Foto: @hesteguiden.com
Carrara_T3I9466 avlägger maiden på Övrevoll

Svenskuppdfödda Carrara (innerst) och Manuel Martinez håller undan före Caramel Lizard under Carlos Lopez.

Övrevoll 25 maj: Två svenskuppfödda segrar

26 maj 2023 09:16

Övrevoll tävlade under torsdagskvällen i ett något vårkyligt Oslo och det var inte så många svensktränade hästar på plats när loppen reds på en god dirttrackbana.

Redan i det första loppet, som var för amatörryttare, blev det en svenskuppfödd seger då veteranen Sir Benjamin (e. Dustoori) var först över mållinjen under Tonje Sørvang över 1750 meter. Sonja Olsson är uppfödare.

Kleerup Konsult och Wretman Stable & Stud är uppfödare till norskägda stoet Carrara (e. Outstrip) som i det femte loppet vann för första gången i en maidenlöpning över 1600 meter. I sadeln satt Manuel Martinez och Silja Støren tränar.

Svenskanknutna Stall Irish Coffee äger Little Crow (e. Sioux Nation) som i sin treårsdebut vann direkt, vilket innebar andra raka segern. Distansen var 1600 meter och i sadeln satt Elione Chaves. Den här fina valacken står kvar i den svenska Derbyserien och Voterlöpning ligger nära till hands. Cathrine Erichsen tränar.

Läs mer: Resultat, nyheter, referat och kommande tävlingsdagar på Ovrevoll.no

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Ayani Voter TOP Ayani Voter TOP

Jessica Long-tränade Ayani infriade med råge de högt ställda förväntningarna när han tillsammans med Oliver Wilson lämnade konkurrenterna bakom sig i prestigefyllda Voterlöpning på hemmabanan Jägersro. Chess Racings egenuppfödning framstår nu som en av de tyngsta favoriterna inför Svenskt Derby om en dryg månad. Läs mer

Söndagen den 11 juni rids Stockholms Stora Pris på Bro Park. I år ser Grupp 3-löpningen ut att få en intressant internationell gäst i form av Brave Emperor från Archie Watsons stall i Storbritannien. Minst lika spännande är att treåringen sannolikt kommer att ridas av Luke Morris, jockeyn som lotsade Kirsten Rausings toppsto Alpinista till åtta raka segrar, däribland Prix de l'Arc de Triomphe i Paris.

Luke Morris ligger för närvarande sexa i den brittiska jockeyligan och har tagit 48 segrar i sitt hemland i år. Uppgifter till Svensk Galopp säger att Luke även kan tänka sig att ta andra ritter när han gästar Bro Park denna storloppsdag.

Brave Emperor reser till Sverige med dokumenterad form. Sioux Nation-sonen har ett handicaptal på respektingivande 93 och har så här långt segrat i hela sex av sina nio starter. Treåringen kommer närmast från en lätt seger i Grupp 3-löpningen Grosser Preis der Wohnstatte i tyska Krefeld.

i-4nZn8Zn-X2 Twirling Ghost kopia i-4nZn8Zn-X2 Twirling Ghost kopia

Han har gjort det lätt i sina två första starter, ja, det har sett ut som att han lekt lite bara innan han fått besöka vinnarcirkeln efter varje start hittills. Nu växlar hingsten efter Twirling Candy upp och går för seger i Voterlöpning när Jägersro Galopp anordnar fina tävlingar på söndag. Läs mer