Travvolt 220118.jpg

Vi har börjat lägga sand på travvolten vid dirttackbanan på Bro Park. Inom två veckor kommer all sand att vara på plats på volten.

Planeringen pågår inför banomläggningen på Bro Park

18 januari 2022 16:00

Planeringen och förberedelserna inför omläggningen av dirttrackbanan på Bro Park pågår för fullt. Nu lägger vi sand på en provslinga på travvolten för att alla ska få se och känna på materialet.

Sanden på dirttrackbanan på Bro Park har slitits ut och behöver läggas om. Vi har nu gjort detaljerade mätningar och undersökningar av banan. Topplagret ska bytas ut men efter mätningarna kan vi konstatera att vi kan behålla ca 5 cm i botten då detta material inte är förbrukat.  

Nu lägger vi ett lager av den nya sanden på travvolten vid dirttrackbanan så att tränare och ryttare får möjlighet att se och provrida på materialet. Det går åt 320 ton sand till travvolten, vilket motsvarar 8 till 9 lass. Sanden blandas för att få rätt siktkurva och transporteras därefter från Sibelco i Barskarp. I går kom den första leveransen och inom två veckor ska all sand vara levererad. Vi harvar volten när allt material är på plats och vädret tillåter.

När det gäller arbetet med omläggningen av dirttrackbanan så kommer vi att få offerter från entreprenörer senast den 4 februari. Efter det vi kan vi göra en tidsplan för omläggningen. Vi återkommer med mer information i början eller mitten av februari.  

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Ellis St Martin TOP Ellis St Martin TOP

Ellis St Martin är i ett sällan skådat slag. Med Andreas Tapia Dalbark vid tyglarna såg Ylva Brands adept lysande ut när han hemförde anrika Upplandlöpning på onsdagen. Karen Kuszli-tränade Mutadaffeq försvarade titeln i Jockeyklubbens Stora Pris. Ett starkt formbesked inför Svenskt Grand National. Läs mer

Flag_of_Ukraine.jpeg Flag_of_Ukraine.jpeg

Fullblodet Gin och ryttaren Malva Blademo tävlar för Ukrainas befolkning vid onsdagens galopptävlingar på Bro Park. Bakom initiativet står Henrik Engblom som är tränare, uppfödare och tidigare ägare till Gin. "Det handlar om medmänsklighet, att försöka göra något för det ukrainska folket", säger han. Läs mer

pramms 7525 på Jägersro.jpg pramms 7525 på Jägersro.jpg

16 maj 2022 | Nyhet

Galopp den här veckan

Här är galopptävlingarna och sändningarna du inte får missa under vecka 20 (16-22 maj). I Skandinavien arrangeras fyra tävlingsdagar och nu börjar säsongen att komma i gång på allvar! Veckans höjdpunkter är tisdagens norska nationaldagsfirande på Övrevoll och Pramms Memorial-dagen på Jägersro på söndag. Läs mer