Ny jockey: Louise Pettersson

4 augusti 2020 00:00

Louise Pettersson har tagit klivet från amatörryttare till jockey och rider sitt första proffslopp på onsdagens lunchgalopp på Bro Park.

louise pettersson square
Louise Pettersson

 

Louise Pettersson red sitt första lopp i augusti 2015 på Täby Galopp. Sedan dess har det rullat på och hittills har hon ridit 78 lopp med tio segrar, nio andraplatser och tio tredjeplatser. Det innebär 13 procent segrar och en platsprocent på hela 37.

Nu tar Louise klivet upp som jockey. Gränsen för att kunna bli lärling är 30 år och Louise då är 37 år så finns bara alternativet att gå direkt upp som jockey. Ett tufft beslut. Något som kan hjälpa Louise är att hon kan rida låga 52 kilo utan problem.

Imorgon rider hon sitt allra första proffslopp. I lopp 7 sitter hon upp på Cantini åt amatörtränare Emelie Hamngren.

Svensk Galopp fick tag i Louise för ett snack inför proffsdebuten.

Hur kommer det sig att du tar ut jockeylicens?

-Det har alltid varit min dröm att bli jockey och jag har ju storleken på min sida. Tyvärr satte en hästrelaterad olycka stopp för mig det sista året jag kunde bli lärling så nu har jag då varit amatörryttare och samlat på mig erfarenhet den vägen.

 

Corcuvelo
Louise Pettersson vinner med Corcuvelo på Jägersro

 

Hur känns det inför första proffsloppet imorgon?

-Det känns bra och det är en väldigt snäll häst jag sitter på. Det ska bli intressant att se vad han tycker om banan. Självklart känns det speciellt att rida första loppet som jockey mot proffsen.

Vad jobbar du med till vardags? 

-Jag rider ut hos Claes Björling mestadels, men även hos en del andra tränare på Bro Park. Jag är även en hel del nere i Skåne och hälsar på familjen och då passar jag på att rida ut för tränare där också.

Jag jobbar även som Backoffice manager på en investeringsfond. Just nu håller jag på att starta upp mitt eget företag inom administration där jag kommer inrikta mig på pappersarbete åt till exempel tränare och hästfolk generellt eftersom det är där min passion finns.

Vad har du för dröm?

-En dröm är ju såklart att få rida något löp utomlands och få åka tillbaka till Dubai i vinter. Men mitt närmsta mål är att få vinna mitt första proffslöp. 

Lotta Malmborg
lotta.malmborg@svenskgalopp.se

 

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Chatarina TOP Chatarina TOP

Hemmatränarna Lennart Jr Reuterskiöld, Jan-Erik Pettersson och Peter Jardby hade alla anledning att vara nöjda efter onsdagens lunchtävlingar på Jägersro. Trion bokförde nämligen två segrar vardera. Junior tränar det treåriga stoet Chatarina, som visade riktigt fin attityd genom att avvisa Khatun i huvudloppet Becky Moss Fillies Mile. Läs mer

Sam Bill och Or Harry.jpeg Sam Bill och Or Harry.jpeg

Häst nummer 1 i första loppet på Jägersro på söndag heter Or Harry – fritt översatt till Eller Harry. Med det namnet måste det förstås finnas en story bakom – och det stämde. Så plötsligt hamnade vi i en välkänd musikal och ett faderskapsdrama. Läs mer

Mr Kygo 2675 TOP Mr Kygo 2675 TOP

Söndagens tävlingar på Bro Park toppades med två fina handicaper med vardera 100 000 kronor i samlad prispott. I den korta varianten svepte Mr Kygo med Fredrik Janetzky i sadeln förbi hela fältet efter en mäktig spurt över upploppet. Ett helt annat upplägg använde King Cole och Elione Chaves lite senare på eftermiddagen. Här stavades segerreceptet ledning från start till mål. Läs mer