.