Malin Holmberg rider på Meydan

18 november 2020 00:00

Imorgon tävlas det på Meydan i Dubai och svenska jockeyn Malin Holmberg rider i dagens sjätte löpning åt sin arbetsgivare Satish Seemar. I samma lopp startar Trickbag som i fjol såldes från Susanne Berneklints stall till tränare Jaber Ramadhan.

tassmania malin holmberg mowerinalöb 2020 square
Tassmania och Malin Holmberg efter segern i klassiska Mowerinalöb på Klampenborg. Samma ekipage gick sedan ut och vann Dansk 2000 Guineas på samma bana.

 

Malin Holmberg, som har haft sin absolut bästa säsong någonsin under 2020 med bland annat två klassiska segrar,  reste för ett par veckor sedan till Dubai för att arbeta på Zabeel Stables hos tränare Satish Seemar. Imorgon torsdag får hon chansen att rida Beachcomber Bay i en handicap över 1200 meter dirttrack på Meydans pampiga bana.

- Det är lite extra roligt att debuten blir på Meydan då det är lite av en dröm att få rida där. Även om det knappt är någon publik, på grund av coronan, så kommer det att bli en enorm känsla och otroligt häftigt att få uppleva! En topp tre placering hade ju nästan varit pricken över i;et, säger Malin och fortsätter:

- När jag skickade iväg min jobbansökan till Zabeel Stables så var det för att vara arbetsryttare över vintern. Men jag skrev också att om chansen finns att rida i lopp så tar jag vara på varenda chans jag får. Jag fick svar inom bara ett par timmar att jag fått jobbet och att möjligheten till att få rida löp absolut fanns där, speciellt med tanke på min låga ridvikt.

Malin trivs som fisken i vattnet i Dubai och njuter av solen och det varma vädret efter en hård säsong med mycket bilande under året.

- Min dag här börjar med att jag åker till stallet vid 4.30 på morgonen och vi rider ut första turen vid 5.30. Jag rider 4-6 turer per dag och är hemma igen runt 9.30-10.30.  Jag bor i en hotell-lägenhet som jag delar med en tjej från England. Det är en ganska stor lägenhet  med bra faciliteter. Planen är att jag ska vara kvar här till mitten av april, avslutar Malin.

trickbag
Trickbag på Meydan i början av 2020. Hästen såldes sedan ur Susanne Berneklints stall och gör alltså debut i nya regin imorgon torsdag.
Foto: Cedric Lane

 

I samma lopp som Beachcomber Bay och Malin Holmberg, lopp 6 som rids imorgon torsdag klockan 18,25 svensk tid, får vi se fina sprintern Trickbag som i fjol såldes från Susanne Berneklints stall efter sina tre starter på Meydan. Han gör här sin första start hos tränare Jaber Ramadhan och han kommer att ridas av Dane O'Neill.

Även jockey Sandro De Paiva, som har ridit med stor framgång i Skandinavien under året,  är på plats i Dubai och han har två ritter på Meydan. I lopp 1, en grupp 2-löpning för fullblodsaraber rider han Cakouet De Bozouls och i lopp 4 rider han Beachcomber.


Lotta Malmborg
lotta.malmborg@svenskgalopp.se

Länkar:
Här hittar du startlistor och annan information om tävlingarna i Dubai


 

Fler nyheter, artiklar och bloggar

LEARN BY HEART (GB)-0334.JPG LEARN BY HEART (GB)-0334.JPG

25 februari 2021 | Nyhet

Ingen lycka på Meydan för Olsen

Bent Olsens duo Learn By Heart och Red Cactus slutade båda två i det slagna fältet på Meydan i Dubai tidigare ikväll. Läs mer

Red Cactus Dubai race 6-2843 6 frb.jpg Red Cactus Dubai race 6-2843 6 frb.jpg

25 februari 2021 | Nyhet

Bent Olsen i elden på Meydan

Idag torsdag sadlar danska tränaren Bent Olsen ut Learn By Heart och 2019 års svenska derbyvinnare Red Cactus på Meydan i Dubai. Som vanligt tar ATG spel med V4 till tävlingarna och sänder även loppen via ATG-live. Läs mer

Saudiarabien Malin Holmberg RS3406_19.2-lpr.jpg Saudiarabien Malin Holmberg RS3406_19.2-lpr.jpg

En delad fjärdeplats blev resultatet för Malin Holmberg i fredagens Saudi Cup's International Jockeys Challenge i Riyadh, Saudiarabien. Läs mer