Bugatti BF TOP

Tävlingsreferat: Full pott för Fredrik Reuterskiöld på onsdagslunchen

6 september 2023 16:05

Jägersrogaloppen bjöd på ett lättare lunchprogram i ett suveränt sensommarväder på onsdagen. Tränare Fredrik Reuterskiöld sadlade ut två hästar och fick besöka vinnarcirkeln med båda. Bugatti BF gick ner i distans och betvingade ett gäng jämnåriga konkurrenter på ett snyggt sätt under Valmir De Azeredo. Samma jockey satt även i segersadeln på Fast Forward, som säkrade årets första viktoria i sjunde försöket.

Efter fina placeringar i såväl Svenskt Derby som Hurricanelöpning gick Fredrik Reuterskiöld-tränade Bugatti BF ner i distans och visade fin klass i en treårshandicap. Valmir De Azeredo red USA-importen, som tävlar i Hästgruppen i Lund AB:s ägarfärger.

Från sitt utvändiga startspår tog toppviktade Bugatti BF en position som fyra strax bakom tätduon Diamond Soul och Beckham. De båda sistnämnda höll starkt över hela upploppet, men hade ändå inte en chans att svara när Creative Cause-sonen svepte förbi lite längre ner i banan.

- Bugatti BF har inte varit som bäst i de långa loppen tidigare i år. Min bedömning är att han är bättre över miledistans. Jag blev överraskad att Valmir red honom lite passivt idag. Men hästen tog ett par andetag över bortre lång och gjorde det bra. Det här blev ett bra genrep inför Mischa Kahns Minne, sade tränaren.

Bugatti BF

Bäst på hösten

Det skulle bli ytterligare en stallseger för Fredrik Reuterskiöld den här soliga sensommardagen. Fast Forward glänste som tvååring och tog hem Rosengårdlöpning ifjol. I år har det gått lite trögare för Stall Forevers fux. Men i en 1 200 meter lång Silverhandicap klaffade allt för Reliable Man-sonen.

Valmir De Azeredo gav Fast Forward en avvaktande inledning längst bak i ett fält där Ramzes anförde i sällskap med Firebomb. I mitten av slutsvängen sände han ut fyraåringen i spåren och gav full marschorder. I sällskap med Brazen Soul tog han över kommandot vid upploppets början och segermarginalen blev till slut en halv längd.

- Fast Forward har inte visat något i årets tidigare starter. Samtidigt har han nog aldrig sett så fin ut i pälsen som inför dagens start. Han vann ju Rosengårdlöpning förra året och det kan vara så att han är som bäst på hösten, sade Fredrik Reuterskiöld om hästen som är uppfödd av Fribo Economy & Race Horses AB.

Fast Forward

Ray’s Moon växte i ledningen

Efter fem försök tidigare i karriären trillade polletten äntligen ner för fint härstammade Ray’s Moon i lunchens inledande Silverhandicap. Med Jacob Johansen vid tyglarna dominerade den Jessica Long-tränade treåringen de 2 400 meterna från start till mål och segernollan spräcktes på ett överlägset sätt.

Ray’s Moon tog genast hand om ledningen före Stargaze och Princess Latifa. Från den positionen reglerade Sea The Moon-sonen effektivt sina sex konkurrenter. Redan i ingången till sista sväng tackade Chess Racings egenuppfödning för sällskapet för att sedan dra ifrån med tio mäktiga längder över upploppsrakan.

- Inför dagens start talade vi om att försöka få Ray’s Moon att växa i ledningen. Hästen är fortfarande väldigt omogen i psyket och förhoppningsvis kan han utvecklas en del efter dagens start, sade Jessica Long, som i söndags tog hem Dansk Oaks med Keep On Dancing.

Ray's Moon

Överraskar när man minst anar det

Crystal Keys blandar och ger i loppen. I onsdagens avslutande Gulhandicap stämde det mesta för Lennart Jr Reuterskiölds adept. Med Oliver Wilson vid tyglarna avvisade Appel Au Maitre-sonen Miss Rachel Zane i de avslutande galoppsprången.

Efter att ha skuggat ledande Redirect från start såg Crystal Keys ut att ha lite svårt att värja sig när främst stallkompisen Tille In Action och Miss Rachel Zane närmade sig bakifrån vid upploppets början. Men Oliver hade en pollett sparad i tyglarna. Crystal Keys kontrade fint över de sista 150 meterna och lyckades betvinga Miss Rachel Zane i en relativt jämn slutstrid.

- Crystal Keys överraskar ofta när man minst anar det. När han får det serverat kan han vara ganska tuff, sade Lennart Jr Reuterskiöld.

Waleed Zawawi äger Crystal Keys, som är uppfödd av Jacqueline Henriksson.

Crystal Keys

Äntligen Primacor!

Primacor har inte direkt utmärkt sig som någon segermaskin. Men i en 1 730 meter lång Järnlöpning hade Hans-Inge Larsens adept äntligen marginalerna på sin sida och knep välförtjänt den översta pallplaceringen under Oliver Wilson.

Primatico-sonen avancerade fram och tog över kommandot från innerspårets Positano genom slutsvängen. Därefter fick Oliver Wilson rida för fullt för att hålla undan för starkt avslutande Oliver’s Dream i de avslutande sprången. Segermarginalen skrevs till ett kort huvud.

- Primacor trampade av sig en sko vid startboxarna och det var kanske den lilla viktlättnaden som räddade honom idag, skojade Hans-Inge.

- Hästen har kommit ner i handicap och var bara slagen med en nos näst senast. Nu siktar vi på en ny start redan nästa vecka, fortsatte tränaren, som sedan en vecka tillbaka själv äger Berner Olsen-uppfödningen.

Primacor

Fler nyheter, artiklar och bloggar

i-QwQ9m9k-X3 Ulrika Holmquist vinner Bobbie Killicks Minneslöpning på Saigon 2023 i-QwQ9m9k-X3 Ulrika Holmquist vinner Bobbie Killicks Minneslöpning på Saigon 2023

Det är en stor bedrift att vinna en sådan här internationell jockeyturnering en gång, men att göra det två gånger på två försök är otroligt bra gjort. Det är precis vad Ulrika Holmquist lyckades med när hon under söndagen presterade imponerande insatser i sadeln i den kvinnliga jockeyturneringen Campeonato Internacional de Jocketas på Hipódromo de la Zarzuela i Madrid. Läs mer

St Leger Göteborg St Leger Göteborg

25 september 2023 | Nyhet

Galopp den här veckan

Näringslivsdag på Bro Park, en klassisk säsongsfinal på Göteborg Galopp och flera storlopp i Norge. Det händer mycket spännande i den skandinaviska galoppsporten denna vecka. Till det kan läggas Prix de l'Arc de Triomphe, som avgörs i Paris på söndag. Läs mer

Zidane TOP Zidane TOP

Zidane före Wakaba. Tränare Lennart Jr Reuterskiöld bokförde en fin stalldubbel när tvååringarna gjorde upp i Jägersro-upplagan av Jockeyklubbens Auktionslöpning på söndagen. Miss Wintown från Niels Petersens stall bekräftade än en gång att hon stortrivs på Malmö-ovalen efter en sylvass segerspurt i Rosengårdlöpning. Läs mer