Fredagsbloggen cover Fast Forward.jpg

Niclas Cronberg bloggar bland annat om Fast Forward, den svenskuppfödda tvååringen som har imponerat under hösten med två segrar på lika många försök.

Fredagsbloggen: Utlandsstarter, en blivande elithäst och hästen som gör skäl för sitt namn

29 oktober 2021 10:45

Galoppexperten Niclas Cronberg bloggar på fredagar om de senaste händelserna inom galoppsporten och den kommande veckans tävlingar. I den här veckans blogg kan du bland annat läsa om lovande tvååringar, en blivande elitsprinter och spännande utlandsstarter.

Fast Forward gör skäl för namnet

Tränare Fredrik Reuterskiöld ser ut att ha ett mycket lovande ämne i Fast Forward. På Jägersro Galopp i söndags togs andra raka segern. Valmir De Azeredo gav marschorder ut ur sista kurvan och då tog Fast Forward sig enkelt förbi favoriten Pjerrot i Manoustielöpning. Jag bytte ett par ord med Fredrik Reuterskiöld efter vinsten och man kan tydligt höra hur mycket han gillar tvååringen. Han var dock inte helt säker om det blir Svenskt Kriterium för den här spännande hästen.

Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Fast Forward 1839.jpg

Fast Forward - en häst som gör skäl för sitt namn!

Irish Action ser ut att ha det där extra

Lennart Reuterskiöld Jr hade två hästar till start under söndagens tävlingar på Jägersro, och det blev två segrar. Tvååriga Carmen hade gått framåt efter sin debut och segern blev säker under Jacob Johansen. En av dagens mest imponerande vinnare var Irish Action. Den här treåringen vann nu sin tredje seger på fyra starter och han såg bländande ut. Jag är väl medveten att det bara var tre startande i loppet, men vilket intryck att se honom. Det här kan vara en blivande elitsprinter.

Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Irish Action 5468.jpg

Irish Action i vinnarcirkeln.

Tala om lyckad hästägarträff

Tränare Jessica Ohlsson hade hästägarträff den här tävlingsdagen på Jägersro. Det var fantastiskt roligt att höra jublet över upploppet från de cirka 40 hästägarna när Annie Nilsson Lindahl hade kopplat greppet med stallets Guidetti. Glädjen i vinnarcirkeln påminde mycket om när man hade rikshästar förr. Jessicas andelsstall Min Galopphäst har 1000 andelar per häst vilket gör hästägande tillgänglig för alla.

Här finns tävlingsreferatet från dagen: Tävlingsreferat: Fast Forward glänste i Manoustielöpning

Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Guidetti - Min Galopphäst 5462.jpg

Guidetti med några av andelsägarna i vinnarcirkeln på Jägersro.

Tre segrar till Kahlil de Burca

Kahlil de Burca fotsätter att leverera tränarsegrar och på Bro Park i onsdags tog han en trippel. Mycket lovande och intressanta Archduke Ferdinand tog enkelt hem ett tvåårslopp med Ulrika Holmqvist i sadeln. Det blev ytterligare en seger för Ulrika Holmqvist på den snabba tvååringen Ces Soirees La. Avslutningsvis tog Ittmaam hem en enkel seger med Kate Alvesparr.

Här finns tävlingsreferatet: Tävlingsreferat: Trippelt De Burca

Archduke Ferdinand

Archduke Ferdinand var en av Kahlil de Burcas tre vinnare på Bro Park i onsdags.

Topplistorna är alltid intressanta att kika på

Jag noterar att ser man på antalet segrar i Sverige så är det två stall som skiljer sig ut i Sverige, det är Lennart Reuterskiöld Jr och Kahlil de Burca. Championatet avgörs dock på prispengar och där leder "Junior" stort.

På den här sidan kan ni se mer om 10 i-topp listorna och söka själv: Topplistor - 10-i-topp

Quebello får sitt elddop

Tobias Hellgren-tränade Quebello som jag nämnt flera gånger i bloggen tidigare under året ska starta i ett Grupp 3-lopp på Hoppegarten i Berlin på söndag. Anna Pilroth sitter som vanligt i sadeln. Även stallets Ede's Garinchi är anmäld och startar i lopp 8 samma tävlingsdag.

Läs gärna vad Mikael Armstrong skriver om hur han blev delägare i Quebello här på Ledvolten.se: Ett år med Quebello

Här är startlistan: Berlin-Hoppegarten 31.10.2021

Quebello 3290.jpg

Quebello har startat i sju lopp och vunnit fem av dessa. På söndag startar han i ett Grupp 3-lopp i Tyskland.

Good Eye tvåa i Tyskland

Jessica Long har varit i Tyskland och startat häst flera gånger, så även förra helgen. Good Eye med Shane Karlsson gjorde ett mycket bra lopp som tvåa i listedloppet Großer Preis des Gestüts Etzean. Läs mer här på hemsidan: Listedplacering för Good Eye i Hannover

Här nedan kan ni se loppet:

Fransk uppfödarseger för Katarina Jacobsson

Noterade att den svenska uppfödaren Katarina Jacobsson tog sin första uppfödarvinst på fransk mark häromdagen med fyraåriga Morning Claire som hon är deluppfödare i. Om någon minns Momentum som vari träning hos Lennart Reuterskiöld Jr och som var trea i Hurricanelöpning så är Morning Claire ett halvsyskon till honom.

Fegentri på Bro Park

På söndag är det tävlingar på Bro Park bland annat så rider man Fegentri, världscupen för amatörryttare. En av Sveriges representanter är Emelie Gustavsson och lämpligt nog finns det en artikel om henne och hur hon hamnade i galoppen:

Hamnade i galoppen av en slump – nu ska hon representera Sverige

Här kan ni läsa mer om de utländska Fegentriryttarna: Amatörryttare från åtta länder gästar Bro Park

Foto: Stefan Olsson
Penny Lane 5539.jpg

Emelie Gustavsson är en av de svenska representanterna i Longines Fegentri World Championship på Bro Park.

Slutnoteringar

Det är härligt att se Andreas Tapia Dalbark tillbaka i vinnarcirkeln både på Jägersro och Bro Park den gångna veckan. Han skadade axeln nyligen, mer om detta här: Andreas Tapia Dalbark kan vinna storlopp – mot alla odds

Förresten, är det bara jag som saknar en häst som t.ex. Gyllen som kommer långt bakifrån och speedar ner fältet. Var det vanligare förr?

Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp
AndreasTapiaDalbark.png

Andreas Tapia Dalbark har gjort två besök i vinnarcirkeln den senaste veckan och är just nu femma i den svenska jockeyligan.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

i-p8zMhmW-X2 Visiteur Du Pom redigerad i-p8zMhmW-X2 Visiteur Du Pom redigerad

Förutom nio spännande galopplopp så är det på onsdag dags för en ny Näringslivsdag i samarbete med Upplands-Bro kommun. I publikhallen arrangeras en företagsmässa där många lokala företag kommer och visar upp sig. Sportsligt finns det mycket intressant att se fram emot. Läs mer

i-QwQ9m9k-X3 Ulrika Holmquist vinner Bobbie Killicks Minneslöpning på Saigon 2023 i-QwQ9m9k-X3 Ulrika Holmquist vinner Bobbie Killicks Minneslöpning på Saigon 2023

Det är en stor bedrift att vinna en sådan här internationell jockeyturnering en gång, men att göra det två gånger på två försök är otroligt bra gjort. Det är precis vad Ulrika Holmquist lyckades med när hon under söndagen presterade imponerande insatser i sadeln i den kvinnliga jockeyturneringen Campeonato Internacional de Jocketas på Hipódromo de la Zarzuela i Madrid. Läs mer

St Leger Göteborg St Leger Göteborg

25 september 2023 | Nyhet

Galopp den här veckan

Näringslivsdag på Bro Park, en klassisk säsongsfinal på Göteborg Galopp och flera storlopp i Norge. Det händer mycket spännande i den skandinaviska galoppsporten denna vecka. Till det kan läggas Prix de l'Arc de Triomphe, som avgörs i Paris på söndag. Läs mer