Wolfof Vancouver TOP

Tävlingsreferat: Wolfof Vancouver dominerade i Voterlöpning

6 juni 2021 17:28

Treåringarna stod i centrum när Jägersro arrangerade galopptävlingar på nationaldagen. Lennart Jr Reuterskiöld-tränade Wolfof Vancouver svarade för en suverän insats när han tillsammans med Jacob Johansen dominerade Voterlöpning från start till mål. Norske gästen No Short Cuts levererade ett riktigt styrkebesked i Svenskt Derby Trial.

Voterlöpning är inte bara en av de mest prestigefyllda löpningarna för de treåriga hästarna på Jägersro. Den 1 730 meter långa uppgörelsen har genom åren även visat sig vara en mycket viktigt värdemätare inför Svenskt Derby. Om vi får se Wolfof Vancouver i det stora loppet den 18 juli återstår så klart att se. Klart är i vilket fall att han inte gav sina konkurrenter en chans i Voterlöpning.

Wolfof Vancouver Voter mål

Med Jacob Johansen vid tyglarna svarade Wolfof Vancouver effektivt ut Kingof Pharoahs (C Lopez) i kampen om spetspositionen. Strax bakom tätduon låg både Palm Spring (P Gråberg) och favoritspelade Pusjkin (E Chaves) fint placerade.

Tätgruppen höll sig relativt väl samlad fram till upploppets början då Jacob bad Speightstown-sonen om lite mer. Både Pushjkin och Palm Springs kämpade tappert och försökte ta upp jakten på ledaren. Men Wolfof Vancouver var helt enkelt för bra och höll konkurrenterna på behörigt avstånd hela vägen fram till mållinjen. En prestation som belönades med 498 000 kronor.

Wolfof Vancouver slutade trea bakom Pusjkin i årsdebuten och var definitivt framsatt med ett lopp kroppen.

- Vi kom lite efter och Wolfof Vancouver var kanske inte helt framsatt inför årsdebuten. Men Voterlöpning var viktigare och det fattades bara två veckor för att sätta honom iordning. Vi får ta en diskussion om hur vi ska gå vidare efter den här insatsen. Just nu lutar det åt Derbyt, men samtidigt blev jag mycket imponerad av No Short Cuts insats i Trial-löpningen, sade Lennart Jr Reuterskiöld, som tidigare vunnit Voterlöpning med hästar som Uppercut Action, Hurricane Red och Tiglath.

Ägarparet John Christensen och Alice Weiste hade ett kanonår ifjol. Den klarast lysande stjärnan var så klart Bullof Wall Street, som triumferade i såväl Voterlöpning och Svenskt Derby.

- Vi hade ett riktigt bra år med flera fina segrar Nu hoppas vi att Wolfof Vancouver ska klara den längre distansen i Svenskt Derby, sade John Christensen, som äntligen fick vara på plats och ta emot sin häst i vinnarcirkeln.

Wolfof Vancouver vinnarcirkel

Styrkebesked av No Short Cuts

Tränare Wido Neuroth och stall Perlen har skördat stora framgångar i Svenskt Derby genom åren. Att de har en stark kandidat till segern även i år visade No Short Cuts med eftertryck i Svenskt Derby Trial. Med Anderas Tapia Dalbark i sadeln lämnade USA-importen konkurrenterna långt bakom sig.

Andreas sände omedelbart fram No Short Cuts utvändigt om ledande Chatarina (J Johansen). De båda hästarna drog sedan upp ett bra tempo och öppnade upp ett par längders ledning till Lot of Joy (J Neuroth) och Suspicious Boy (P Gråberg).

När Chatarina började tappa fart genom i ingången till sista sväng tackade No Short Cuts för sällskapet och utökade snabbt övertaget till det resterande fältet.

Väl inne på upploppsrakan var det mer eller mindre spel mot ett mål. Andreas Tapia Dalbark kunde sitta och finåka in i över mållinjen, som Will Take Charge-sonen skar med många längder tillgodo till Suspicious Boy, som i sin tur betvingade No Short Cuts stallkamrat Lot of Joy med närmare fyra längder i kampen om andraplatsen.

För Andreas Tapia Dalbark, som ifjol lotsade Wido Neuroth-tränade Seneschal till seger i klassikern Svenskt St Leger, var detta ytterligare en meriterande seger.

No Short Cuts avslutade tvåårsäsongen med en lätt seger i Skånelandlöpning på Jägersro och gjorde här sin första start för året.

- Wido har gjort ett fantastiskt jobb med den här hästen. Idag visade han verkligen framfötterna och vann på ett imponerande sätt, inte minst med tanke på att det var årsdebut. No Short Cuts är förmodligen den bästa hästen jag har ridit, sade Andreas Tapia Dalbark, efter segern som var värd 124 500 kronor.

No Short Cuts

Ayman fångade in ledaren

Maria Hagman-Eriksson sadlade ut hela fyra arabgaloppörer i Wathba Stallion Cup (Gr 3PA). Klart starkast i kvartetten var Ayman, som tillsammans med Carlos Lopez lade beslag på den översta pallplatsen i den 1 730 meter långa uppgörelsen. En prestation som belönades med 56 500 kronor.

CR Yaqzhaan (A Berg) satte rejäl färg på tillställningen genom att dra upp ett friskt tempo från start. Över bortre lång blev fältet rejält utdraget och ett flertal hästar, däribland Ayman, såg nästan ut att ha svårt att följa med.

Men i utgången av slutsvängen började det höga tempot ta ut sin rätt. Då hade Carlos Lopez lotsat fram Ayman i draget bakom ledaren och det dröjde inte länge innan luckan kom som på beställning.

Med halva upploppet kvar kunde den sjuårige skimmeln koppla segergreppet och hade sedan inga problem att hålla undan för gott avslutande Mohaymin (Tapia Dalbark). CR Yaqzhaan höll berömvärt till tredjeplatsen.

- Ayman är den bästa hästen jag har i stallet. Han är en riktig kämpe som gör det bra på alla banor och underlag, sade en nöjd tränare och ägare.

Ayman

Mountain spårade hela vägen

Mountain tycks ha hittat en extra växel som fyraåring. Lennart Jr Reuterskiölds adept såg riktigt läcker ut när han tillsammans med Martin Rodriguez reglerade en 1 200 meter lång Guldhandicap från start till mål.

Mountain laddade från start och kunde relativt lätt överflygla innerspårets Freemanip (A Öhgren) i kampen om spetspositionen. När Eishin Dunkirk-sonen senare svängde in på upploppsrakan fanns det både krafter sparade och gott om luft till närmaste konkurrenter.

Amon Ra (E Chaves) fullföljde bra över hela upploppet, men hade inte en chans att matcha Mountain, som vann med tre lätta längder.

- Mountain har verkligen tagit tag i det och höjt sig den senaste tiden. Nu får vi nästan börja fundera på om det är dags att anmäla honom Derbydagen, sade Lennart Jr Reuterskiöld om hästen som ägs av Stall Gransäter och är uppfödd av Rävdansens Stuteri.

Mountain

Tredje raka för Khurshed

Khurshed från Marie Lustigs stall är ytterligare en häst som går från klarhet till klarhet. I en 1 730 meter lång Silverhandicap följde fyraåringen upp förra veckans seger på Göteborg Galopp med en ny triumf. Irlandsimporten kan nu stoltsera med tre raka viktorior.

Det gick undan från start när My Purrfect Tale (C Hartsmar) drog upp farten i sällskap med Primacor (P Gråberg). Ulrika Holmquist gav Khurshed en betydligt lugnare inledning som fyra i det utdragna fältet.

Genom slutsvängen började spetshästarna tappa fart samtidigt som Khurshed hade lagt i en extra växel. I ett nafs tog Night of Thunder-sonen över kommandot och hade sedan inga större problem att hålla undan för gott avslutande Troubled Guy (M Smith) över de sista 150 meterna.

- Khurshed är en ärlig häst som trivs på Jägersro. Dessutom har han stått ganska billigt till i handicapen, sade segerjockeyn.

Khurshed

Penny Lane ordnade stalldubbel

Marie Lustig bokförde ytterligare en seger i dagens avslutande ARK Sommarpokal för amatörryttarna. Här hette segervapnet Penny Lane. Det fyraåriga stoet reds till seger av Emelie Gustafsson.

Från en position bakom täthästarna Positano (Yeris Street) och Walvis Bay (Sofia Presits) ökade Penny Lane farten genom svängen och övertog kommandot. En bit in på upploppet hade Helsinki-dottern skaffat ett säkert grepp, som skrevs till två längder före Positano när mållinjen skars.

Penny Lane ägs av Grytåsa Ridcenter AB och uppfödare är Scanstar Farm AB. Detta var stoets andra seger i 15:e starten.

Penny Lane

Firade födelsedag med seger

Lärlingen Emma Nordin firade sin 20-årsdag på galoppbanan. Och vad kunde då vara bättre än ett besök i vinnarcirkeln. I Sunday Special sände hon genast fram Susanne Strand-tränade Weltruhm till ledningen och från den positionen släppte ekipaget ingen över bron.

När Weltruhm väl avvisat Filia Kalejs (P Gråberg) och Isla Bonita (O Wilson) i kampen om spetspositionen fick den femåringen bestämma i sitt eget tempo. Skimmeln visade sedan inga tecken på att tappa fart över de avslutande 200 meterna och segermarginalen skrevs till en knapp längd före Filia Kalejs.

- Jag visste att Weltruhm skulle ha en bra chans och idag fick vi ett perfekt lopp, sade Emma efter segern värd 50 000 kronor.

Weltruhm gjorde sin tredje start i Susanne Strands regi.

- En ärlig häst som tycks gilla att springa över sprintdistans, sade Susanne om Excelebration-sonen.

Weltruhm

Fann den vinnande spurten

Repeat Offender har inte riktigt fått till det i sina senaste starter. Men i en 2 400 meter lång Silverhandicap satt spurten där den skulle för Ricardo Ramallos adept. Martin Rodriguez red åttaåringen som ägs av Joy For Run HB.

Sir Macken (J Johansen) tog genast hand om ledningen och fick Aithusa (P Gråberg) och Malbec (Narvaez Bravo) strax bakom sig. Ytterligare någon längd ner i fältet gav Martin Repeat Offender en både vilsam och spårsnål resa.

Vid upploppets början sände han ut Thewayyouare-sonen i banan och gav full marschorder. Aithusa, som tog över ledningen en bit in på upploppsrakan höll bra, men kunde inte svara när Repeat Offender satte in slutstöten. Vid målgång skilde det en längd mellan de båda hästarna.

- Repeat Offender är en ärlig häst och en riktig kompis i stallet, sade Ricardo Ramallo om irlandsimporten.

Repeat Offender

Första fullträffen på två år

Nationaldagen inleddes med en Järnlöpning över fullvuxna 2 400 meter. Här fick Peter Jardby-tränade Valon äntligen göra sitt första besök i vinnarcirkeln på nästan två år. Maikel Narvaez Bravo red den danskfödde sjuåringen.

Valon bidade länge sin tid i kön innan han tog rygg på Secret Account (E Chaves) när denne gick till attack över bortre lång och övertog kommando från Zara Zaid (R Stålhandske). I utgången av slutsvängen kopplade Special Quest-sonen ett litet grepp, blev sedan uppvaktad av Dinamika (Tapia Dalbark) över de sista 150 meterna, men höll undan med en hals.

- Valon kan lätt bli lite lat när han kommer upp i ledningen, men idag höll han undan och vann med spetsade öron, sade Peter Jardby, som äger Valon tillsammans med B Nyberg, A-L Nielsen och pappa Bo.

Valon

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Sofia Presits 00192024-007-scoopdyga.jpg Sofia Presits 00192024-007-scoopdyga.jpg

Chantilly är fransk galoppsports hjärta. På en av banans största dagar – Prix de Diane-dagen (Oaksdagen) – klev en 20-årig svensk amatör in på banan och vann lopp. – Jag vågade knappt tro att jag vunnit, är det verkligen sant, tänkte jag när jag passerat mållinjen. Läs mer

Stall Fika fick se sin Isla Bonita (e. Barocci) göra ett starkt lopp i eftermiddagens andra lopp tillsammans med Martin Rodriguez.

Stoet hade tätkänning från början och in på upploppet såg hon stark ut. Det var ingen synvilla utan hon höll undan med en halv längd och kunde bärga sin andra seger i karriären (20 500 DKK). Ellinor Rasmusson tränar och Pernilla Nilsson är uppfödare.

Maria Westmans Noifsandbuts (e. Iffraaj) vann det sjätte loppet med Oliver Wilson i sadeln (16 000 DKK). Brian Wilson tränar.

Läs mer: Lopprepriser på Fasttrackracing.dk nyheter på Galopsport.dk, resultat på Dansk Galop och kommande tävlingar på Galopbane.dk

Foto: Burt Seeger
ZT-vIY5Q Isla.jpeg
Martini TOP Martini TOP

Stallformen för Anna Pilroth och Tobias Hellgren tycks hålla i sig. I samband med söndagens tävlingar på Bro Park följde paret upp den senaste tidens segerfest med ytterligare två fina fullträffar. Hederskämpen Martini tog sin andra viktoria inom loppet av bara några dagar och stallkompisen Archers Ignite ville inte vara sämre. Läs mer