Foto: Magnus Östh/Svensk Galopp
Niclas Cronberg foto Magnus Östh.jpg

Niclas Cronberg kommer nu att blogga på svenskgalopp.se på fredagar. Här ses en mycket koncentrerad Niclas under Derbydagen på Jägersro Galopp.

Fredagsbloggen: Sociala medier, Hong Kong-sändningar och snart dags för vårpremiär!

2 april 2021 17:22

Nu presenterar vi en ny blogg! Galoppexperten Niclas Cronberg bloggar på fredagar om de senaste händelserna i Galoppsverige. Nu är det bara en dryg vecka till säsongsstart och vi smygstartar den nya bloggen med reflektioner kring den kommande säsongen, internationella galoppsändningar och alla härliga uppdateringar på sociala medier.

Efter nästan två månader utan galopp så är vi snart på gång igen. Det är dags för vårpremiär för galoppen både på Bro Park och Jägersro. Solen har börjat titta fram de senaste dagarna. Häromdagen hade vi 17 grader i Malmö och vi går verkligen mot ljusare tider.

Tack för alla sociala media-uppdateringar!

Jag vill inleda denna blogg med att tacka er som delar med er av bilder på framför allt Facebook och Instagram. Ni förgyller verkligen min tillvaro under den dystra och lite mörka tiden när vi inte har galopp. Under de två månaderna som galoppen haft uppehåll så har man kunnat se en massa härliga fölbilder från diverse olika uppfödare runt om i Skandinavien och det är lika underbart varje gång. Tänk att det är de här vi ska få se leverera de närmaste åren! Tränare och ryttare som delar med sig när hästarna i stallet varit ute och jobbat. En del har delat en härlig bild från stallet med personalen. Jag lovar det gör dagarna mycket ljusare i alla fall för mig och säkert för många andra som inte har kunnat befinna sig lika mycket på banorna det senaste året. Det är faktiskt otroligt viktigt att hjälpa till att dela med sig av glädjen och alla härliga upplevelser runt vår härliga sport.

De allra flesta tränare, jockeys och uppfödare har Instagramkonton eller Facebooksidor och jag kan rekommendera er att följa dem! Vill du tipsa om dina favoritkonton? Maila mig gärna på galoppbloggen@gmail.com.

Foto: Cedric Lane
Dubai 210128 Race 4 Silent Night (SWE)-8803.JPG

Silent Night från Patrick Wahls stall har visat framfötterna i Dubai under vintern.

Sändningarna från Hong Kong kan rekommenderas

Under januari, februari och mars har vi kunnat följa härliga tävlingar från Dubai där ur skandinaviskt perspektiv Silent Night gjort väldigt fina prestationer.

På tal om internationell galopp så måste jag också passa på att lyfta ATG:s tipssändningar till Hong Kong med Josephine Chini och Mikael Armstrong. Mina bekanta som mest följer trav tycker verkligen om programmet och har börjat följa galoppen från Hong Kong varje tävlingsdag. Därifrån är inte steget långt till att de även börjar följa galoppen mer noggrant här i Skandinavien.

På Svensk Galopps sida Galopp på tv och online kan du läsa mer om hur du följer svenska och internationella tävlingar hemifrån.

ATG:s galoppsida kan du se vilka galopptävlingar som ATG tar spel till.

Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Jazz Explosion 0584.jpg

Jazz Explosion - årets mest intressanta häst?

Våren är en spännande tid

Personligen älskar jag våren inom galoppen, den där känslan när man inte riktigt vet vilka treåringar som kommer att göra sig gällande i storloppen. Man kan alltid ana sig till att vissa av tvååringarna från förra året kommer att hålla sig långt framme, men det är ovissheten som är en stor del av charmen.

På tisdag är det startanmälan till Jägersro och anmälan till huvudsäsongens två första dagar på Bro Park. I tävlingskalendern på Galoppappen hittar ni viktlistor och propositioner. Till Jägersros första tävlingsdag den 11 april noterar jag att härliga Plata O Plomo är anmäld, motstånd saknas inte som det ser ut. Amon Ra och Couples finns också med på listan liksom Plantstepsdream och några motståndare till.

Jag vill avsluta den här bloggen med en fundering jag har: Årets mest intressanta häst, om man bortser från två- och treåringarna, är inte det Jazz Explosion? Det kan faktiskt vara så att han är en framtida vinnare av Pramms Memorial.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

I Galoppappens anmälningslistor till Derbyserien 2022 och Svenskt 1000 Guineas 2022 saknas tyvärr extraraderna med namnen på hästar som ännu ej finns registrerade i Sportsystemet.

Komplett anmälda hästar inklusive extrarader finns i bifogade pdf-filer:

Derby & Oaksserien 2022 1:a insats.pdf

Derby & Oaksserien 2022 1:a insats från Arqana Sales.pdf

Derby & Oaks serien 2022 1:a insats från Goffs UK Breeze Up Sale 2021.pdf

Svenskt 1000 Guineas 2022 1:a insats.pdf

Anmälningslistorna finns på sidan Anmälningslistor i Galoppappen. Funktionen i Galoppappen kommer att uppdateras inom kort så att extraraderna även syns där.

Chatarina TOP Chatarina TOP

Hemmatränarna Lennart Jr Reuterskiöld, Jan-Erik Pettersson och Peter Jardby hade alla anledning att vara nöjda efter onsdagens lunchtävlingar på Jägersro. Trion bokförde nämligen två segrar vardera. Junior tränar det treåriga stoet Chatarina, som visade riktigt fin attityd genom att avvisa Khatun i huvudloppet Becky Moss Fillies Mile. Läs mer

Lopp 4 9576 på Jägersro.jpg Lopp 4 9576 på Jägersro.jpg

Svensk Galopps fullmäktige avgjorde frågan om en galoppbana i Bara under en extrastämma lördagen den 17 april. Beslutet har väckt starka känslor. Svensk Galopps ordförande Anders Lilius svarar på några av de vanligaste frågorna om stämmans beslut. Läs mer