Tävlingsfunktionär FMO151018-0012143 Magnus Östh.jpg

Foto: Magnus Östh

Digitala informationsträffar om djurhälsoförordningen

25 februari 2021 11:43 | Uppdaterad 3 mars 2021 14:50

Senast den 21 april ska alla hästar ha registrerats på en hemadress, det står i den nya djurhälsoförordningen (AHL) som träder ikraft samma datum. Hästföretagarcentrum arrangerar digitala informationsträffar om de nya reglerna. Intresset för information om AHL har varit stort och därför erbjuds nu ytterligare ett tillfälle att delta.

Informationsträffarna genomförs vid tre tillfällen i mars:

De arrangeras av Hästföretagarcentrum och handlar om AHL och om hur hästnäringen gemensamt arbetat med frågorna inför det regelverk som nu snart träder ikraft.

Du som deltar kommer ha möjlighet att ställa frågor om djurhälsoförordningen, vad den innebär och vad som gäller för dig som håller häst.

Träffarna är öppna för alla som är intresserade av informationen. De genomförs digitalt via Zoom och är helt kostnadsfria.

Läs mer om träffarna och om hur du anmäler dig i inbjudan på HNS hemsida:

Extra tillfälle! Hästföretagarcentrum bjuder in till informationsträffar om djurhälsoförordningen

Hästföretagarcentrum bjuder in till informationsträffar om djurhälsoförordningen - fullt

Observera att Hästföretagarcentrum inte erbjuder support till registreringsverktyget. För detaljfrågor eller frågor om registreringsverktyget hänvisar vi även till Jordbruksverkets kundtjänst 0771 223 223.

Hästföretagarcentrum är ett samarbete mellan LRF Häst, HNS, Flyinge, Strömsholm, Wången och Ludvig & Co, och informationsträffarna finansieras via ett gemensamt EU-projekt.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

BP22APRIL2020_05.jpg BP22APRIL2020_05.jpg

Skatteverket har nyligen publicerat en omarbetning av ett ställningstagande om beskattningsbar person. Svensk Galopp har tillsammans med Svensk Travsport och LRF Häst sedan en tid tillbaka varit starkt engagerade i att påverka för en rimlig tillämpning av situationen för hästverksamheter i det ställningstagandet. Här beskriver vi vad det nya ställningstagandet innebär. Läs mer

Ponnyer på väg till start på Bro Park DSC_9786.jpg Ponnyer på väg till start på Bro Park DSC_9786.jpg

På måndag kväll arrangerar Svensk Galopp en digital föreläsning med idrottspsykologen Johan Fallby. Föreläsningen handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för barn och ungdomars idrottande, för att må bra och utvecklas optimalt. Läs mer

Tävling FältetbakifrånNovember Elina Björklund.jpg Tävling FältetbakifrånNovember Elina Björklund.jpg

Från och med nu gäller nya riktlinjer för påföljder vid överträdelse av reglementet. Riktlinjerna finns att ladda ner i pdf-format här på hemsidan. Läs mer