Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
72A714BF-9CD0-4386-BA6C-E0FEF91BCE3B.jpeg

Hard One To Please överraskade alla i Jockeyklubben Svenskt Derby

17 juli 2022 18:08

Superskrällen. Hard One to Please vann Jockeyklubben Svenskt Derby och överraskade alla. ”Jag är i chock. Jag har aldrig blivit så chockad under hela min karriär och den är lång”, sa tränaren Annika Bye Hansen och jockeyn Oliver Wilson fyllde i: ”För mig är det ’kempestort’”.

Hard One to Please hade egentligen alla förutsättningar mot sig. Han hade bara gjort tre starter, alla på gräs och dessutom aldrig startat på längre distanser.

– Jag trodde inte ens att min häst skulle få plats i Derbyt, säger Annika.

Men i måndags, när anmälningarna blev klara, stod det klart att Hard One to Please skulle få plats och att Oliver därmed skulle få en ritt i den klassiska löpningen.

– Innan dess hade jag inte någon ritt i Derbyt, så jag tyckte att det var kul att bara få vara med. Oliver hoppade upp på Hard One to Please utan några stora förväntningar.

– Nej, jag sökte en lugn inledning för att spara lite kraft till slut.

Varvet från mål låg också Hard One to Please sist, men på baksidan började han avancera och Oliver fick upp hoppet.

– Det bet väldigt bra för honom, han har en fantastisk aktion och in på upploppet tänkte jag att det måste komma en väldigt bra häst om de ska slå honom.

Men ingen kom utan det blev ett par säkra längder till tvåan Steinar.

– Det är ju det här jag drömmer om, som jag lever för. Jag har tidigare vunnit Danskt Derby, nu fick jag vinna det svenska, fortsatte Oliver.

Det blev äkta skandinavisk glädje i vinnarcirkeln. En norsk tränare, en dansk jockey och en svensk ägare; Hans Sköld.

Sköld är kanske mest känd från travsporten, men för ett par år sedan lyckades Jan Kleerup, ordförande för Jockeyklubben, övertyga honom att vara med på en galopphäst. Idag äger han flera och segern var en av de största – någonsin – för Sköld.

– Jag vet inte om jag varit så rörd någon gång tidigare.

Från Derbydagen noterar vi också en prestigefylld dubbel för Lennart Reuterskiöld Jr.

# Irish Action vann Zawawi Cup (L) och 500 000 kr.

# Wolfof Vancouver vann Valley Chapel Memorial och 600 000 kr.

Fullständigt tävlingsreferat publiceras under kvällen.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

El Camino DSC_3482 copy El Camino DSC_3482 copy

28 november 2022 | Nyhet

Galopp den här veckan

Här är galopptävlingarna och sändningarna du inte får missa under vecka 48 (28 november till 4 december). Årets galoppsäsong närmar sig sitt slut och det är numera endast Bro Park som håller öppet. Läs mer

Footfall TOP Footfall TOP

Flera av banans lokala champions fick påpassligt nog besöka vinnarcirkeln när Jägersrogaloppen arrangerade årets sista tävlingsdag på söndagen. Per-Ander Gråberg säkrade jockeychampionatet efter en hård kamp med Jacob Johansen. Dessutom nådde Ricardo Ramallo sin 100:e tränarseger. Läs mer

Forty Love TOP Forty Love TOP

Caroline Malmborg hade all anledning att fira i samband med lördagens tävlingar på Bro Park. Hemmatränaren tog inte bara en fin dubbel med de tvååriga hästarna Forty Love och Blueprint. Stallet nådde dessutom en viktig milstolpe genom att sadla ut sin 200:e vinnare. Läs mer