Foto: Burt Seeger
PHILIANGO_S2_5815 Philiango vinner en tät slutstrid.jpg

Philiango och Mathilde Lund Johansen vinner årets första lopp på Klampenborg efter en tajt slutstrid.

Klampenborg 16 april: Svenska framgångar på premiärdagen

18 april 2022 11:48

Det blev en fin dag, både vädermässigt och sportsligt, när Köpenhamnsbanan slog upp portarna och öppnade säsongen.

Torbjörn Nobel tränar och är uppfödare till Philiango (e. Philomatheia) som gillar Klampenborg och trivs med Mathilde Lund Johansen i sadeln tillsammans vann de årets första lopp på banan. Pepe´s Bodega äger.

Francisco Castro bärgade en tränarseger med danskägda nyförvärvet Red Hunting Hawk (e. El Kabeir). Carlos Lopez satt i sadeln. Duon Castro/Lopez var också först över mållinjen med Bolivar Roads, men blev nedflyttad till andraplats då ryttaren inte hållit sig till de nya föreskrivna reglerna på upploppet vilket bedömdes loppavgörande då segermarginalen var knapp.

Great Basin (e. Maxios), uppfödd och ägd av Eva CS Pettersson, vann också under Oliver Wilson.

Läs mer: Lopprepriser på Fasttrackracing.dk nyheter på Galopsport.dk och Galopservice.dk, resultat på Galopinfo.dk och kommande tävlingar på Galopbane.dk

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Ayani Voter TOP Ayani Voter TOP

Jessica Long-tränade Ayani infriade med råge de högt ställda förväntningarna när han tillsammans med Oliver Wilson lämnade konkurrenterna bakom sig i prestigefyllda Voterlöpning på hemmabanan Jägersro. Chess Racings egenuppfödning framstår nu som en av de tyngsta favoriterna inför Svenskt Derby om en dryg månad. Läs mer

Söndagen den 11 juni rids Stockholms Stora Pris på Bro Park. I år ser Grupp 3-löpningen ut att få en intressant internationell gäst i form av Brave Emperor från Archie Watsons stall i Storbritannien. Minst lika spännande är att treåringen sannolikt kommer att ridas av Luke Morris, jockeyn som lotsade Kirsten Rausings toppsto Alpinista till åtta raka segrar, däribland Prix de l'Arc de Triomphe i Paris.

Luke Morris ligger för närvarande sexa i den brittiska jockeyligan och har tagit 48 segrar i sitt hemland i år. Uppgifter till Svensk Galopp säger att Luke även kan tänka sig att ta andra ritter när han gästar Bro Park denna storloppsdag.

Brave Emperor reser till Sverige med dokumenterad form. Sioux Nation-sonen har ett handicaptal på respektingivande 93 och har så här långt segrat i hela sex av sina nio starter. Treåringen kommer närmast från en lätt seger i Grupp 3-löpningen Grosser Preis der Wohnstatte i tyska Krefeld.

i-4nZn8Zn-X2 Twirling Ghost kopia i-4nZn8Zn-X2 Twirling Ghost kopia

Han har gjort det lätt i sina två första starter, ja, det har sett ut som att han lekt lite bara innan han fått besöka vinnarcirkeln efter varje start hittills. Nu växlar hingsten efter Twirling Candy upp och går för seger i Voterlöpning när Jägersro Galopp anordnar fina tävlingar på söndag. Läs mer