Who Knows What förolyckad på Bro Park

10 juli 2024 15:15

I samband med onsdagens lunchtävlingar på Bro Park inträffade en tragisk olycka i det sjätte loppet. Vid upploppets början gick treårige Who Knows What omkull tillsammans med sin ryttare Elione Chaves. Hästens skador var så pass allvarliga att hans liv tyvärr inte gick att rädda.

Både banveterinär och sjukvårdspersonal var snabbt på plats för att ta hand om häst och ryttare. Elione Chaves undkom lyckligtvis den otäcka olyckan utan några större skador, men Who Knows What bröt tyvärr ett ben. Det var en så pass allvarlig skada att banveterinären tog det tunga beslutet att avliva hästen.

Inga av de andra ekipagen var involverade i olyckan.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Den senaste tidens rikliga nederbörd på Västkusten gör att några av söndagens propositioner måste skrivas om. Samtidigt förlängs startanmälan till söndagens tävlingar på Göteborg Galopp till tisdag kl 09.30. Detta medför även att startlistor och tävlingsprogram kommer att publiceras en dag senare än planerat.

De nya propositionerna har mejlats ut till alla tränare. Propositionsändringarna finns även publicerade på sidan Träna och tävla / inför tävling.

Admiral de Vega TOP
Admiral de Vega TOP

Tidigare i år var han målfotoslagen i Stockholms Stora Pris. I söndagens Lelles Open Mile (L) på Bro Park hade Admiral de Vega marginalerna på sin sida. Med Elione Chaves i sadeln säkrade den Annike Bye Hansen-tränade fuxen årets första viktoria genom att avvisa starkt avslutande Mozart i den 1 600 meter långa uppgörelsen. Läs mer

DSC_6183-X3 Seakine i vinnarcirkeln bild 2
DSC_6183-X3 Seakine i vinnarcirkeln bild 2

Han har alltid varit intresserad av galoppsporten och det engelska fullblodet – Stefan Melander. En tisdagskväll i juni kom så den första tränarsegern och av bara farten kom den andra också: – Att ta två tränarsegrar är väldigt stort och läckert för mig, berättar han. På söndag startar den vinnande duon igen. Läs mer