Foto: ©hesteguiden.com
Betty_S3I8407.jpg

Svenskuppfödda Betty (utvändigt) segrade före Marie Lustig-tränade Clauses Rekato (invändigt i blått och vitt).

Övrevoll 30 juni: Trevlig kväll och några goda insatser

1 juli 2022 13:50

Det blev inga stora svenska framgångar, men väl två andraplatser och bra prestationer. Samtliga lopp reds på dirttrackbanan och den klassades som god.

I dagens tredje lopp segrade svenskuppfödda Betty (e. Merchant Of Venice), uppfödd av Stall En Hest, före Marie Lustig-tränade Clauses Rekato som kämpade på fint under Charlotta Ericsson. Distansen var 1600 meter.

Madeleine Wittgren både tränar och äger Hadrian som slutade tvåa i lopp fem efter en stark avslutning över 1100 meter. Nora Hagelund-Holm satt i sadeln.

Vi noterar också att svenskuppfödda Chef La Adare (e. Master Chef) tog andra raka segern. Uppfödare är Nybri AB.

Läs mer: Resultat, nyheter, referat och kommande tävlingsdagar på Ovrevoll.no

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Quebello_S3I7774 vinner Oslo Cup på Övrevoll 25 juni.jpg Quebello_S3I7774 vinner Oslo Cup på Övrevoll 25 juni.jpg

Han har inte mycket rutin och kom i gång ganska sent för att vara galopphäst, men utvecklingen har varit explosionsartad sedan Quebello började tränas av Tobias Hellgren. Hur är det då för en relativt ny proffstränare att få en riktig reklamhäst i stallet? Läs mer

Det har inte varit något höjdarväder i Oslo under veckan, men dirttrackbanan, som alla lopp reds på denna dag före den stora dagen, var i ett fint skick och klassades som god. Det blev också två svenska segrar.

Dragonfly (e. Appel Au Maitre) reds av Anna Pilroth till en klar seger över 2500 meter. Ekipaget kom för ovanlighetens skull bakifrån och var bara starkast till slut när de andra ridit klart över en krävande distans. En fin insats. Tobias Hellgren tränar och Stalltrollet äger. Hon är uppfödd av C Söderberg, Kraftkonsult, D Wirenstål.

Marie Lustig-tränade Penny Lane (e. Helsinki) segrade i sista loppet över 1600 meter under Emelie Gustafsson som deläger ihop med Grytåsa Ridcenter. Scanstar Farm AB är uppfödare. Stoet har en lysande säsong och tog fjärde årssegern, varav tredje på Övrevoll.

–Hon är en jättebra häst. Jag tänkte att det här kommer att bli en kanonhäst, men så blev hon påriden i Göteborg och föll och det tog nästan ett år att få tillbaka hennes självförtroende. Vi tar ett lopp i taget, vi tar det sakta, berättade en glad Marie Lustig i vinnarcirkeln.

Läs mer: Resultat, nyheter, referat och kommande tävlingsdagar på Ovrevoll.no

Foto: ©hesteguiden.com
Dragonfly_S8I9908 i vinnarcirkeln Övrevoll 18 augusti.jpg
Hard one to please fredagsblogg.jpg Hard one to please fredagsblogg.jpg

Norsk Derby på söndag, svenskt i England och Tyskland under helgen, fina resultat utomlands, Tobias Hellgren tränar travare, Fiftyshadesfreed vann Göteborgs Stora Pris och Baaeed är i en klass för sig. Det är några av ämnena i veckans fredagsblogg, där Niclas Cronberg skriver om aktuella händelser på galoppbanan. Läs mer