Yoyo TOP

Tävlingsreferat: Yoyo glänste i debuten

14 september 2022 17:24

Lennart Jr Reuterskiöld-tränade Yoyo svarade för en lika stark som mersmakande tävlingsdebut i stolöpningen Stig Holms Pokal på onsdagen. Med Martin Rodriguez vid tyglarna rundade Charm Spirit-dottern hela fältet över de 1 600 meterna.

Yoyo mål

Onsdagens rubriklöpning Stig Holms Pokal hade samlat ett riktigt intressant fält med ston från den yngsta årgången. Lennart Jr Reuterskiöld-tränade Yoyo svarade för en riktigt stark debut genom att runda samtliga konkurrenter över de sista 800 meterna. Här har ägare Roland Johansson en häst som säkert kommer att räcka långt i större uppgifter framöver.

Det gick undan från start när innerspårets Snedronningen tog hand om taktpinnen i sällskap med Haajima genom första sväng. Yoyo fick en betydligt lugnare inledning och avslutade det nio hästar starka startfältet fram till slutet av bortre lång. Då styrde Martin Rodriguez ut Charm Spirit-dottern i spåren och tog rygg på den avancerande stallkamraten American Zodiac.

Snedronningen höll i taktpinnen fram till mitten av upploppsrakan då hon inte längre kunde freda sig mot Keep On Dancing. Den sistnämndes segerförhoppningar grusades dock snabbt när Yoyo dök upp längre ut i banan och spurtade hem förstapriset på 82 500 kronor.

- Det var många fina tvååringar i fältet idag och löpningsförloppet blev ungefär som jag hade förväntat mig. Yoyo bör stå längre distanser och hon har bland annat Skånelandlöpning på schemat. Men sedan är det främst Derbyt och Oaks som är de stora målen nästa år, sade Lennart Jr Reuterskiöld.

Roland Johanssons Stall Q C äger Yoyo tillsammans med Freckstad Lantbruks AB. Om Yoyo ska nå samma höjder som stjärnorna Dorcia och Chatarina återstår så klart att se.

Alabama Man svarade när han blev utmanad

Efter en fin debut i Futurity Stakes på den danska Derbydagen var Fredrik Reuterskiöld-tränade Alabama Man mogen att ta karriärens första seger. Valmir De Azeredo red irlandsimporten, som svarade fint när Beckham försökte utmana över de sista 150 meterna i en tvåårsmaiden.

Efter att ha delat ledningen med Stuck With U genom kurvan ökade Alabama Man farten vid upploppets början. Bara Beckham hade möjlighet att hänga med i tempoväxlingen och gjorde även ett tappert försök att hämta in ledarens försprång. Men Alabama Man svarade fint hela vägen och säkrade segern med en knapp längd.

Dandy Man-sonen ägs av Hästgruppen i Lund och kan säkert bli nyttig framöver.

- Om han tar det här loppet på ett bra sätt går vi nog mot Norskt Kriterium. Alabama Man är köpt för att hantera gräsbanor och min förhoppning är att han ska bli en fin sprinter, sade Fredrik Reuterskiöld.

Alabama Man

Sist ut men först i mål

Toppviktade Amon Ra hade ingen möjlighet att gå med i det höga öppningstempot i en 1 200 meter lång Guldhandicap. Betydligt snabbare avslutade Francisco Castros adept över upploppet då han enkelt spurtade ner sina fyra konkurrenter.

Med Carlos Lopez vid tyglarna sladdade Amon Ra betänkligt över de inledande 400 meterna samtidigt som stallkompisen Maid drog upp farten tillsammans med Filia Kalejs. Den sistnämnde höll berömvärt över hela upploppet, men fick ändå ge sig för Amon Ra’s fina spurt över de sista 150 meterna.

Christina Odenberg är en av delägarna i Vi Tre i Skåne.

- Amon Ra är en jättefin häst som alltid kommer starkt bakifrån. Det gick fort i början och jag var aldrig orolig, sade Christina Odenberg.

Francisco Castro var förhoppningsfull på förhand.

- Jag tycker att Amon Ra var bra inne i loppet. Det enda orosmomentet var egentligen den höga vikten. Malmö Hösthandicap kan vara en möjlig uppgift senare i år, meddelade tränaren.

Amon Ra

Repeat Offender för tredje gången i år

En Silverlöpning över fullvuxna 2 400 meter utmynnade i en härlig upploppsfight mellan tre hästar. Kate Alvesparr serverade Ricardo Ramallo-tränade Repeat Offender en smart och spårsnål resa, vilket gav full utdelning när krutröken väl lagt sig.

Repeat Offender tog det lugnt från start och låg länge sist i det lilla fältet, där främst Laguna Seca stod för farthållningen. Den sistnämnde svarade fint när Chatarina tryckte på genom sista sväng.

Men när Repeat Offender satte in den sista spurten i slutvinjetten tvingades Laguna Seca sträcka vapen med ett huvud. Även Tille In Action avslutade rappt och var bara slagen med ett huvud i kampen om andraplatsen.

Repeat Offender är en riktig hederhäst som nästan alltid svarar för bra insatser. Detta var Thewayyouare-sonens tredje seger i årets femte start.

- Trots sin ålder är Repat Offender fortfarande riktigt bra och Kate känner honom väl, sade Ricardo Ramallo om nioåringen som ägs av Joy For Run HB.

Repeat Offender

Perfekt draghjälp

Cibelle bjöds på perfekt draghjälp i en fullsatt Bronshandicap över 1 730 meter. Över de sista 200 meterna satt vinnarspurten där den skulle och Dina Danekildes adept kunde enkelt avväpna länge ledande Cutie.

Med Ulrika Holmquist vid tyglarna hittade Cibelle en perfekt position bakom ledande Cutie i ingången till första sväng. Den sistnämnde drog undan i ett friskt tempo över bortre lång. Men redan med 800 meter kvar började Cibelle ta upp jakten på den flyende ledaren och de båda hästarna öppnade snart upp en rejäl lucka till det resterande fältet.

Cutie höll berömvärt över hela upploppet, men hade ändå inte mycket att svara med när Cibelle susade förbi i slutvinjetten.

Helsinki-sonen ägs av Sigrid Trygg Grettve och är uppfödd av Eva C S Pettersson.

- Idag fick Cibelle ett perfekt lopp med mycket fart. Den här hästen brukar alltid vara med därframme och idag avgjorde hon i rätt tid, summerade Dina Danekilde.

Cibelle

Record Breaker från start till mål

Efter sju försök tidigare i karriären fick danske gästen Record Breaker in karriärens första fullträff i dagens inledande Bronshandicap. Per-Anders Gråberg red Giant Sandman-sonen, som tränas av Rikke Rohbach Bonde.

Record Breaker laddade rejält från start. Trots ett utvändigt startspår lyckades treåringen knipa spetspositionen före Mr Naughty Boy och Femme Friendly i ingången till svängen. Väl inne på upploppsrakan fanns det ingen som kunde stoppa hingsten från att spräcka segernollan.

Record Breaker är uppfödd av Familjen Fruergård och ägs av Stald Guldborg, som skördade fina framgångar med hästen My Joker på Jägersro för några år sedan.

Record Breaker

Femåring vann i debuten

Fem år gammal och seger direkt i tävlingsdebuten. Camilla Nilsson kan ha ”late bloomer” i Hasard De Faust, som såg fin ut när han tog hem Emirates Breeding Program tillsammans med rutinerade Per-Anders Gråberg.

Hasard De Faust kom iväg fint från start och delade tätpositionen med Elementary Neutron över bortre lång. När Gråberg sedan bad Dahess-sonen om lite mer vid upploppets början ökade han farten och drygade ut till en mycket lätt seger före Highland Queen och stallkamraten Soulette Al Maury.

- Hasard De Faust är ganska lat och rädd för det mesta. Det har tagit lång tid att få honom till start, sade tränaren, som själv äger den franskfödde valacken.

Hasard De Faust

Elin för andra dagen i rad

Elin Ahlin följde upp tisdagskvällens seger på Bro Park med en ny triumf i sadeln på Dressedforsuccess i dagens avslutande Nicki Amatörhandicap med Tove och Jarl Lovéns hederspris. Den fyraårige skimmeln tränas av Sandra Larsen som tog sin första seger på Jägersro sedan 2016.

Från en position mitt i fältet avancerade Dressedforsuccess framåt i ingången till slutsvängen och tog upp jakten på ledande Cantini. Segergreppet kopplades mitt på upploppsrakan och när Gengis-dottern skar mållinjen var det nästan två längder ner till Celebrate Me, som nosade ut Cantini i kampen om andraplatsen.

Sandras pappa Tommy Larsen både äger och har fött upp Celebrate Me, som tog karriärens första seger i tionde försöket.

Dressedforsuccess

Fler nyheter, artiklar och bloggar

i-p8zMhmW-X2 Visiteur Du Pom redigerad i-p8zMhmW-X2 Visiteur Du Pom redigerad

Förutom nio spännande galopplopp så är det på onsdag dags för en ny Näringslivsdag i samarbete med Upplands-Bro kommun. I publikhallen arrangeras en företagsmässa där många lokala företag kommer och visar upp sig. Sportsligt finns det mycket intressant att se fram emot. Läs mer

i-QwQ9m9k-X3 Ulrika Holmquist vinner Bobbie Killicks Minneslöpning på Saigon 2023 i-QwQ9m9k-X3 Ulrika Holmquist vinner Bobbie Killicks Minneslöpning på Saigon 2023

Det är en stor bedrift att vinna en sådan här internationell jockeyturnering en gång, men att göra det två gånger på två försök är otroligt bra gjort. Det är precis vad Ulrika Holmquist lyckades med när hon under söndagen presterade imponerande insatser i sadeln i den kvinnliga jockeyturneringen Campeonato Internacional de Jocketas på Hipódromo de la Zarzuela i Madrid. Läs mer

St Leger Göteborg St Leger Göteborg

25 september 2023 | Nyhet

Galopp den här veckan

Näringslivsdag på Bro Park, en klassisk säsongsfinal på Göteborg Galopp och flera storlopp i Norge. Det händer mycket spännande i den skandinaviska galoppsporten denna vecka. Till det kan läggas Prix de l'Arc de Triomphe, som avgörs i Paris på söndag. Läs mer