Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Rode Baronen 1393.jpeg

Den vackra fuxen Röde Baronen är en av starthästarna i Voterlöpning, en av försommarens viktigaste treårslöpningar.

Inför Voterlöpning och Svenskt Derby Trial: Presentationer av hästarna

2 juni 2022 09:40

På söndag avgörs de Voterlöpning och Svenskt Derby Trial på Jägersro – två viktiga förlöpningar till Svenskt Derby. I Galoppappen har vi samlat presentationer av de 17 starthästarna. Direktlänkarna hittar du här!

Mer information

De två loppen avgörs nu på söndag, den 5 juni på Jägersro Galopp.

I kalendariet kan du läsa mer om tävlingsdagen och hitta länkar till banprogram och startlistor.

Varmt välkommen!

Mer information

De två loppen avgörs nu på söndag, den 5 juni på Jägersro Galopp.

I kalendariet kan du läsa mer om tävlingsdagen och hitta länkar till banprogram och startlistor.

Varmt välkommen!

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Quebello_S3I7774 vinner Oslo Cup på Övrevoll 25 juni.jpg Quebello_S3I7774 vinner Oslo Cup på Övrevoll 25 juni.jpg

Han har inte mycket rutin och kom i gång ganska sent för att vara galopphäst, men utvecklingen har varit explosionsartad sedan Quebello började tränas av Tobias Hellgren. Hur är det då för en relativt ny proffstränare att få en riktig reklamhäst i stallet? Läs mer

Det har inte varit något höjdarväder i Oslo under veckan, men dirttrackbanan, som alla lopp reds på denna dag före den stora dagen, var i ett fint skick och klassades som god. Det blev också två svenska segrar.

Dragonfly (e. Appel Au Maitre) reds av Anna Pilroth till en klar seger över 2500 meter. Ekipaget kom för ovanlighetens skull bakifrån och var bara starkast till slut när de andra ridit klart över en krävande distans. En fin insats. Tobias Hellgren tränar och Stalltrollet äger. Hon är uppfödd av C Söderberg, Kraftkonsult, D Wirenstål.

Marie Lustig-tränade Penny Lane (e. Helsinki) segrade i sista loppet över 1600 meter under Emelie Gustafsson som deläger ihop med Grytåsa Ridcenter. Scanstar Farm AB är uppfödare. Stoet har en lysande säsong och tog fjärde årssegern, varav tredje på Övrevoll.

–Hon är en jättebra häst. Jag tänkte att det här kommer att bli en kanonhäst, men så blev hon påriden i Göteborg och föll och det tog nästan ett år att få tillbaka hennes självförtroende. Vi tar ett lopp i taget, vi tar det sakta, berättade en glad Marie Lustig i vinnarcirkeln.

Läs mer: Resultat, nyheter, referat och kommande tävlingsdagar på Ovrevoll.no

Foto: ©hesteguiden.com
Dragonfly_S8I9908 i vinnarcirkeln Övrevoll 18 augusti.jpg
Hard one to please fredagsblogg.jpg Hard one to please fredagsblogg.jpg

Norsk Derby på söndag, svenskt i England och Tyskland under helgen, fina resultat utomlands, Tobias Hellgren tränar travare, Fiftyshadesfreed vann Göteborgs Stora Pris och Baaeed är i en klass för sig. Det är några av ämnena i veckans fredagsblogg, där Niclas Cronberg skriver om aktuella händelser på galoppbanan. Läs mer