Uppdaterad söndag fm: Ny information om tävlingsdagarna den 28 november och 5 december

27 november 2021 16:23

Tävlingarna på Bro Park den 28 november är inställda. Artikeln publicerades fredag 26/11 och uppdaterades fredag eftermiddag, lördag förmiddag, lördag eftermiddag och söndag förmiddag.

Fredag 26/11 kl 11.55: Svensk Galopp kommer att göra allt som står i vår makt för att avhålla tävlingarna på Bro Park på söndag, men vi måste samtidigt tydliggöra att djurskyddet fortsatt har allra högsta prioritet. Det råder fortfarande stor osäkerhet om vi kan presentera en bana i tävlingsmässigt skick inför söndagen. Vi kommer att informera om banans beskaffenhet och prognos i morgon lördag kl 10.00. Slutgiltigt beslut kommer att fattas först på söndag morgon. Intresset för en tävlingsdag på Jägersro på söndag var för litet för att det ska vara försvarbart att behålla det som ett alternativ.

Vi kommer fortlöpande att informera om banans beskaffenhet och prognos inför tävlingarna på söndag. Den här artikeln uppdateras med information förmiddagar och eftermiddagar fram till dess att slutgiltigt beslut tas på söndag morgon.

Beträffande den 5 december kommer vi att anmäla även till Jägersro som planerat för att hålla båda alternativen öppna. Vi kommer också att med alla medel försöka avhålla tävlingarna på Bro Park den 5 december. Närmare startanmälningstiden måndag klockan 09.30 kommer vi att informera vidare i frågan.

Banrapport fredag 26/11 kl 16.00: För att skapa så goda förutsättningar som möjligt inför söndagen körs banan dygnet runt fram till söndagens tävlingar. Temperaturen har inte överskridit -2,5 grader idag. Prognosen pekar på fortsatt kallt väder, men ingen nederbörd vilket är en fördel. En hel del hästar har tränat på banan idag.

Banrapport lördag 27/11 kl 9.00: Arbetet med banan har fortsatt med kontinuerlig körning. Det var minus 7 grader under natten och banan beter sig som förväntat, dvs den är frystorkad. Den är något bättre än igår och förhoppningen är att kunna avhålla tävlingarna i morgon som planerat. Banan körs inför tävlingsdagen i morgon som planerat. Ny banrapport publiceras ca kl. 17.00 i dag.

Banrapport lördag 27/11 kl 16.00: Läget är oförändrat. Beslut tas imorgon innan klockan 10.00.

Banrapport söndag 28/11 kl 09.45: Tävlingarna är inställda, vi återkommer inom kort med mer information.

Uppdatering söndag 28/11 kl 11.20: Mer information finns i artikeln Inställt på Bro Park – nästa tävlingsdag flyttas till Jägersro

Fler nyheter, artiklar och bloggar

20 januari 2022 | Notis Nytt för ryttare 2022

Hälsodeklaration

Glöm ej fylla i hälsodeklarationen inför säsongen och skicka in, helst före den 20:e februari. Gäller alla ryttare som ej blivit kontaktade för nytt läkarintyg 2022.
Vid frågor kan du maila Teresia Åkesson.

Här hittar du blanketten: Hälsodeklaration

Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp
fältsolnedgång02.jpg
Travvolt 220118.jpg Travvolt 220118.jpg

Planeringen och förberedelserna inför omläggningen av dirttrackbanan på Bro Park pågår för fullt. Nu lägger vi sand på en provslinga på travvolten för att alla ska få se och känna på materialet. Läs mer

17 januari 2022 | Notis Förnyelse av licenser 2022

De som inte önskar förnyad licens för perioden 1 mars 2022 - 28 februari 2023, eller vill ändra status på licensen, ombeds meddela detta till Svensk Galopp. Du som behöver lämna in nytt läkarintyg har blivit kontaktad av oss via mail.

Nytt för i år är att samtliga ryttare skall inkomma med en hälsodeklaration inför varje ny licensperiod. Läs mer här: Nyheter i det Skandinaviska reglementet

Ladda ner blanketten här Hälsodeklaration

Samtliga amatörryttare och lärlingar måste också göra ett godkänt fystest innan licensen kan förnyas för 2022. Läs mer om Fystestet här

Samtliga nu giltiga licenser är förlängda t o m den 28 februari 2022. De som inte önskar förnyad licens för 2022, eller vill ändra status på licensen, ombeds meddela detta till Svensk Galopp via e-post: info@svenskgalopp.se senast den 31 januari 2022. Därefter förnyas licenserna efter prövning. Ansökan om förnyad licens för 2022 med oförändrad status behöver således inte göras.

Vad menas med ändrad status?

Med att ändra status menas t ex att ändra en kombinerad ryttar- och tränarlicens till enbart tränarlicens. Har läkarintyget gått ut för kombinerad licens förnyas inte tränarlicensen om man inte meddelar att man vill ha en ändrad status på sin licens.

Detta gäller alltså ryttare med AT3, AT4, P2 och P5-licens. Ni måste meddela om ni enbart vill ha tränarlicens fortsättningsvis! För att erhålla tränarlicens krävs minst en häst i träning.

De ryttare som måste inkomma med ett nytt läkarintyg skall göra det senast den 31 januari för att licensen skall kunna förnyas.

De ryttare som inkommer med läkarintyg senare än den 31 januari kommer att debiteras en extra uppläggningsavgift om 200:- + moms för licensen.

Ryttare som behöver komma in med ett nytt läkarintyg för 2022 har blivit kontaktade via mail.

För ev. frågor kontakta Teresia Åkesson.