Foto: Steven Cargill/Svensk Galopp
Nanako Fujita and Chilterns WJWC 2019-2.JPG

Nanako Fujita från Japan vann 2019 års Women Jockeys' World Cup.

Women Jockeys’ World Cup ställs in

4 juni 2022 16:27

Den internationella jockeytävlingen Women Jockeys' World Cup kommer tyvärr inte att genomföras i år.

Evenemanget lanserades 2017 och satte då Svensk Galopp på den internationella kartan. På kort tid blev Women Jockeys’ World Cup ett av världens mest omtalade evenemang för kvinnliga ryttare och har lockat tävlande från jordens alla hörn.

I år har Svensk Galopp dock inte lyckats hitta en partner till projektet. Evenemanget är resurskrävande och i spåren av coronapandemin är det nödvändigt att göra nya prioriteringar.  

Evenemanget skulle ha ägt rum på Bro Park den 2 augusti. Tävlingsdagen kommer fortfarande att avhållas, men utan den internationella jockeytävlingen.  

Galopp är ett av få idrotter där kvinnor och män tävlar på lika villkor. Svenska kvinnliga jockeys ligger långt framme i sin sport och 4 av de 10 mest segerrika jockeyerna i Sverige 2021 var kvinnor.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Quebello_S3I7774 vinner Oslo Cup på Övrevoll 25 juni.jpg Quebello_S3I7774 vinner Oslo Cup på Övrevoll 25 juni.jpg

Han har inte mycket rutin och kom i gång ganska sent för att vara galopphäst, men utvecklingen har varit explosionsartad sedan Quebello började tränas av Tobias Hellgren. Hur är det då för en relativt ny proffstränare att få en riktig reklamhäst i stallet? Läs mer

Carl_XVI_Gustaf_Drottning_Silvia_Foto_Peter_Knutson_Kungahuset.se (1).jpg Carl_XVI_Gustaf_Drottning_Silvia_Foto_Peter_Knutson_Kungahuset.se (1).jpg

19 augusti 2022 | Nyhet

Kungaparet besöker Bro Park

Om en månad får galoppbanan Bro Park kungligt besök. DD.MM. Konungen och Drottningen närvarar vid de stora galopptävlingarna i Bro den 18 september. Läs mer

Det har inte varit något höjdarväder i Oslo under veckan, men dirttrackbanan, som alla lopp reds på denna dag före den stora dagen, var i ett fint skick och klassades som god. Det blev också två svenska segrar.

Dragonfly (e. Appel Au Maitre) reds av Anna Pilroth till en klar seger över 2500 meter. Ekipaget kom för ovanlighetens skull bakifrån och var bara starkast till slut när de andra ridit klart över en krävande distans. En fin insats. Tobias Hellgren tränar och Stalltrollet äger. Hon är uppfödd av C Söderberg, Kraftkonsult, D Wirenstål.

Marie Lustig-tränade Penny Lane (e. Helsinki) segrade i sista loppet över 1600 meter under Emelie Gustafsson som deläger ihop med Grytåsa Ridcenter. Scanstar Farm AB är uppfödare. Stoet har en lysande säsong och tog fjärde årssegern, varav tredje på Övrevoll.

–Hon är en jättebra häst. Jag tänkte att det här kommer att bli en kanonhäst, men så blev hon påriden i Göteborg och föll och det tog nästan ett år att få tillbaka hennes självförtroende. Vi tar ett lopp i taget, vi tar det sakta, berättade en glad Marie Lustig i vinnarcirkeln.

Läs mer: Resultat, nyheter, referat och kommande tävlingsdagar på Ovrevoll.no

Foto: ©hesteguiden.com
Dragonfly_S8I9908 i vinnarcirkeln Övrevoll 18 augusti.jpg