Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Hästarnas Mästare Janetzky 0337.jpg

Fredrik Janetzky i trekampen Hästarnas Mästare på Jägersro Galopp år 2019. Tyvärr kommer varken Hästarnas Mästare eller Women Jockeys' World Cup att genomföras i år.

Women Jockeys' World Cup och Hästarnas Mästare ställs in

1 juni 2021 12:42

För andra året i rad sätter coronapandemin stopp för de populära evenemangen Women Jockeys' World Cup och Hästarnas Mästare.

Den internationella jockeytävlingen Women Jockeys' World Cup skulle ha avgjorts på Bro Park den 20 juni.

– Det är väldigt frustrerande att behöva ställa in Women Jockeys' World Cup för andra året i rad. Under tävlingen möts jockeys från hela världen och vi tycker inte det är lämpligt att genomföra ett sådant evenemang som läget ser ut nu. Vi hoppas att Women Jockeys' World Cup är tillbaka igen nästa år, säger Dennis Madsen, sportchef på Svensk Galopp.

Trekampen Hästarnas Mästare kommer inte heller att genomföras i år. Evenemanget går ut på att kända hästsportprofiler tävlar mot varandra i trav, galopp och banhoppning och lockade en stor publik till Jägersro Galopp premiäråret 2019. Hästarnas Mästare skulle ha ägt rum på Jägersro Galopp den 2 juli.

– Även om vi nu kan ta emot lite publik på våra banor så är det inte möjligt att arrangera Hästarnas Mästare på grund av att anläggningen är stängd för allt annat än galopptävlingar. Vi ser mycket fram emot nästa års upplaga av trekampen, säger Anna Thelander, marknadsansvarig på Svensk Galopp.

Galopptävlingarna på Bro Park den 20 juni och Jägersro Galopp den 2 juli kommer fortfarande att genomföras som planerat.

Som tidigare meddelats är även galoppens största evenemang Nationaldagsgaloppen inställt i år på grund av pandemin.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Penny o Stargaze 5989.jpg Penny o Stargaze 5989.jpg

Bästisar redan som föl. Sedan dess har Stargaze och Penny följts åt genom livet – hela tiden sida vid sida. På söndag startar de båda för första gången i ett storlopp – Stig Holms Pokal. "Det ska bli jättespännande att följa", säger Ivan Sjöberg som känner de två unga stona väl eftersom de växte upp på Rävdansens Stuteri. "Och jag är helt säker på att hästar bli bekanta och känner igen varandra." Läs mer

Dominic 9596.jpg Dominic 9596.jpg

Ett skitår. Susanne Berneklint suckar djupt när vi pratar om den senaste säsongen. I princip har allt som kunnat gå fel, gått fel. Men för ett par veckor sedan vände det, den 25 augusti vann hon säsongens första lopp på hemmabanan Jägersro och efter det har det blivit ytterligare tre segrar. Läs mer

Häst i ledvolt DSC_3649.jpg Häst i ledvolt DSC_3649.jpg

Arbetsgruppen för projekt Ny bana i Skåne har skrivit en statusuppdatering om det pågående arbetet. Läs mer