Foto: Stefan Uppström/Svensk Galopp
i-B29s3QD Tobias Hellgren och Anna Pilroth på Göteborg Galopp redigerad

Tobias Hellgren och Anna Pilroth firar framgångar inom travsporten. Här är de tillsammans på hemmabanan Göteborg Galopp.

Tobias Hellgrens travhästduo slutade etta och tvåa

5 december 2023 16:59

Tobias Hellgren och Anna Pilroth firar inte bara galoppframgångar utan det går också också bra med travhästarna. I går kväll kom årets sjätte seger och dessutom slutade stallkamraten tvåa i samma lopp under Färjestads kvällstävlingar.

Karlstad bjöd som stora delar av landet på vinterväder, men det var inga problem för Tobias Hellgrens duo som startade i monté i kvällens tredje lopp. Granit De La Roque (FR) reds till årets tredje seger och den andra i följd av Anna Pilroth på 1.15,9 över 2180 meter. Helt odramatiskt var det inte då stallkamraten Fury Scoop, med exjockeyn Ninni Westerlund i sadeln, hade ett försprång in på upploppet, men storfavoriten Granit De La Roque hann ifatt och förbi tillslut.

Anna Pilroth rider montélopp sedan den 30 maj i år och har sedan i augusti hunnit med hela sex vinster i disciplinen, varav tre på Granit De La Roque och två på Fury Scoop. Tobias Hellgren äger och tränar två travhästar, vilka startar både under sadel och för sulky. Årets 37 starter har inbringat 336 100 kronor och raden 6-7-4 (1-3).

Resultat hittas här och reprisen här.

Uppdatering: Redan under tisdagskvällen kom ryttarseger nummer sju för Anna Pilroth då hon fick en så kallad "spare ride" när Axevalla (Skara) tävlade under tisdagskvällen. Hon vann det fjärde loppet ombord på hästen Ågren. Loppet kan ses här.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Ulrika Holmquist med häst i Nya Zeeland redigerad privat Ulrika Holmquist med häst i Nya Zeeland redigerad privat

När vintermörkret är som mörkast och dagarna korta så är en del av den skandinaviska jockeyeliten på äventyr i olika delar av världen. Vi har tagit pulsen på tre av våra absolut mest framgångsrika ryttare som skördar framgångar i Nya Zeeland och Australien. Läs mer

Jacob Johansen 50 Jacob Johansen 50

22 februari 2024 | Nyhet

Så övervintrar Jacob Johansen

På sociala medier ser vi bilder på svenska ryttare som jobbar och njuter i solen under vintern. Nya Zeeland, Australien, USA och andra länder med ett behagligare klimat än den svenska vintern. Men det gäller inte alla. Jacob Johansen övervintrar på hemmaplan. Läs mer

21 februari 2024 | Notis Arbetsgrupp ska utreda Derbyserien

Vid höststämman inkom motion från SGS om förändring av Svenskt Derby/Derbyserien. Efter diskussioner på stämman återremitterades frågan till Svensk Galopps styrelse för vidare utredning.

Styrelsen har nu utsett en arbetsgrupp som ska utreda frågan och dess eventuella konsekvenser samt presentera ett beslutsunderlag till årsstämman.

Gruppen består av:

  • Gisela Jardby, ordf och sammankallande
  • Per Jardetun
  • Åsa Edvardsson
  • Dennis Madsen, adj Svensk Galopp
  • Monica Wolf, adj Svensk Galopp