Ulrika Holmquist TOP

Spännande helg för Ulrika Holmquist i Spanien

22 september 2023 20:04

Ulrika Holmquist, Sveriges just nu främsta kvinnliga jockey, har ridit jockeyturneringar runt världen. På söndag är hon tillbaka i Madrid för Campionato de Jocketas 2023 på klassiska La Zarzuela. Och det med goda minnen.

– Jag har ju varit här tidigare och då vann jag.

Och tack vare den segern har Ulrika fått ytterligare en ritt på söndag; i den spanska motsvarigheten till St Leger med en prissumma på totalt 45 900 euro.

– Jag vann för Guillermo [tränaren Guillermo Arizkorreta] senast och dessutom har Jose Lopera verkligen snackat gott om mig. Så jag är väldigt stolt över att ha fått den här chansen.

Ulrika ska rida Warrior’s Revenge i Gran Premio Villamejor Patrocinado pr Santander Bank över 2800 meter,

Ulrika har representerat Sverige i Spanien, USA, Saudiarabien och ytterligare länder. Med hennes meriter, antalet vinnare och att hon toppar ligan bland de kvinnliga ryttarna så får hon chansen. Och hon gillar det verkligen.

– Det är jättekul att få chansen. Sen är det ju också ett bra sätt att skapa kontakter, men framför allt är det väldigt roligt.

Madrid har Ulrika alltså väldigt goda minnen av, både segern och banan. Nu möter hon elva andra tjejer från tio olika länder över tre löpningar.

– De har en otroligt fin gräsbana, kanske den finaste jag någonsin ridit på. Och jag minns med stolthet min förra seger.

Snabb comeback efter skada

För Ulrika är det ytterligare ett steg framåt. Hon skadade sig allvarligt i slutet av sommaren, ett flertal revbensfrakturer, när hon fick en häst över sig. Efter fem veckor var hon tillbaka – snabbare än vad hennes läkare kunde tro.

– Jag kan väl säga att det var inte skönt att rida från början, det gjorde rejält ont. Men nu är jag glad att jag kommit såhär långt. Jag får tacka Patrick [Wahl] och Annika [Sjökvist] som gav mig chansen direkt.

Ulrika tog det försiktigt från början, har sedan sakta ökat antalet ritter på dag och det blir inte några problem att rida fyra löp på söndag.

– Nej, det går bra. Jag är så tacksam över att jag kommit igång så bra och ridit tre vinnare på de tio senaste dagarna.

På söndag ska hon försvara sin titel och svensk galoppsport.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Ulrika Holmquist med häst i Nya Zeeland redigerad privat Ulrika Holmquist med häst i Nya Zeeland redigerad privat

När vintermörkret är som mörkast och dagarna korta så är en del av den skandinaviska jockeyeliten på äventyr i olika delar av världen. Vi har tagit pulsen på tre av våra absolut mest framgångsrika ryttare som skördar framgångar i Nya Zeeland och Australien. Läs mer

Jacob Johansen 50 Jacob Johansen 50

22 februari 2024 | Nyhet

Så övervintrar Jacob Johansen

På sociala medier ser vi bilder på svenska ryttare som jobbar och njuter i solen under vintern. Nya Zeeland, Australien, USA och andra länder med ett behagligare klimat än den svenska vintern. Men det gäller inte alla. Jacob Johansen övervintrar på hemmaplan. Läs mer

Galoppåret 2023 Galoppåret 2023

Återupplev höjdpunkterna och andra stora och viktiga händelser från året som gått i årskrönikan Galoppåret 2023. Läs mer