Foto: Cedric Lane
PJERROT (USA)-0510 Pjerrot bild 1 använd.JPG

Pjerrot och Dane O´Neill gav onekligen ägare Lone Kaj-Nielsen, tränare Bent Olsen och alla fans mycket spänning för pengarna när man länge ledde Jumeirah Derby Trial. Det blev till slut en tredjeplats med mersmak.

Pjerrot strålande i debuten på Meydan

21 januari 2022 21:27

Lone Kaj-Nielsen och tränare Bent Olsen har en riktigt bra treåring i Pjerrot. Det kan vi konstatera efter en väldigt fin insats i Jumeirah Derby Trial. I övrigt bjöds vi tyvärr inte på några större framgångar för det skandinaviska laget den här tävlingsdagen.

Pjerrot hade fått startbox ett och tillsammans med Dane O´Neill blixtrade de till ledningen. Den flygande starten var kanske lite för bra då de drog iväg från övriga fältet med lite väl många länder för att tillskriva hälsokontot några positiva värden. Spänning bjöds vi dock på för först med 150 meter kvar till mållinjen blev ekipaget passerade. Pjerrot kämpade som en tiger och kom bara tre längder efter vinnande Island Falcon med Frankie Dettori över 1800 meter på gräset. I samma lopp var Caio Shark med och han var länge med i den främre delen av klungan, på behörigt avstånd från ledande Pjerrot, men tröttnade och slutade sist efter att ha cantrat i mål. Han kan betydligt bättre än så och är för övrigt efteranmäld till "Norsk Derby" och till dess har tränare Raphael Freire gott om tid.

Foto: Cedric Lane
PJERROT (USA)-0533 bild 2 använd.JPG

Kretsen kring Pjerrot har all anledning att vara nöjda med insatsen.

Efter den lovande skandinaviska starten var det så dags för Steinar och Hear The Drums att pröva lyckan i UAE 2000 Guineas Trial över 1400 meter på dirttracken. Hear The Drums och Pat Cosgrave var tyvärr med om en startboxincident och blev strukna när alla var lastade och klara. Det svenska och skandinaviska hoppet stod nu till obesegrade Steinar som tränare Susanne Berneklint berättade följande om till Laura King på Dubai Racing Channel innan loppet:

– Steinar är väldigt fin och har gjort allt vi begärt av honom. När man tänker på amerikanska hästar så tänker man på honom, hur han rör sig och allt. Det senaste loppet han gick passade honom bättre än 1400 meter. Han är en "2000 meter plus häst", men får komma igång och gå ut nu. Han har tränat bra och jag är väldigt nöjd med honom.

Foto: Cedric Lane
STEINER (USA)-4608.JPG

Steinar i ledvolten innan loppet.

Som befarat var distansen för kort för Steinar och då han också var långsam ut ur startboxen så blev uppgiften övermäktig. Steinar slutade tyvärr sist, men nya lämpligare uppgifter över mer passande distanser väntar. Överraskningen Rawy segrade under Mickael Barzalona.

Kick On var ute över 1800 meter på gräset i en Grupp 2-löpning och fick en väldigt bra start, men mattades sista 200 meterna och slutade oplacerad och nia i loppet. Han brukar dock gå framåt rejält i andra starten efter vila så det blir nog roligare i nästa start även om dagens insats var godkänd. Vann gjorde Desert Fire under Hector Crouch.

Foto: Cedric Lane
SANARY (GB)-0727.JPG

Jägersros Nina Lindberg Lensvik tränar Sanary, som tillsammans med Per-Anders Gråberg gör ett mycket bra lopp. Här ses ekipaget i den absoluta främre träffen kort före mål. I ett riktigt getingbo hamnade man precis utanför prisplaceringarna och slutade sjua.

Could Be King, femma i detta Grupp 2-lopp förra året, kunde inte tangera eller slå den placeringen och slutade åtta medan Sanary och Per-Anders Gråberg slutade sjua. Ingen av dem var dock långt efter tvåan Story Of Light i mål och får verkligen mer än godkänt för sina insatser i tufft sällskap. Sanary var tvåa till cirka 30 meter före mål (!) och slutade alltså sjua. Det indikerar hur tufft det var bakom vinnande Naval Crown med William Buick. Skandinaviskt på vinnarens rygg alltså och inte bara det, banrekordet slogs över 1400 meter på gräset. Det tidigare rekordet var på 1,22,32 och sattes av irlandsfödde D´bai den 11 januari 2018. Naval Crown ”knatade i mål" på hiskeligt snabba 1,22,02. Vem som satt i sadeln den där januaridagen 2018 på D´bai? William Buick, förstås. Han vann för övrigt även dagens första lopp med Silent Speech.

Vi noterar också att Pat Cosgrave inte blev segerlös denna kväll heller. Han vann det sjunde loppet på Dubai Icon som segerjockeyn var mycket imponerad av. Dagens tränare var Saeed bin Suroor vars stall vann tre lopp med tre olika jockeys. Dagens resultat hittar du här.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Fredagsbloggen cover 21 maj.png Fredagsbloggen cover 21 maj.png

Storloppsdags, I Kirk har tävlat färdigt, gruppseger i Frankrike, Elliot Öhgren på Auteuil och Running Rolf övertygar. Det är några av ämnena i veckans fredagsblogg, där Niclas Cronberg skriver om aktuella händelser på galoppbanan. Läs mer

Couples Couples

Annika Delinder blev mer eller mindre övertalad att köpa Couples. Sedan hon fått ge ett skambud blev det i alla fall affär och på söndag kan Couples vinna Pramms Memorial (L) på Jägersro med 600 000 kronor till vinnaren. "Jag vill att han gör ett bra lopp, men precis som alla andra hoppas jag att han vinner. Det gör man ju varje gång en häst startar", säger Annika Delinder. Läs mer

pramms 7525 på Jägersro.jpg pramms 7525 på Jägersro.jpg

På söndag avgörs de två listedlöpningarna Meccom Group Pramms Memorial och Jägersro Sprint på Jägersro Galopp. I Galoppappen har vi samlat presentationer av de 19 starthästarna. Direktlänkarna hittar du här! Läs mer