Forty Love TOP

Tävlingsreferat: Lovande tvååringar fixade 200:e segern för stall Malmborg

26 november 2022 15:47

Caroline Malmborg hade all anledning att fira i samband med lördagens tävlingar på Bro Park. Hemmatränaren tog inte bara en fin dubbel med de tvååriga hästarna Forty Love och Blueprint. Stallet nådde dessutom en viktig milstolpe genom att sadla ut sin 200:e vinnare.

Ett gäng riktigt lovande tvååringar mätte krafterna i lördagens maidenuppgörelse. A Am Yankee spårade länge men fick i det allra sista galoppsprånget se sig besegrad av Forty Love. Per-Anders Gråberg red debutanten, som tränas av Caroline Malmborg.

Forty Love hittade tidigt en god position som trea bakom tätduon I Am Yankee och Parlour i den 1 400 meter långa uppgörelsen.

I Am Yankee försökte sedan rycka vid upploppets början och hade fortfarande ett klart grepp med 200 meter kvar. Forty Love tog emellertid upp jakten och duellen in mot mållinjen blev lika jämn som rafflande. Målkameran avslöjade att Juniper Tree-dottern hade nosen först.

- Jag var inte riktigt säker på om jag hade vunnit. Forty Love gör det lite svårt för sig själv och jag fick nästan jaga henne hela vägen. Det finns en del att slipa på, men motorn finns där absolut, sade Per-Anders Gråberg.

Caroline Malmborg tränar Forty Love åt Stall Horse Love och sadlade här ut sin 200:e vinnare.

- Forty Love har fin härstamning och är syster med Tin Win. Men hon är inte klar än och jag hade absolut inga stora förhoppningar inför dagens start. Jag ville mest ge henne ett lopp eftersom hon utvecklades så fint efter kvalet. Det var riktigt starkt att hon kunde utmana I Am Yankee idag, sade Caroline om stoet som är uppfött av Jacqueline och Lennart Henriksson.

Forty Love VC

Blueprint länsade undan

Caroline Malmborg behövde inte vänta länge på seger nummer 201. För redan i den följande tvåårslöpningen länsade Blueprint undan till en smått överlägsen viktoria tillsammans med Andreas Tapia Dalbark.

- Jag visste vad jag satt på och var aldrig orolig. Det fanns mycket sparat när vi gick i mål, sade Andreas Tapia Dalbark.

Tempot blev bra redan från start när Lastcallforalcohol och Dressout gjorde Mesmerize sällskap i spets. Andreas Tapia Dalbark gav Blueprint en mer avvaktande inledning längst bak i det lilla fältet.

Men med 600 meter kvar sökte sig Zoffany-sonen ut i spåren och redan med 300 meter kvar svepte han raskt förbi Mesmerize och Pembroke för att slutligen dryga ut med fem längder.

- Blueprint har gått framåt mycket efter senaste loppet. Redan med 200 meter kvar tyckte jag att det såg lugnt ut och han gick ju undan väldigt lätt. Den här hästen är anmäld till Dubai, men först måste vi titta på vad som krävs för att komma dit. Annars har vi ju Derbyt och flera andra stora lopp att se fram emot nästa år, sade Caroline efter den fina dubbeln.

Blueprint ägs av Blue Racing.

Blueprint

Köhästarna avgjorde i spurten

Man In The Moon befäste sin fina vinnarform genom att spurta hem sin andra raka triumf på relativt kort tid. Precis som förra gången var det Tina Långström som red Nadja Bellanders adept i den 2 350 meter långa Silverhandicapen.

Sin vana trogen förivrade sig inte Man In The Moon från start. Reliable Man-sonen låg länge sist i huvudklungan och hade endast en sladdande Monsieur Vic bakom sig när fältet svängde in på bortre lång.

Uppe i spets spårade Dragonfly länge i tätt sällskap med Pie In The Sky och Douze Point. Med i tätgruppen låg snart även löshästen Bearwinner, som miste sin ryttare kort efter start.

Dragonfly höll starkt fram till 200 meter kvar. Därefter fick han ge sig för Man In The Moon, som spurtade hem den översta pallplaceringen före tillika gott avslutande Monsieur Vic.

- Jag hoppades att de andra skulle rida för fort i ledningen. Sedan blev jag lite nervös för löshästen, men det var aldrig några problem, sade Tina Långström om sexåringen som ägs av Stall Månen.

Nadja Bellanders stall tycks ha prickat in en formtopp så här i slutet av galoppåret.

- Man In The Moon har mycket kapacitet. Vi har egentligen bara väntat på passande propositioner och banor, sade tränaren.

Man In The Moon

Treåring spurtade hem årets andra fullträff

Lördagen inleddes med en välfylld och öppen Bronshandicap över 1 600 meter. Trots ett förmånligt utgångsläge närmast innerrailen låg Thunderboy inte med bland de främsta från start. Men över de sista 300 meterna satt spurten där den skulle under Nathalie Mortensen.

Thunderboy hade inte en chans att gå med i det tempo som främst Huddle och Forward Focus drog upp i rusningen in mot kurvan. Appel Au Maitre-sonen spenderade istället den första kilometern som nia mitt i klungan innan Nathalie styrde ut sin treåring i spåren och gav full marschorder med 400 meter kvar.

Även Red Coultish spurtade vasst, men tvingades kapitulera mot Thunderboy i de avslutande galoppsprången. Årets andra fullträff bärgades med närmare tre längder.

- Det var väldigt smutsigt ute på banan idag, men Thunderboy kändes fin och gjorde det bra, sade Nathalie om valacken som hon äger tillsammans med Emma Johansson.

Thunderboy tränas av Annette Stjernstrand och är uppfödd av Fredrik Sundström samt Team Högdala AB.

ThunderBoy

Moloch Sacc har fått smak på segrar

Nu verkar polletten ha trillat ner för Moloch Sacc. För drygt två veckor sedan spräckte Annika Sjökvists adept segernollan i sin 18:e start. I en 2 100 meter lång Järnhandicap följde den treårige White Soxs-sonen upp framgången med en ny fullträff.

Med Jacob Johansen vid tyglarna avancerade Molch Sacc tidigt fram som tvåa strax utvändigt om ledande Jackpot. I slutet av bortre lång fick duon sällskap av Day Trader och de tre hästarna öppnade snart upp en liten lucka till det resterande fältet.

Day Trader tappade fart vid upploppets början och med 200 meter kvar mattades även Jackpot en smula. Det gjorde emellertid inte Moloch Sacc, som bara ångade på och säkrade segern med en dryg längd. Divorce lyckades precis spurta förbi Jackpot i kampen om andraplatsen.

- Moloch Sacc har tidigare varit lite omogen när han legat bakom hästar. Idag visade han att han kan galoppera och det känns som att det finns fortsatt utveckling i den här hästen, sade Jacob Johansen.

Annika Sjökvist tränar Stuteri Saccracing-uppfödningen åt ägargänget i Racehorses and Bubbles.

- Det känns skönt att Moloch Sacc äntligen får visa vilken fin häst han är. Idag gick han med fint bakom vinnaren och uppträdde mer proffsigt, sade Annika Sjökvist.

Moloch Sacc

Äntligen dags för Mehsmerise

Efter ett flertal fina placeringar tidigare i karriären var det äntligen dags för Mehsmerise att spräcka segernollan. Lärlingen Alina Öhgren serverade Peter Jardbys adept en fin smygresa i en 1 200 meter lång Järnlöpning.

Från en invändig position som fyra bakom tätduon Peace N’ Love och Cece Amazing avancerade Mehsmerise fram mellan hästar över upploppet, kopplade segergreppet med drygt 200 meter kvar och höll sedan Cece Amazing på behörigt avstånd fram till linjen.

- Mehsmerise var lite sen när han kom till oss, men han har utvecklats hela tiden, sade Gisela Jardby om Mehmas-sonen som ägs av Stall Micke.

Mehsmerise

Hög vikt stoppade inte Djelano

Efter nio försök tidigare under året fick Djelano äntligen besöka vinnarcirkeln i eftermiddagens avslutande Emirates Breeding Program för de arabiska fullbloden. Anna Pilroth red den nioårige fuxen som tränas och ägs av Maria Hagman Eriksson.

- Djelano kändes pigg idag och verkade inte ha något emot den höga vikten, sade Anna Pilroth.

Med mastiga 78 kilo på ryggen satte Djelano tidigt utvändig press på Oas Marco, övertog ledningen och skaffade sig ett par längders ledning vid upploppets början.

Över de sista 200 meterna försökte Highland Queen gå i närkamp, men Djelano visade fin kämpaglöd och höll undan med en halv längd.

- Banan var tung idag och jag trodde inte riktigt på Djelano idag. Men det känns kul att han fick vinna med den höga vikten, sade Maria Hagman Eriksson.

Djelano

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Veckosvep 24 toppbild
Veckosvep 24 toppbild

Från Nationaldagsfirandet på Gärdet till storloppen på Bro Park. Den gångna veckan bjöd på många minnesvärda ögonblick. Men vi nåddes även av det sorgliga beskedet att Gunnar Nordling har lämnat oss. De närmaste dagarna väntar flera spännande tävlingsdagar runt om i Skandinavien, inte minst Svenskt Grand National på Strömsholm. Läs mer

Monseiur Vic DSC_1427.jpeg
Monseiur Vic DSC_1427.jpeg

Hindersportens stora höjdpunkt är de årliga kapplöpningarna på Strömsholm med de två stora hinderloppen EMC Svenskt Grand National och Autoexperten Svenskt Champion Hurdle. På lördag är det äntligen dags och nedan presenterar vi starthästarna i de båda huvudloppen. Läs mer

Stockholms Stora 2024
Stockholms Stora 2024

Storloppsdag på Bro Park – men de grova pengarna hamnade i Norge och Danmark. Niels Petersen (två segrar), Jan–Erik Neuroth, Bent Olsen, Annike Bye Hansen och framförallt Sören Jensen vann de stora löpningarna. Stockholms Stora Pris (Gr3), dagens huvudlöpning, vanns av Good Fortune efter en snygg ritt av Kevin Stott. Läs mer