Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
A Star Is Born 9538.jpg

Tränare Jessica Ohlson med andelshästen A Star Is Born och jockeyn Annie Nilsson Lindahl efter en seger på Jägersro Galopp i augusti.

Gamla galoppörer ger sporten nya hästägare

14 december 2021 10:20

25 nya människor till galoppsporten bara den senaste veckan. Jessica Ohlson söker nya vägar för att hitta nya hästägare och nya intresserade kring sporten. "Det är inte så enkelt att människorna kommer till oss och vill köpa hästar, vi måste söka upp människorna och sticka ut i mediebruset."

Jessicas senaste idé är att skänka en andel i A Star is Born, galopphäst som fyller fyra år vid årsskiftet, till alla som köper en f.d. galopphäst som avslutat sin karriär och blivit rid- eller sällskapshäst. Och erbjudandet gäller retroaktivt för 2021. Kravet är att hästen ska vara köpt från ett galoppstall eller via en förmedling som i sin tur ska ha köpt från ett galoppstall. Hästen behöver inte ha startat, men ska ha varit i träning hos en licensierad tränare.

– Det är ett jättestort intresse. Bara första veckan med det erbjudandet har vi fått 25 nya hästägare, berättar Jessica.

Jessica Ohlson ser chansen att knyta samman rid– och galoppsporten. Hitta personer som via sin nya häst – den f.d. galoppören – har ett naturligt intresse för sporten. Via sociala medier försöker hon nå ut till så många nyblivna fullblodsägare som möjligt:

𝐇𝐚𝐫 𝐝𝐮 𝐤𝐨̈𝐩𝐭 𝐞𝐧 𝐞𝐱 𝐠𝐚𝐥𝐨𝐩𝐩𝐨̈𝐫 𝐮𝐧𝐝𝐞𝐫 𝟐𝟎𝟐𝟏? MinAndelshäst skänker en andel i treåriga A Star is Born till alla som köper...

Posted by Min galopphäst on Monday, December 6, 2021

Jessica Ohlson håller till i Kvarnby, strax intill Jägersro. I hennes koncept, som heter MinAndelshäst, ingår fem galopphästar och tre travhästar. Jessica tränar själv fyra av galopphästarna medan Annika Sjökvist på Bro Park tränar den femte.

Stallet har växt succesivt, första året var det 155 andelsköpare – nu är det 1500. Och enligt Jessica är det inte segrarna som är höjdpunkten i hästägandet utan ”vardagen”.

– Visst tycker alla det är kul när en häst vinner. Men det som de flesta uppskattar allra mest är inblicken i sporten. Vad hästen gör, vad den äter hur den uppför sig.

Varje söndag skickar Jessica ut ett nyhetsbrev till alla delägarna där hon berättar vad som hänt, skickar med någon kul bild och ger helt enkelt stallets vardag ett ansikte.

– Det är också väldigt många som svarar på breven och verkligen är engagerade.

Tanken är också att ha regelbundna träffar och aktiviteter kring hästarna, även om pandemin lagt en del hinder i vägen där.

Ett annat annorlunda inslag i att nå ut till nya människor tog Jessica i samband med den julmarknad som arrangerades på Jägersro vid den senaste V75-dagen. Där hade Jessica ett stånd och sålde andelar färdig inslagna som en julklapp.

Och givetvis går det att köpa en andel och ge bort som julklapp.

– Inga problem. Du kan köpa den i ditt egen namn och sen registrerar vi bara om den.

Fakta: Galoppandelshästarna

Jessica Ohlsson

  • Guidetti
  • A Star Is Born
  • Come What May
  • Silicon Valley

Annika Sjökvist

  • Forward Fokus

Mer information hittar du på hemsidan MinAndelshäst

Fakta: Galoppandelshästarna

Jessica Ohlsson

  • Guidetti
  • A Star Is Born
  • Come What May
  • Silicon Valley

Annika Sjökvist

  • Forward Fokus

Mer information hittar du på hemsidan MinAndelshäst

Fler nyheter, artiklar och bloggar

i-p8zMhmW-X2 Visiteur Du Pom redigerad i-p8zMhmW-X2 Visiteur Du Pom redigerad

Förutom nio spännande galopplopp så är det på onsdag dags för en ny Näringslivsdag i samarbete med Upplands-Bro kommun. I publikhallen arrangeras en företagsmässa där många lokala företag kommer och visar upp sig. Sportsligt finns det mycket intressant att se fram emot. Läs mer

i-QwQ9m9k-X3 Ulrika Holmquist vinner Bobbie Killicks Minneslöpning på Saigon 2023 i-QwQ9m9k-X3 Ulrika Holmquist vinner Bobbie Killicks Minneslöpning på Saigon 2023

Det är en stor bedrift att vinna en sådan här internationell jockeyturnering en gång, men att göra det två gånger på två försök är otroligt bra gjort. Det är precis vad Ulrika Holmquist lyckades med när hon under söndagen presterade imponerande insatser i sadeln i den kvinnliga jockeyturneringen Campeonato Internacional de Jocketas på Hipódromo de la Zarzuela i Madrid. Läs mer

St Leger Göteborg St Leger Göteborg

25 september 2023 | Nyhet

Galopp den här veckan

Näringslivsdag på Bro Park, en klassisk säsongsfinal på Göteborg Galopp och flera storlopp i Norge. Det händer mycket spännande i den skandinaviska galoppsporten denna vecka. Till det kan läggas Prix de l'Arc de Triomphe, som avgörs i Paris på söndag. Läs mer