Tävlingsfunktionär FMO151018-0012143 Magnus Östh.jpg

Foto: Magnus Östh

Digitala informationsträffar om djurhälsoförordningen

25 februari 2021 11:43 | Uppdaterad 3 mars 2021 14:50

Senast den 21 april ska alla hästar ha registrerats på en hemadress, det står i den nya djurhälsoförordningen (AHL) som träder ikraft samma datum. Hästföretagarcentrum arrangerar digitala informationsträffar om de nya reglerna. Intresset för information om AHL har varit stort och därför erbjuds nu ytterligare ett tillfälle att delta.

Informationsträffarna genomförs vid tre tillfällen i mars:

De arrangeras av Hästföretagarcentrum och handlar om AHL och om hur hästnäringen gemensamt arbetat med frågorna inför det regelverk som nu snart träder ikraft.

Du som deltar kommer ha möjlighet att ställa frågor om djurhälsoförordningen, vad den innebär och vad som gäller för dig som håller häst.

Träffarna är öppna för alla som är intresserade av informationen. De genomförs digitalt via Zoom och är helt kostnadsfria.

Läs mer om träffarna och om hur du anmäler dig i inbjudan på HNS hemsida:

Extra tillfälle! Hästföretagarcentrum bjuder in till informationsträffar om djurhälsoförordningen

Hästföretagarcentrum bjuder in till informationsträffar om djurhälsoförordningen - fullt

Observera att Hästföretagarcentrum inte erbjuder support till registreringsverktyget. För detaljfrågor eller frågor om registreringsverktyget hänvisar vi även till Jordbruksverkets kundtjänst 0771 223 223.

Hästföretagarcentrum är ett samarbete mellan LRF Häst, HNS, Flyinge, Strömsholm, Wången och Ludvig & Co, och informationsträffarna finansieras via ett gemensamt EU-projekt.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

JCRoundTable081422-Dennis-Madsen_SZ12147.jpeg JCRoundTable081422-Dennis-Madsen_SZ12147.jpeg

Spöanvändning inom galoppsporten är en het fråga inom galoppsporten i USA och det finns ett stort intresse för de nya skandinaviska spöreglerna. I söndags höll Dennis Madsen från Svensk Galopp ett föredrag om det nya regelverket på en stor konferens i Saratoga. Läs mer

Träningsstall Ulrika Holmquist och Annika Sjökvist-2 Bro Park foto Amie Karlsson.jpg Träningsstall Ulrika Holmquist och Annika Sjökvist-2 Bro Park foto Amie Karlsson.jpg

Jockeys och tränare mellan 25 och 35 år kan ansöka till ATG Talang och få stöd och kunskap för att utveckla sina sportsatsningar. Ansökan stänger på måndag. Läs mer

Heros Kalejs 9524.jpeg Heros Kalejs 9524.jpeg

Heros Kalejs hade en framgångsrik karriär på banan med sju segrar och nästan 700 000 kronor i prispengar. Numera är han ridhäst hemma hos sina ägare, Teleko Racing. Kanal 75 har träffat Tina Svensson och Kajsa Svensson Holmsten som berättar om familjens galoppintresse och hur de ny skolar om Heros Kalejs för nya äventyr. Läs mer