Ny jockey: Louise Pettersson

4 augusti 2020 00:00

Louise Pettersson har tagit klivet från amatörryttare till jockey och rider sitt första proffslopp på onsdagens lunchgalopp på Bro Park.

louise pettersson square
Louise Pettersson

 

Louise Pettersson red sitt första lopp i augusti 2015 på Täby Galopp. Sedan dess har det rullat på och hittills har hon ridit 78 lopp med tio segrar, nio andraplatser och tio tredjeplatser. Det innebär 13 procent segrar och en platsprocent på hela 37.

Nu tar Louise klivet upp som jockey. Gränsen för att kunna bli lärling är 30 år och Louise då är 37 år så finns bara alternativet att gå direkt upp som jockey. Ett tufft beslut. Något som kan hjälpa Louise är att hon kan rida låga 52 kilo utan problem.

Imorgon rider hon sitt allra första proffslopp. I lopp 7 sitter hon upp på Cantini åt amatörtränare Emelie Hamngren.

Svensk Galopp fick tag i Louise för ett snack inför proffsdebuten.

Hur kommer det sig att du tar ut jockeylicens?

-Det har alltid varit min dröm att bli jockey och jag har ju storleken på min sida. Tyvärr satte en hästrelaterad olycka stopp för mig det sista året jag kunde bli lärling så nu har jag då varit amatörryttare och samlat på mig erfarenhet den vägen.

 

Corcuvelo
Louise Pettersson vinner med Corcuvelo på Jägersro

 

Hur känns det inför första proffsloppet imorgon?

-Det känns bra och det är en väldigt snäll häst jag sitter på. Det ska bli intressant att se vad han tycker om banan. Självklart känns det speciellt att rida första loppet som jockey mot proffsen.

Vad jobbar du med till vardags? 

-Jag rider ut hos Claes Björling mestadels, men även hos en del andra tränare på Bro Park. Jag är även en hel del nere i Skåne och hälsar på familjen och då passar jag på att rida ut för tränare där också.

Jag jobbar även som Backoffice manager på en investeringsfond. Just nu håller jag på att starta upp mitt eget företag inom administration där jag kommer inrikta mig på pappersarbete åt till exempel tränare och hästfolk generellt eftersom det är där min passion finns.

Vad har du för dröm?

-En dröm är ju såklart att få rida något löp utomlands och få åka tillbaka till Dubai i vinter. Men mitt närmsta mål är att få vinna mitt första proffslöp. 

Lotta Malmborg
lotta.malmborg@svenskgalopp.se

 

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Tiger Wolf TOP Tiger Wolf TOP

Ylva Brandt-tränade Tigerwolf ser ut att ha övervintrat väl. I onsdagens huvudbegivenhet på Bro Park, en Open Handicap över 1 200 meter, säsongsdebuterade irlandsimporten på ett lika fint sätt som han avslutade fjolåret. Med Andreas Tapia Dalbark i sadeln kunde åttaåringen bärga sin tredje raka viktoria. Läs mer

Den danska storloppssäsongen inleddes på lördagen med Danish Jockey Club Cup (L) och Per-Anders Gråberg bara fortsätter att vinna sedan comebacken i april.

I huvudloppet vann Gråberg och Cathrine Erichsen-tränade Match Maker före favoriten King David och Christmas. Titelförsvararen Freestyler, tränad av Jessica Long, slutade femma. Segern var värd 110 000 DKK. Per-Anders Gråberg vann också Al Shemali Sceptre Stakes med Sören Jensen-tränade Margrethe. Tvåa var Malekha och duktig trea var den numera Roger Osberg-tränade Blue Gem. Segern var värd 100 000 DKK.

I det fjärde loppet segrade Marie Lustig-tränade Penny Lane (e. Helsinki), ägd av Grytåsa Ridcenter AB. Uppfödare till stoet, som tog sin första seger, är Scanstar Farm AB. I segersadeln satt Cornelia Hartsmar. Redan i loppet efter var det dags för svensk seger igen. Irlandsfödde Moomba vann sitt första lopp i karriären. Chess Racing AB äger valacken som reds av Shane Karlsson och tränas av Jessica Long.

Vi fick ytterligare en svensk uppfödarseger i det åttonde loppet. Sankt Peder, uppfödd av Tor Harry Sigfridsson, vann under Andres Chavez. Bent Olsen tränar.

Läs mer: Lopprepriser på Fasttrackracing.dk, nyheter på Galopsport.dk, resultat på Dansk Galop och kommande tävlingar på Galopbane.dk.

MATCH MAKER_D2I7035.jpg
Gulfstream Tiger TOP Gulfstream Tiger TOP

I sin första start sedan den 12 juli ifjol svarade Lennart Jr Reuterskiöld-tränade Gulfstream Tiger för en mersmakande insats när han tillsammans med Jacob Johansen lämnade konkurrenterna bakom sig. Stall Junior tog även hem dagens Guldhandicap med Sel Sea. Ytterligare en tränare som säkert var nöjd med dagen var Peter Jardby, som tog en fin dubbel med A Certain Romance och Moojim. Läs mer