Finaldagen på Jägersro är inställd

25 november 2023 11:27

Med anledning av det kyliga vädret har Svensk Galopp tagit beslutet att ställa in söndagens finaldag på Jägersro. Efter en baninspektion på lördagsförmiddagen är den samlade bedömningen att banans beskaffenhet dessvärre kommer att försämras fram till söndag lunch.

Det har kommit stora mängder nederbörd i Skåne under de senaste veckorna. Mycket vatten i bankroppen i kombination med frostgrader har gjort att det redan under den gångna natten har bildats klumpar i underlaget. Trots att banpersonalen har harvat banan konstant sedan klockan 18 på fredagskvällen.

Mellan lördag kväll och söndag förmiddag väntas flera minusgrader, vilket med största sannolikhet kommer att förvärra banans beskaffenhet. Frusna klumpar i banan riskerar att utgöra en fara för såväl hästar som ryttare.

Under en stor del av lördagen arrangeras även V75-tävlingar på Jägersro med begränsade möjligheter att harva galoppbanan.

Väderprognosen för de närmaste tio dygnen indikerar fortsatt kyligt väder. Av den anledningen kommer finaldagen tyvärr inte att kunna ridas vid ett senare tillfälle i år.

- Anders Gustafson, Svensk Galopp

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Veckosvep 24 toppbild
Veckosvep 24 toppbild

Från Nationaldagsfirandet på Gärdet till storloppen på Bro Park. Den gångna veckan bjöd på många minnesvärda ögonblick. Men vi nåddes även av det sorgliga beskedet att Gunnar Nordling har lämnat oss. De närmaste dagarna väntar flera spännande tävlingsdagar runt om i Skandinavien, inte minst Svenskt Grand National på Strömsholm. Läs mer

Nyhetssvepet 23 TOP
Nyhetssvepet 23 TOP

Den gångna veckan bjöd på härlig galoppsport, både hemma i Skandinavien och i den stora galoppvärden. Och delikatesserna fortsätter rulla in de närmaste dagarna. Med allt från Nationaldagsgaloppen till Stockholms Stora Pris och Belmont Stakes i USA. Läs mer

Jan Erik Voterlöpning
Jan Erik Voterlöpning

Jan–Erik Neuroth har presenterat sig som tränare. Hans Schamyl, med Sandro De Paiva på ryggen, skrällvann Voterlöpning på Jägersro och nu är siktet inställt på Svenskt Derby den 14:e juli. Läs mer