Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
i-Qz2V8kM-X3 Niklas Lovén får pris av Gunnar Nordling 2020 16 9

Niklas Lovén får pris av legendaren Gunnar Nordling på Galoppgalan 2020. Det är nog stor chans att han får åka till en eventuell polsk gala för ny prisutdelning efter söndagens uppvisning.

Niklas Lovén dominerade i Wrocław och Cornelia Hartsmar vann på Longchamp

4 september 2023 12:05

Polsk galoppsport lockar stora skaror publik till banorna och söndagens stora hinderdag i Wrocław var inget undantag då det var 17 500 personer på plats. Niklas Lovén hade mycket att göra under dagen och som han gjorde det! När dagen var över hade han ridit in nästan 450 000 SEK. Samma dag vann Cornelia Hartsmar sitt första lopp i Frankrike.

Niklas Lovén segrade i onsdags på Göteborg Galopp och fortsatte av bara farten att visa sina konkurrenter hur man rider optimala löp – det blev inte sämre av att två av tre lopp var de två största hinderloppen i Polen. Hans ordinarie ritt i årets största häcklopp, Wielka Partynicka Nagroda Unico Logistics över 4200 meter, var struken (Domina), men han fick en spara ride ombord på Dařbuján (J. Spáčil) och de vann övertygande. Segern var värd 50 000 złoty i förstapris (ca 132 500 SEK). Loppet kan ses här. Her Him (I. Porkátová) var allt annat än samarbetsvillig innan start i motsvarigheten till Svenskt Grand National, Wielka Wrocławska Nagroda Prezydenta Wrocławia, och bara att få honom till startvolten var en bedrift i sig. Väl i loppet över 5000 meter steeplechase (delar är cross-country) löpte han som så ofta flegmatiskt och det är ju bara under korta ögonblick den mest förhoppningsfulla spelaren kan se en glimt av segerchans i honom. Skenet bedrog återigen och Niklas Lovén taxerade tempo, språng och positionering perfekt. Efter ett bra språng på sista hindret fick de vittring på segern. Då är det inte lätt att stå emot Her Him vilket varken Notti Magiche (tvåa) och Santa Clara (trea) kunde. Segern, som var Niklas tredje i detta lopp, var värd hela 100 000 złoty (ca 265 000 SEK). Loppet kan ses här. I det sista loppet, som kan se här, segrade han tillsammans med Minister Wojny (M. Borkowski). Han var också trea och fyra under dagen.

– Jag har faktiskt två tripplar här innan, men inte med båda huvudloppen. Det känns helt fantastiskt. Nu skall jag hitta något mer att äta, hälsade Niklas under söndagskvällen.

Resultat från dagen hittas här.

Cornelia Hartsmar satt ombord på Joakim och Pia Brandt-tränade In Paradise i Prix De Bolivar (lopp 9) på storbanan Longchamp i Paris. Hon presterade en stark ryttarprestation och red enligt skolboken. Segern blev enkel till hela 49 gånger pengarna hos spelbolaget PMU. Loppet kan ses här (kräver gratiskonto hos France Galop). Resultatet hittas här.

Elin Ahlin red både under lördagen och söndagen på Veliefendi Hipodromu i Istanbul i damernas Fegentriserie. I lördags kom hon fyra ombord på Hosli över 2000 meter AW och fick tre (3) poäng. I söndags slutade hon femma ombord på Black Bird över 1600 meter gräs och fick två (2) poäng.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Ulrika Holmquist med häst i Nya Zeeland redigerad privat Ulrika Holmquist med häst i Nya Zeeland redigerad privat

När vintermörkret är som mörkast och dagarna korta så är en del av den skandinaviska jockeyeliten på äventyr i olika delar av världen. Vi har tagit pulsen på tre av våra absolut mest framgångsrika ryttare som skördar framgångar i Nya Zeeland och Australien. Läs mer

Jacob Johansen 50 Jacob Johansen 50

22 februari 2024 | Nyhet

Så övervintrar Jacob Johansen

På sociala medier ser vi bilder på svenska ryttare som jobbar och njuter i solen under vintern. Nya Zeeland, Australien, USA och andra länder med ett behagligare klimat än den svenska vintern. Men det gäller inte alla. Jacob Johansen övervintrar på hemmaplan. Läs mer

Galoppåret 2023 Galoppåret 2023

Återupplev höjdpunkterna och andra stora och viktiga händelser från året som gått i årskrönikan Galoppåret 2023. Läs mer