Foto: Burt Seeger
ETERNITY TREE_D2I3348.jpg

Eternity Tree vann Dansk Kriterium för ett par veckor sedan. Nu finns även hennes lillasyster i stallet på Jägersro.

Talang, nostalgi och fynd när Nina Lensvik fyllde på i stallet

23 september 2021 11:03

Jägersrotränaren Nina Lensvik shoppade loss på Scandinavian Open Yearling Sale i Danmark i fredags. Fem hästar ropades in till hästägaren Nils Jansson, 360 North Horse Racing, och det var en salig blandning av jättetalanger, nostalgikickar och prisvärda fynd. "Visst är det tufft ibland, men jag är oerhört tacksam att ha en sådan hästägare", säger Nina med några dagars distans till auktionen.

Nina har inte jättemånga hästar i träning (17, varav nio är 2-åringar), men det är kvalitet rakt igenom och kravet är framgång. På söndag startar hon tre av stallets stjärnor:

# Suspicious Mind i Luca Brasi Cup

# Rachini i Stig Holms Pokal

# No Nay Naughty i Rosengårdlöpning.

Ingen tvekan om att Suspicious Mind är bästa chansen, men No Nay Naughty är snabb som vinden och har aldrig varit sämre än trean medan Rachini nog möter lite enklare motstånd än i sina tidigare starter.

Men nu skulle vi blicka framåt.

Vi börjar direkt med dyringen (560 000 Dkr); ett sto som är helsyster med årets danske Kriterievinnare Eternity Tree.

– Hon blev dyr, men Nils ville absolut ha henne. Det finns verkligen talang.

Storhästägaren Nils Jansson hade dagen innan auktionen varit och tittat på hästarna och givetvis fastnat för helsystern till en av stallets stjärnor.

Vi hamnar lite i nostalgifacket då vi tittar på hingståringen med Hurricane Red som pappa och La Petite Chinoise som mamma (220 000 Dkr).

– Det är ett syskon till Zen Zansai Zaid som jag passade hos Tommy Gustafsson. Jag var också nere i Dubai med honom, så det är rätt roligt.

Nina öppnade också hela auktionen med ett sto (Footstepsinthesand–Pavlovpetri, 260 000 Dkr).

– Lite lustigt, vi köpte fem hästar och det blev fyra ston.

Sedan var det ett par prisvärda fynd också:

80 000 Dkr för en halvsyster till The Kicker och The Kid.

100 000 Dkr för ett stoföl med Sir Percy som pappa och Appelé Amour som mamma. Appelé Amour är syster till framgångsrika Appelina.

– Det känns väldigt bra att få sådana hästar, det ger helt andra förutsättningar än med en ”vanlig” hästägare som satsar på mer ”vanliga” hästar.

Foto: Cedric Lane
Nina Lensvik Race 3-8369.jpg

Nina Lensvik och Carlos Lopez, i 360 North Horse Racings vita och gröna dress, på Meydan i Dubai.

Fem unga hästar till stallet för runt 1,7 miljoner SEK, det betyder också att några måste flytta.

– Vi kommer att sälja av, jag har helt enkelt inte plats för fler. Om vi inte hittar galoppfolk som vill köpa dem får de bli ridhästar.

Och på tal om auktioner så slog Ninas sambo Preben Sövik, travtränaren, till på auktionen i Stockholm. Han köpte en halvbror till Madeleine Smiths stjärna Espen Hill.

– Kan nog bli spännande, säger Nina men låter inte så orolig över vem som ska vinna tränarchampionatet i familjen.

Däremot jagar Nina en topplats i tränarchampionatet på Klampenborg. Nils Jansson tycker om att se sina hästar tävla – och vinna – på hemmaplan och det har gett resultat.

– Åt Niels Petersen går det inte att göra något efter hans Derbydag på Klampenborg [Niels vann sju lopp i rad och däribland det danska derbyt], men vi kämpar på.

Och nu är det väl krattat för säsongen 2022.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Trust Me TOP Trust Me TOP

Tränare Lennart Jr Reuterskiöld och det båda jockeykollegorna Jacob Johansen och Carlos Lopez dominerade onsdagens galopptävlingar på Jägersro. Samtliga tog tre segrar denna regniga tävlingsdag då banan var blöt och startfälten relativt små. Läs mer

FQpSXkRQ Suspiocious Boy Nr 2.jpeg FQpSXkRQ Suspiocious Boy Nr 2.jpeg

Nina Lindberg Lensvik vann sin första klassiska tränarseger när årets sista skandinaviska klassiker avgjordes på Klampenborg. Hon och ägarna 360 North Horse Racing har haft en väldigt fin säsong och nu fick de kröna den när Suspicious Boy bara var starkast för dagen. Läs mer

Nationaldagsgaloppen 2019 MÖ.jpg Nationaldagsgaloppen 2019 MÖ.jpg

Efter två inställda år laddar vi för fullt inför Nationaldagsgaloppen 2022! Den 6 juni blir det galopptävlingar, uppträdanden och andra aktiviteter på Gärdet i centrala Stockholm. Läs mer