Foto: Jon Franklin
Jägersro Galopps entre.JPG

Arkivbild på Jägersro Galopps entré.

Krav på vaccinationsbevis för publiken på galopptävlingar

29 november 2021 17:27

Regeringen har fattat beslut om att vaccinationsbevis kan användas som smittskyddsåtgärd vid evenemang som äger rum inomhus och samlar fler än 100 personer. Det börjar gälla från den 1 december. Svensk Galopp har därför valt att införa vaccinationsbevis för all publik under tävlingsdagar.

Svensk Galopp har tagit beslutet att införa vaccinationsbevis på alla publika områden under tävlingsdagar. Du kommer därför behöva visa upp ett vaccinationsbevis i entrén för att komma in.

På stallbacken är det öppet för de aktiva som arbetar under tävlingsdagen att delta utan att ha ett vaccinationsbevis. Om man ska röra sig mellan områdena så kommer beviset att behövas.

Personer under 18 år och personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot covid-19 är undantagna. Kan du av medicinska skäl inte ta vaccin så har du tillträde till galoppbanan om du kan visa upp ett läkarintyg.

Så beställer du vaccinationsbevis

Vaccinationsbevis kan beställas på covidbevis.se. Har du en e-legitimation tar det några minuter att få ett vaccinationsbevis. Om du inte har e-legitimation eller folkbokföringsadress så kan du läsa mer här om hur du gör.

Det är inte möjligt att använda testbevis eller tillfrisknandebevis.

Vaccinationsbevis från andra EU-länder, samt övriga länder som är anslutna till EU:s digitala covidbevis, gäller. Se hela listan här.

Mer information

eHälsomyndighetens webbplats hittar du svar på de vanligaste frågorna om vaccinationsbevis.

På sidan Information från Svensk Galopp med anledning av covid-19 kan du läsa mer om de åtgärder som vi vidtar för att minska risken för smittspridning.

Vi följer samma riktlinjer som Svensk Travsport. I artikeln Krav på vaccinationsbevis för travpubliken på Svensk Travsports hemsida kan du läsa mer.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Travvolt 220118.jpg Travvolt 220118.jpg

Planeringen och förberedelserna inför omläggningen av dirttrackbanan på Bro Park pågår för fullt. Nu lägger vi sand på en provslinga på travvolten för att alla ska få se och känna på materialet. Läs mer

Jazz Explosion VC Jazz Explosion VC

En tränare som nu slutar gå upp i ottan är Bodil Hallencreutz. Den stora ikonen inom svensk galoppsport, och framför allt på sin hemmabana Jägersro Galopp, har i årsskiftet lämnat in sin tränarlicens. Läs mer

Nemuranthes 2929.jpg Nemuranthes 2929.jpg

Jan-Erik "Janne" Pettersson har avslutat sin tränarkarriär efter 30 år som galopptränare. Vi har gjort ett besök hos "Janne" för en liten pratstund om hans liv i galoppsporten. Läs mer