Lärorikt ponnygaloppläger - priset i Jockeyklubben Cup

6 oktober 2020

Fyra lyckliga tjejer tillbringade två intensiva dagar på Stall Lilla Rörby Gård i Vallentuna som de fått som pris i ponnygaloppserien Jockeyklubben Cup.

ponnygaloppläger 2020 lilla rörby gård
Samling för genomgång med lärare Bernita Hedman

 

Den 22-23 juni var det dags för galoppläger på Stall Lilla Rörby i Vallentuna. Lägret var fjolårets pris i ponnygaloppserien Jockeyklubben Cup. De som var med på årets läger var Ellie Vång, Nora Lundbäck, Linn Berg Uppgren och Annie Lundbäck. Lärare var före detta jockeyn Bernita Hedman.

Deltagarna anlände till Lilla Rörby på lördagen och installerade sig direkt på sovloftet där de skulle tillbringa natten. När det var klart var det dags för skötsel av ponnyerna och sedan ett ridpass med sitsträning. De långväga ryttarna hade av förklarliga skäl inte med sig sina ponnyer utan de fick rida på några av stallets ponnygaloppörer.

- Den ponny jag red var lite seg i början men piggnade så småningom till. Jag fick träna mycket på att räta ut benen och få ner överkroppen, berättar Annie Lundbäck.

ponnygaloppläger 2020 lilla rörby gård square

När de hade ridit klart fick hästarna gå ut i hagen och sedan var det dags för lunch, köttbullar. Alla deltagare uppskattade verkligen den goda maten på lägret!

-På eftermiddagen förberedde vi oss för att åka till Bro Park. Vi skulle ha samma hästar som på förmiddagen. På Bro Park skulle vi rida ett varv på banan, bredvid varandra två och två. Jag red med Linn och I´m a Believer. Marion blev jättepigg på upploppet så det var svårt att hålla henne bredvid. Det var väldigt roligt att rida på banan. När vi kom hem lastade vi ur, borstade och svampade av hästarna och fick sätta på kyllera på benen. Sedan fodrade vi i shettis-stallet innan det var dags att äta middag, säger Nora Lundbäck.

Efter lite lekar var det så dags att sova, något som verkar ha varit lite svårt för tjejerna som låg vakna länge innan de till slut kunde somna.

-På morgonen vaknade jag av hästgnägg och skällande hundar. Vi gick upp och åt en väldigt god frukost med pannkakor och juice. Sedan tittade vi på löpfilmer, berättar Ellie Vång.

Efter att ha hämtat hästarna i hagen och skött samt sadlat upp sina ponnyer var det dags för dagens första ridpass.

-Första passet vi red på tisdagen skulle vi träna på att rida finish bredvid varandra, det gick superbra. Sedan åt vi lunch och efter det vi hade lite fysträning där vi tränade på finishridning och sitsen med hjälp av elastiska gummiband. Efter fyspasset gick Bernita igenom utrustningen man har när man tävlar och de olika betten man kan ha, säger Annie Lundbäck.

Sista ridpasset för dagen, och även för hela lägret,  stod det hoppning på programmet. Ett moment var att de hoppade två och två bredvid varandra och ett annat att de hoppade på led efter varandra. Två nyttiga övningar! Efteråt var det skötsel av samtliga ponnyer på schemat.

-När hästarna var klara tittade vi på gamla ponnylopp och fick massa bra tips! Sen fick jag rida barbacka på min lägerponny Rio till betet och sen var lägret tyvärr slut, avslutar Annie.

Samtliga deltagare sänder ett stort tack till Jockeyklubben och Stall Lilla Rörby, med Bernita Hedman i spetsen, för de superroliga och lärorika dagarna!

Lotta Malmborg
lotta.malmborg@svenskgalopp.se

 

Fler nyheter, artiklar och bloggar

DSC_2963 copy.jpg DSC_2963 copy.jpg

I strålande sol avreds sex ponnylopp denna söndagseftermiddag. Ett stort tack till våra sponsorer Triton och Jockeyklubben denna tävlingsdag. Med ert engagemang i ponnygaloppen kan vi på bästa sätt utbilda framtida stjärnor till vår sport! Vi vill även tacka Anna Fischer som gav pris till skötarna av Bäst Gjorda Ponny i samtliga sex lopp. Läs mer

Boley Mickey Finn 5369.jpg Boley Mickey Finn 5369.jpg

Skånska Fältrittklubben sponsrade söndagens ponnygalopp på Jägersro Galopp. Läs mer

Annie Lundbäck och Fredriksdals Tarzan.jpg Annie Lundbäck och Fredriksdals Tarzan.jpg

16-åriga Annie Lundbäck började på gymnasiet i augusti. Hon går naturbruksprogrammet med specialisering galopp och drömmer om att bli jockey. "Nu får jag gå en skola där jag får precis den utbildning jag behöver." Läs mer