i-mk5s9k2-X3 Niklas Loven och Mutadaffeq på Strömsholm i juni 2023 redigerad

Niklas Lovén har en otrolig säsong i sadeln på polsk mark. Under söndagen kom en ny storseger med Her Him. Här vid seger på Strömsholm i Svenskt Grand National ombord på Mutadaffeq.

Niklas Lovén och Her Him vann Crystal Cup i Wrocław

23 oktober 2023 12:29

Her Him och Niklas Lovén fortsätter att skörda stora framgångar tillsammans. Under söndagen kom en ny seger efter ett rafflande och mäktigt lopp.

Niklas Lovén inledde dagen med en tredjeplats i det första loppet ombord på Le Mur (FR) över 3600 meter häck. I det fjärde loppet kom han och Et Tu Brute (POL) tvåa över 4000 meter steeplechase.

Lopp sex ingick i Crystal Cup* där första priset var nästan 210 000 kronor. Loppet reds över 5500 meter steeplechase (delar är cross-country). Sju hästar kom till start och Her Him (FR) fick en mycket fin resa av Niklas Lovén på en teknisk och krävande bana. Inför upploppet hade de hittat en fin position och det var ledigt längst ut mot publiken – den platsen nyttjades på bästa sätt och loppets slutskede blev rafflande. Det slutade med att tre hästar var inom en längd. Som vanligt vet Her Him (e. Kendargent) var mållinjen ligger och de kunde slugga sig förbi årets tvåa i Svenskt Grand National, Molly Power, i det absoluta slutskedet av loppet. Otroligt spännande och sevärt. Ivana Porkátová tränar och äger.

I och med segern har Niklas Lovén vunnit samtliga storlopp över hinder i Polen – tre i Wrocław och ett i Warszawa.

Lopp och resultat hittas här (under varje loppfliks resultat hittas också loppvideon). Bilder från dagen kan hittas på banans Facebook-sida.

Elliot Öhgren femma i Milano

Elliot Öhgren red ett Fegentri-lopp i Milano över 1600 meter under söndagen. Han tog ledningen med Griffe De Chat och såg fin ut, men med 76,5 kilo på ryggen så blev han rejält trött under de sista trehundra meterna och de slutade på en femteplats. Elliot Öhgren fick två poäng. Lopp och resultat hittas här.

För kännedom rapporteras i efterhand att Emelie Gustafssons lopp i Magdeburg i september, som vi skrev om innan loppet, slutade med en sjundeplats och en poäng. Hon red Wollenberg över 2050 meter.

*Crystal Cup 2023/2024 är en serie om elva lopp med en total samlad prissumma om 844 000 euro.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Alina Öhgren totalsegrare OL Young Riders

Ifjol föll hon på målsnöret efter en hård kamp mot Rebecca Stålhandske. I år var det inget snack om saken. En snygg seger i sadeln på Stargaze i den första av fredagskvällens tre finalavdelningar på Jägersro var fullt tillräcklig för att Alina Öhgren skulle säkra totalsegern i Ole Larsen Young Riders Championship 2024. Läs mer

Alina Öhgren och Penny Lane 3

I kväll är det dags för de unga ryttarna att ta plats i rampljuset på Jägersro Galopp. De tre finalloppen i Ole Larsen Young Riders Championship står på programmet och serien lovar en spännande avslutning. Det är tätt i toppen och flera ryttare har chansen att ta hem totalsegern. Läs mer