El Nino TOP

Tävlingsreferat: Andreas och Ylva – lunchens stora vinnare

9 juni 2021 16:51

Jockey Andreas Tapia Dalbark och tränare Ylva Brandt var de stora vinnarna i samband med onsdagens lunchtävlingar på Bro Park. Duon fick göra två besök i vinnarcirkeln tillsammans och fullbordade sedan dagen med ytterligare en seger vardera.

El Nino svarade för en klockren debut i dagens inledande Maidenlöpning för de treåriga hästarna. Andreas Tapia Dalbark red Ylva Brandts adept, som både ägs och är uppfödd av Erna van Doorns Stall Amska.

El Nino fick en lugn inledning i den 1 600 meter långa uppgörelsen samtidigt som Dichotomy (O Wilson) satte utvändig press och senare även övertog ledningen från innerspårets Kal P Dal (E Chaves).

Först vid upploppets början sökte Mutajally-sonen sig ut i ett fritt spår en bit ut i banan. Över de sista 200 meterna fann fuxen en extra växel och hade inga problem att avväpna såväl Kal P Dal som Aquila Phi (U Holmquist) i slutvinjetten.

- El Nino är lite sent utvecklad häst. Jag var nöjd med honom inför debuten men förväntade mig knappast att han skulle vinna, sade Ylva Brandt.

El Nino mål

Snabbt återbesök i vinnarcirkeln

Ylva Brandt och Andreas Tapia Dalbark gjorde ett snabbt byte av häst för att i den följande uppgörelsen - den första avdelningen i Ole Larsen Young Riders - göra ett nytt besök i vinnarcirkeln. Den här gången med fyraårige Ellis St Martin.

Det gick undan från start när Slightly Trendy (U Holmquist) resolut klev fram och övertog ledningen från Miss Maybach (A Öhgren). Andreas Tapia Dalbark gav Ellis St Martin en försiktigare inledning som fyra några längder bakom spetshästarna.

Med 200 meter kvar började Slightly Trendy tappa lite fart, samtidigt som Ellis St Martin enkelt tog över kommandot. Andreas kunde dock inte sitta och finåka in i mål. Magic Johnson (A Berg) närmade sig nämligen rejält i de avslutande galoppsprången och såg till att det blev en tuff match fram till mållinjen.

- Idag blev det lite nervöst över upploppet. Men Ellis St Martin har en väldigt fin löpskalle och Andreas rider honom så bra, sade Ylva Brandt.

Ellis St Martin ägs av Karin Möllers Berocho AB och är uppfödd av Herlin och Maria Herlin-Karnell.

Ellis St Martin

Säkrade hattrick

Andreas Tapia Dalbark säkrade en snygg hattrick i sadeln på Sharp Eye i en på förhand öppen Bronshandicap över 1 400 meter. Caroline Malmborg tränar den femårige skimmeln, som här tog sin andra seger i elfte starten i år.

Andreas parkerade tidigt Sharp Eye utvändigt om ledande Sweet Sid (T Långström). Strax bakom tätduon låg Teerex (R Stålhandske) och Jungle Dream (De Geer) fint placerade.

Sweet Sid fortsatte att svara ut Sharp Eye över större delen av upploppsrakan. Med 100 meter kvar tvingades ledaren dock ge sig och Rajsaman-sonen kunde sträcka ut för att bärga segern med en halv längd.

Andreas hade all anledning att vara nöjd med sitt dagsverke.

- Efter ett par strykningar hade jag bara de här tre ritterna så dagen kunde inte bli bättre än så här, konstaterade Andreas efter sin fina trippel.

Sharp Eye ägs av Stall Malmborg HB.

- En fantastisk kämpe som klarar täta starter och mest är ute och joggar på vardagarna, sade Caroline Malmborg efter sin tionde årsseger.

Sharp Eye

Ylvas tredje vinnare

Tränare Ylva Brandt kunde räkna in dagens tredje vinnare i den andra avdelningen av Ole Larsen Young Riders, den populära turneringen för unga jockeys och lärlingar. Nu var det Ulrika Holmquist som lotsade Littleredcorvette till säker seger i den 2 100 meter långa uppgörelsen.

Det gick undan från start när Wild Tobacco (R Stålhandske) betvingade innerspårets Aboslut Spirit (Nilsson Lindahl) i kampen om spetspositionen genom första sväng. En bit längre ner i fältet fann Littleredcorvette en spårsnål position som fyra.

Först i utgången av slutsvängen styrde Ulrika ut Appel Au Maitre-dottern i spåren och gav marschorder. Wild Tobacco tvingades sträcka vapen mitt på upploppet. Littleredcorvettes värsta utmanare över de sista 200 meterna blev istället Absolut Spirit, som dock fick se sig besegrad med närmare två längder.

- Littleredcorvette slappnade av fint i loppet och genom sista sväng kände jag att det fanns bensin kvar, sade Ulrika Holmquist efter sin andra dagsseger.

Stutteri Hjortebo har fött upp fuxan som ägs av Harvest Moon Stables AB.

Littleredcorvette

Andra raka för Hadrian

Madeleine Wittgren-tränade Hadrian följde upp förra veckans fina comebackseger med ytterligare en fullträff i en 1 200 meter lång Järnlöpning. Även den här gången var det Anna Pilroth som red den femårige Helsinki-sonen.

Efter en lite avvaktande inledning som sjua i ett fält där Lassie (P Gråberg) resolut tog hand om ledningen i sällskap med Athena (Nilsson Lindahl) sökte Hadrian sig ut i spåren genom kurvan och påbörjade ett avancemang.

Bossner (Chaves), som legat med bland de främsta från start, slog klorna i Lassie över de avslutande 200 meterna, men hade i sin tur inte en chans att freda sig mot Hadrians fina slutrökare lite längre ut i banan.

- Loppet blev ungefär som jag hade planerat. Idag blev vi hängande en bit ut i spåren, men det fanns inte så mycket att välja på eftersom Hadrian inte gillar att få sprut på sig, sade Anna Pilroth.

Hadrian ägs av sin tränare och är uppfödd av Eva C S Pettersson.

Hadrian

Uchchaihshravas överlägsen i årets första tvåårslopp

Kahlil De Burca sadlade ut säsongens första tvåårsvinnare i Sverige. Med Ulrika Holmquist i sadeln var Uchchaihshravas klassen bättre än sina sju konkurrenter i en 1 200 meter lång Maidenlöpning.

Uchchaihshravas lyckades försvara ledningen i tuff kamp med Thunderboy (M Rodriguez) över de inledande 800 meterna. Väl inne på upploppsrakan lade Cotai Glory-dottern in en extra växel och drygade ut ledningen till det resterande fältet. När hon nådde mållinjen skilde det hela sex längder ner till Miss Donalita (E Chaves).

- Uchchaihshravas är ett fint sto som kommer att bli ännu bättre gräset. Jag är inte helt säker på att hon kommer att stanna i Skandinavien. Men om så blir fallet kan Amacitalöpning vara ett lämpligt mål, sade tränaren om hästen som ägs av Mariano Commercial Ltd.

Uchchaihshravas

Noosa Spring från start till mål

Madeleine Smith visste vad hon hade att åka med i sadeln på egentränade Noosa Spring i en treårsuppgörelse över 2 100 meter. Resolut sände hon Noosa Spring till spets och från den positionen visade irlandsimporten vägen fram till mållinjen.

Noosa Spring fick en fin start från sitt invändiga spår och hade inga problem att ta hand om ledningen före The Skimmer (M Rodriguez) och Who’s The Boss (U Holmquist) genom första sväng.

Därefter höll Epaulette-sonen sina konkurrenter på behörigt avstånd över bortre lång. Who’s The Boss och norske gästen Checkered Ninja (O Wilson) gjorde ett litet försök att hämta in försprånget genom sista sväng, men tvingades ganska snart ge upp. För Noosa Spring gick inte att fånga den här dagen.

- Jag hade egentligen inte tänkt fronta i loppet. När det ändå blev så fick jag lägga upp det själv och tittade aldrig bakåt. Det här var roligt för ägarna och förhoppningsvis kan vi följa upp det här med ytterligare en seger, sade Madeleine om irlandsimporten som ägs av Noosa Racing.

Noosa Spring

Dudhsagar släppte ingen över bron

Onsdagens avslutande ARK Länsförsäkringar Cup 5 för amatörryttarna bjöd på flera positionsväxlingar under resans gång. Men en häst som aldrig växlade position var Dudhsagar. Med Kim Stern vid tyglarna tog Anna Klassons adept genast hand om ledningen och reglerade sedan det nio hästar starka fältet fram till mål.

Trots att Spirit River (Michelle Rosenqvist) tryckte på lyckades Dudhsagar försvara spetspositionen genom första kurvan och in på bortre lång. Bakom tätduon låg Philadelfia (Patrik Sandin) fint placerad i sällskap med Jive Talking (Tuva Hjalmarsson) och Black Pepper (Daniel Mattsson).

Men Dudhsagar skulle visa sig vara svårfångad. Spirit River tvingades slänga in handduken genom slutsvängen. Istället var det Philadelfia som försökte ta upp jakten på ledaren över upploppet. Men gott understödd av Kim Stern höll Anabaa Blue-sonen farten över upploppet och tog årets andra fullträff med två längder.

- Det här var roligt men inte helt väntat. Dudhsagar har saknat det där lilla extra i jobben den senaste tiden, sade Anna Klasson.

Det här var den sista avdelningen av serien ARK Länsförsäkringar Cup. Michelle Rosenqvist försvarade det övertag hon skaffat sig i tidigare omgångar och säkrade totalsegern.

Dudhsagar

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Sofia Presits 00192024-007-scoopdyga.jpg Sofia Presits 00192024-007-scoopdyga.jpg

Chantilly är fransk galoppsports hjärta. På en av banans största dagar – Prix de Diane-dagen (Oaksdagen) – klev en 20-årig svensk amatör in på banan och vann lopp. – Jag vågade knappt tro att jag vunnit, är det verkligen sant, tänkte jag när jag passerat mållinjen. Läs mer

Stall Fika fick se sin Isla Bonita (e. Barocci) göra ett starkt lopp i eftermiddagens andra lopp tillsammans med Martin Rodriguez.

Stoet hade tätkänning från början och in på upploppet såg hon stark ut. Det var ingen synvilla utan hon höll undan med en halv längd och kunde bärga sin andra seger i karriären (20 500 DKK). Ellinor Rasmusson tränar och Pernilla Nilsson är uppfödare.

Maria Westmans Noifsandbuts (e. Iffraaj) vann det sjätte loppet med Oliver Wilson i sadeln (16 000 DKK). Brian Wilson tränar.

Läs mer: Lopprepriser på Fasttrackracing.dk nyheter på Galopsport.dk, resultat på Dansk Galop och kommande tävlingar på Galopbane.dk

Foto: Burt Seeger
ZT-vIY5Q Isla.jpeg
Martini TOP Martini TOP

Stallformen för Anna Pilroth och Tobias Hellgren tycks hålla i sig. I samband med söndagens tävlingar på Bro Park följde paret upp den senaste tidens segerfest med ytterligare två fina fullträffar. Hederskämpen Martini tog sin andra viktoria inom loppet av bara några dagar och stallkompisen Archers Ignite ville inte vara sämre. Läs mer