Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
I Kirk 1067 (2) på Jägersro.jpg

I Kirk vann 14 lopp på Jägersro under sin karriär och är obesegrad i Sverige sedan april 2018.

I Kirk avslutar karriären – men stannar i sporten

16 maj 2022 11:46

I Kirk – Sveriges snabbaste häst – har tävlat färdigt. Nu är det i stället dags för nästa steg i karriären: som "hackpony" hos sin tränare Susanne Berneklint på Jägersro.

I Kirk avslutar alltså sin fantastiska karriär som gav 15 segrar på 22 starter, som gav internationella framgångar, som gav drygt fyra miljoner på kontot och som högst 95 i handicaptal. I Kirk är uppfödd av Löberöds Hästklinik och ägdes under hela sin karriär av Hästgruppen i Lund.

– I Kirk har inte något mer att bevisa. Han har gett oss så otroligt mycket och vi är helt överens jag och Berno (Fonzander, ägaren) att det här är rätt beslut för hästen, förklarar tränaren Susanne Berneklint.

I Kirk är obesegrad i Sverige sedan april 2018, hans sista seger tog han i Zawawi Cup (som han vann tre gånger) och penningmässigt största segern vann han i Dubai.

– Det var nog också hans främsta prestation, funderar Susanne.

I Kirk kommer att stanna kvar hos Susanne och skolas om till "hackpony" och hjälpa till att lära upp de yngre hästarna. Han står kvar på Jägersro och när han blivit inskolad i sin nya yrkesroll kommer vi givetvis att tacka av honom för hans insatser på galoppbanan.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Fredagsbloggen Swinging.jpg Fredagsbloggen Swinging.jpg

Svenska framgångar på kontinenten, Swinging Of Venice fortsätter att vinna, en speciell GN-seger och fina lopp på Övrevoll. Det är några av ämnena i veckans fredagsblogg, där Niclas Cronberg skriver om aktuella händelser på galoppbanan. Läs mer

Per-Anders Gråberg 220606MOF-BMO02598.jpeg Per-Anders Gråberg 220606MOF-BMO02598.jpeg

Per–Anders Gråberg behärskar alla tre grenarna i trekampen. Och han är urstark – och uthållig. Favorit till att vinna ATG Hästarnas Mästare den första juli på Jägersro? "Nja, säger han och skrattar. Det är fyra bra ryttare med och sen är det en 'materialsport' vi håller på med så jag vet inte om jag ska kallas favorit." Läs mer

Moon String TOP Moon String TOP

Sprinten Kay Jensens Pris för de treåriga hästarna toppade onsdagens program på Jägersro. Den 1 200 meter långa uppgörelsen fick en fin vinnare i form av Moon String från Fredrik Reuterskiöld stall. Skimmeln reds till seger av Valmir De Azeredo. Läs mer