Video: 18-åriga Evelina Rönnlund representerar Sverige

5 maj 2022 15:15

Amatörryttaren Evelina Rönnlund deltar i världscupen för amatörryttare i år. Möt Evelina och hennes mentor Susanne Sivrup-Rosenqvist i ett videoreportage från Kanal 75.

Evelina Rönnlund från Västra Frölunda kommer från ponnygaloppen och började rida som amatörryttare år 2019. Förra året hade hon sin bästa säsong hittills med hela nio segrar i Sverige och Norge.

I år har hon fått äran att representera Sverige i Longines Fegentri World Championships damserie. Serien kallas vanligen bara för ”Fegentri” och brukar beskrivas som världscupen för amatörryttare. Sveriges deltagare utses av Amatörryttarklubben och i år är det Evelina som är Sveriges representant tillsammans med Elin Ahlin.

På söndag avgörs årets första två lopp i Longines Fegentri World Championship Ladies och den här gången möts deltagarna på Bro Park. Evelina är Sveriges deltagare i loppen och totalt tävlar ryttare från sju nationer.

Kanal 75 gjorde ett besök på Göteborg Galopp förra veckan och träffade Evelina och hennes mentor, galopptränaren Susanne Sivrup-Rosenqvist. Reportaget kan du se här nedan eller på Svensk Galopps Youtube-kanal.

I kalendariet kan du läsa mer om söndagens tävlingar på Bro Park.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Fredagsbloggen cover 21 maj.png Fredagsbloggen cover 21 maj.png

Storloppsdags, I Kirk har tävlat färdigt, gruppseger i Frankrike, Elliot Öhgren på Auteuil och Running Rolf övertygar. Det är några av ämnena i veckans fredagsblogg, där Niclas Cronberg skriver om aktuella händelser på galoppbanan. Läs mer

Couples Couples

Annika Delinder blev mer eller mindre övertalad att köpa Couples. Sedan hon fått ge ett skambud blev det i alla fall affär och på söndag kan Couples vinna Pramms Memorial (L) på Jägersro med 600 000 kronor till vinnaren. "Jag vill att han gör ett bra lopp, men precis som alla andra hoppas jag att han vinner. Det gör man ju varje gång en häst startar", säger Annika Delinder. Läs mer

pramms 7525 på Jägersro.jpg pramms 7525 på Jägersro.jpg

På söndag avgörs de två listedlöpningarna Meccom Group Pramms Memorial och Jägersro Sprint på Jägersro Galopp. I Galoppappen har vi samlat presentationer av de 19 starthästarna. Direktlänkarna hittar du här! Läs mer