Foto: Anna Millqvist
kategori A upplopp

Tävlingsreferat ponnygalopp: Säsongspremiär på Göteborg

1 juni 2021 11:50

Äntligen var det dags för säsongspremiär den 30 maj på Göteborg Galopp. I ett strålande solsken och på en i det närmaste perfekt gräsbana avgjordes fyra spännande lopp där många hästar och ryttare visade fin form.

Dagens tävlingar sponsrades av Jockeyklubben och samtliga lopp gick inom serien ”Jockeyklubben Cup”.

I varje lopp delades pris ut till Bäst Gjorda Ponny som sponsrades av Göteborgs Galoppsällskap och vinnarna blev:

  • Manda Olsson – Kiltown Sienna
  • Moa Fägerhall – Marion af Sten
  • Annie Lundbäck – Fredriksdals Tarzan
  • Svea Lindersson Hagberg – EricaLittleCaitlyn

Foto: Anna Millqvist
Elin Hedman och Little Spirit

Lopp 1: Jockeyklubben Cup kat. C

Snabbast från start var 2 Little Spirit med Elin Hedman som stannade kvar i ledningen hela vägen in i mål och vann på ett övertygande sätt. Stoet är både startsnabb och uthållig och konkurrenterna har lite att fundera på inför SM på Strömsholm. 6 Boley Mickey Finn och Izabella Jevrem var lite efter i starten men efter en inspirerad ritt av Izabella så hämtade ekipaget igen mycket mark och blev tvåa efter en kamp med duktiga 3 Minuette och Joline Eriksson. Ekipaget försökte gå med i det tuffa tempot som Little Spirit satte upp och gjorde en jättefin insats som trea.

Foto: Anna Millqvist
Sve Lindersson Hagberg och ValentinoBettyboop

Lopp 2: Jockeyklubben Cup kat. A

3 ValentinoBettyBoop och Svea Lindersson Hagberg fick en väldigt bra start och lyckades hålla undan på pigga ben före 7 Marion af Sten som aldrig gav upp tillsammans med Moa Fägerhall. Bakifrån spurtade 6 BlackVelvetOfLadys piggt ihop med Tilia Strutz till tredjeplatsen. Bakom dessa tre såg vi många fina insatser – ett roligt lopp att titta på.

Foto: Anna Millqvist
Jenny Tunell och VästergårdsHidalgo

Lopp 3: Jockeyklubben Cup kat. D

Loppet utvecklades till en ”katt- och råttalek” med 1 VästergårdsHidalgo och Jenny Tunell i ledningen och 3 Sessa Bo och Stina Östlund smygandes i rygg. En bit in på upploppet vek Stina ut Sessa Bo ett spår och utmanade VästergårdsHidalgo hela vägen in till mål. Sessa Bo och Stina kunde dock inte ta sig förbi men föll med flaggan i topp. Det var en härlig upploppsstrid att se mellan två duktiga ekipage. Trea blev Novalie Andersson på sin 6 Kitford Ruby som avslutade strålande och ekipaget visade fin form.

Foto: Anna Millqvist
Svea Lindersson Hagberg och EricaLittleCaitlyn

Lopp 4: Jockeyklubben Cup kat. B

Vinnande Svea Lindersson Hagberg med 1 EricaLittleCaitlyn fick en bra start och tog från en position i mitten av banan greppet på motståndarna tidigt i loppet och höll lätt undan till seger före två kanonspurtare – 4 Astis Inez med Jonna Eriksson och 6 Surprise med Izabella Jevrem. Svea Lindersson Hagberg vann två av två lopp efter inspirerande insatser i sadeln.

Noteringar från startern och galoppdomstolen

I lopp 2 förlorade startnummer 1 Marinella ryttaren i starten och utgick ur löpningen.

Ett stort tack till alla aktiva och funktionärer för en fantastisk dag i Göteborg, nästa tävlingsdag i ponnygaloppen är på Strömsholm den 19 juni då vi rider Triton SM i ponnygalopp, anmäls senast den 9 juni till ponnygalopp@svenskgalopp.se

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Ponny 6623.jpg Ponny 6623.jpg

Äntligen var det dags för säsongspremiär på Jägersro Galopp. Vädret visade sig inte från sin bästa sida med lite duggregn och banan var kladdig efter dagar med regn, men lika glada var ponnyryttarna för det! Novalie Andersson och Izabella Jevrem från Göteborg hade en fantastisk dag och kunde bokföra två segrar var. Dagens tävlingar sponsrades av Skönabäck Sweden med samarbetspartners. Dagen var även en deltävling i Jockeyklubben Cup. Läs mer

SM ponnygalopp SM ponnygalopp

Termometern visade närmare 30 grader denna soliga dag på vackra Österängen och vi hade ett stort, härligt gäng med ponnyjockeys som började tävlingsdagen med en banvandring av den lite speciella banan på Strömsholm. Läs mer

DSC_4310.jpg DSC_4310.jpg

Efter ett par inställda tävlingsdagar var det äntligen dags för ponnygaloppremiär den 23 maj på Bro Park. Läs mer