Den här sidan är arkiverad och kan innehålla inaktuell information.

Fyndköpet Forward Planning tog andra raka

18 juni 2013

Forward Planning har verkligen hittat formen hos amatörtränare Lotta Månsby. I derbyhelgens inledande Trio/LördagsKomb betvingade fuxstoet länge ledande Swedish Cat över upploppet och bärgade sin andra raka seger.

Forwardplanning
Forward Planning och Ninni Westerlund klev enkelt förbi länge ledande Swedish Cat över upploppet.

Starten skulle visa sig bli avgörande för utgången av loppet. Shane Karlsson sparade inte på krutet ombord på ytterspårets Swedish Cat. Fuxan tog tidigt hand om ledningen och anförde det 14 hästar starka startfältet in mot svängen. Forward Planning var inte långt efter och tillsammans med Ninni Westerslund tog det Lotta Månsby-tränade stoet rygg på ledaren efter 400 meter. Väl inne på upploppsrakan var det inget snack om vem som var starkast. Redan med 250 meter kvar kopplade Forward Planning greppet och bärgade sin andra raka viktoria med 1,5 längder tillgodo på Swedish Cat, som höll starkt som tvåa.

- Forward Planning fick stå ganska länge i startboxarna och var inte speciellt snabb ut. Men när jag väl puttade på svarade hon direkt och tog sig fram till en fin position strax bakom ledaren. Sedan kändes hon stark över upploppet, sade Ninni Westerlund, som ersatte Luis Santos.

Amatörtränare Lotta Månsby ropade in Forward Planning på auktion i England för blygsamma 800 guineas i höstas. Efter lördagens seger har det amerikanskfödda stoet sprungit in drygt 64 000 kronor. Ett riktigt fyndköp med andra ord.

- Forward Planning har en fin härstamning och såldes för miljonbelopp som tvååring. Därför kunde jag inte drömma om att jag skulle få henne så pass billigt, sade Lotta Månsby efter segern.

- Jag visste att Forward Planning var tillräckligt kapabel för att vinna idag och dirttrack under hovarna var säkert bara en fördel. Tyvärr har hon haft lite problem med en hov och därför fick vi stryka henne inför senaste starten på Göteborg. Men om allt ser bra ut efter det här loppet får hon starta på hemmaplan redan på söndag, fortsatte Lotta, som till vardags driver en veterinärklinik tillsammans med sin make Mikael i Nödinge strax norr om Göteborg.

Varken Forward Planning eller Swedish Cat tillhörde de mer betrodda hästarna i fältet och de få som lyckades pricka in rätt Komb och Trio kunde gläda sig åt ett riktigt glada odds. Komben betalade 352,98 och trots att favoritspelade Fast Feet liftade med till tredjeplatsen klev Trion upp i hela 2 231,24.

 

Fler nyheter, artiklar och bloggar

SMk0AgQU Närbild på Andreas och Titannia.jpeg SMk0AgQU Närbild på Andreas och Titannia.jpeg

Jockeyn Andreas Tapia Dalbark tog sin allra största seger i karriären när han nyligen vann Dansk Derby tillsammans med stoet Titannia. Hör Andreas berätta om känslorna kring segern och sin karriär som jockey i det här härliga videoreportaget. Läs mer

Quebello_S3I7774 vinner Oslo Cup på Övrevoll 25 juni.jpg Quebello_S3I7774 vinner Oslo Cup på Övrevoll 25 juni.jpg

15 augusti 2022 | Nyhet

Galopp den här veckan

Här är galopptävlingarna och sändningarna du inte får missa under vecka 33 (15-21 augusti). I Skandinavien har vi fem tävlingsdagar att se fram emot. Den stora höjdpunkten är Norsk Derby på Övrevoll på söndag! Läs mer

Två svensktränade och svenskägda hästar prövade lyckan i den tyska huvudstaden när man på banan Berlin-Hoppegarten firade att det var 200 år sedan tysk galoppsport tog sin början.

Irish Action (e. Zoffany) stod näst längst in (2), men eftersom samtliga ryttare bedömde att banan var gynnsammare åt vänster så fick han ändå inte den bästa positionen på rakbanan – dock bra ryggar. Han gjorde ett riktigt bra lopp under toppjockeyn Andrasch Starke och var med och slogs om segern in i det sista. Han slutade till slut trea över 1200 meter i Ittlingen-Pokal (Hoppegartener Flieger-Preis) (L) på en god gräsbana och sprang in 3 125 euro. Stall Gransäter äger och Lennart Reuterskiöld Junior tränar.

Segrade gjorde Kindred Spirit under Hugo Journiac som satt längre in i banan och spurtade strålande. Dina Danekilde-tränade Buddy Bob under Adrie De Vries var i många trafikproblem under vägen, men spurtade piggt när han fick chansen. Då hade dock tåget gått för längesedan och han slutade sjua.

Resultat och lopprepriser

Resultatlista på deutscher-galopp.de

Se loppreprisen på youtube.com (spola fram till cirka 2:37:55 in i sändningen).

Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp
i-vGH7NRL-X3 Irish Action.jpg