Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
A Star Is Born 9538.jpg

Tränare Jessica Ohlson med andelshästen A Star Is Born och jockeyn Annie Nilsson Lindahl efter en seger på Jägersro Galopp i augusti.

Gamla galoppörer ger sporten nya hästägare

14 december 2021 10:20

25 nya människor till galoppsporten bara den senaste veckan. Jessica Ohlson söker nya vägar för att hitta nya hästägare och nya intresserade kring sporten. "Det är inte så enkelt att människorna kommer till oss och vill köpa hästar, vi måste söka upp människorna och sticka ut i mediebruset."

Jessicas senaste idé är att skänka en andel i A Star is Born, galopphäst som fyller fyra år vid årsskiftet, till alla som köper en f.d. galopphäst som avslutat sin karriär och blivit rid- eller sällskapshäst. Och erbjudandet gäller retroaktivt för 2021. Kravet är att hästen ska vara köpt från ett galoppstall eller via en förmedling som i sin tur ska ha köpt från ett galoppstall. Hästen behöver inte ha startat, men ska ha varit i träning hos en licensierad tränare.

– Det är ett jättestort intresse. Bara första veckan med det erbjudandet har vi fått 25 nya hästägare, berättar Jessica.

Jessica Ohlson ser chansen att knyta samman rid– och galoppsporten. Hitta personer som via sin nya häst – den f.d. galoppören – har ett naturligt intresse för sporten. Via sociala medier försöker hon nå ut till så många nyblivna fullblodsägare som möjligt:

𝐇𝐚𝐫 𝐝𝐮 𝐤𝐨̈𝐩𝐭 𝐞𝐧 𝐞𝐱 𝐠𝐚𝐥𝐨𝐩𝐩𝐨̈𝐫 𝐮𝐧𝐝𝐞𝐫 𝟐𝟎𝟐𝟏? MinAndelshäst skänker en andel i treåriga A Star is Born till alla som köper...

Posted by Min galopphäst on Monday, December 6, 2021

Jessica Ohlson håller till i Kvarnby, strax intill Jägersro. I hennes koncept, som heter MinAndelshäst, ingår fem galopphästar och tre travhästar. Jessica tränar själv fyra av galopphästarna medan Annika Sjökvist på Bro Park tränar den femte.

Stallet har växt succesivt, första året var det 155 andelsköpare – nu är det 1500. Och enligt Jessica är det inte segrarna som är höjdpunkten i hästägandet utan ”vardagen”.

– Visst tycker alla det är kul när en häst vinner. Men det som de flesta uppskattar allra mest är inblicken i sporten. Vad hästen gör, vad den äter hur den uppför sig.

Varje söndag skickar Jessica ut ett nyhetsbrev till alla delägarna där hon berättar vad som hänt, skickar med någon kul bild och ger helt enkelt stallets vardag ett ansikte.

– Det är också väldigt många som svarar på breven och verkligen är engagerade.

Tanken är också att ha regelbundna träffar och aktiviteter kring hästarna, även om pandemin lagt en del hinder i vägen där.

Ett annat annorlunda inslag i att nå ut till nya människor tog Jessica i samband med den julmarknad som arrangerades på Jägersro vid den senaste V75-dagen. Där hade Jessica ett stånd och sålde andelar färdig inslagna som en julklapp.

Och givetvis går det att köpa en andel och ge bort som julklapp.

– Inga problem. Du kan köpa den i ditt egen namn och sen registrerar vi bara om den.

Fakta: Galoppandelshästarna

Jessica Ohlsson

  • Guidetti
  • A Star Is Born
  • Come What May
  • Silicon Valley

Annika Sjökvist

  • Forward Fokus

Mer information hittar du på hemsidan MinAndelshäst

Fakta: Galoppandelshästarna

Jessica Ohlsson

  • Guidetti
  • A Star Is Born
  • Come What May
  • Silicon Valley

Annika Sjökvist

  • Forward Fokus

Mer information hittar du på hemsidan MinAndelshäst

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Jet Action TOP 6878 Jet Action TOP 6878

I söndags avgjordes årets sista tävlingsdag på Jägersro Galopp och i slutet av tävlingsdagen kunde årets champions koras. Det var riktigt jämnt i några av championatstriderna och spännande in i det sista! Läs mer

El Camino DSC_3482 copy El Camino DSC_3482 copy

28 november 2022 | Nyhet

Galopp den här veckan

Här är galopptävlingarna och sändningarna du inte får missa under vecka 48 (28 november till 4 december). Årets galoppsäsong närmar sig sitt slut och det är numera endast Bro Park som håller öppet. Läs mer

Footfall TOP Footfall TOP

Flera av banans lokala champions fick påpassligt nog besöka vinnarcirkeln när Jägersrogaloppen arrangerade årets sista tävlingsdag på söndagen. Per-Ander Gråberg säkrade jockeychampionatet efter en hård kamp med Jacob Johansen. Dessutom nådde Ricardo Ramallo sin 100:e tränarseger. Läs mer