Foto: Elina Björklund
Gold Streak

Caroline Malmborg-tränade Gold Streak tog enkelt hem finaldagens inledande treårsnovis. Därefter togs beslutet att ställa in resterande lopp.

Finaldagen på Bro Park ställdes in efter första loppet

16 december 2023 12:33

Att tidigarelägga finaldagen på Bro Park från söndag till lördag var ett gott försök. Men redan efter dagens första lopp konstaterades att omslaget till mildare väder redan satt banan i ett sådant skick att det vore olämpligt att genomföra hela tävlingsdagen.

Avsikten med att flytta fram årets sista tävlingsdag till lördagen var att hinna rida de åtta löpningarna innan det milda väderomslaget börjat lösa upp den stora mängd frusen nederbörd som harvats ner i banan under veckor med snö och kyla.

Redan efter dagens inledande lopp konstaterades emellertid att skiktet med löst banmaterial var otillräckligt ner till den hårda tjälen längre ner i bankroppen. Det milda vädret hade medfört att banans beskaffenhet redan hunnit ändra sig mycket sedan besiktningen tidigare på förmiddagen.

Tjänstgörande banveterinär tog i samråd med banansvarig, samt representanter från den lokala galoppdomstolen och ryttarna därmed beslutet att inte rida resterande lopp.

Att vi tvingas avsluta den svenska galoppsäsongen på det här sättet är naturligtvis väldigt tråkigt för alla. Banpersonalen på Bro Park har gjort allt för att finaldagen skulle gå att genomföra. Men kraftiga temperaturomslag på vintern är alltid en stor utmaning. Hästarnas välbefinnande och ryttarnas säkerhet har naturligtvis alltid högsta prioritet.

I den treårsnovis som trots allt reds tog tränare Caroline Malmborg en stalldubbel. Gold Streak följde upp debutsegern för två veckor sedan med en ny övertygande viktoria tillsammans med Per-Anders Gråberg.

- Det kändes lite lyxigt när jag såg att Gold Streak var klar på upploppet och jag kunde koncentrera mig på att heja in Forty Love till andraplatsen, sade tränaren.

Precis som i senaste starten var Gold Streak på bettet redan från start och tog resolut hand om taktpinnen. Trots att Hot Streak-sonen uppvaktades ordentligt av Lovely Spirit genom kurvan visade han inga tecken på att tröttna över upploppsrakan. Andra raka segern säkrades med tre längder tillgodo till stallkompisen Forty Love, som avslutade starkt efter en lite trevande start.

- Gold Streak fick tryck längs vägen och visade verkligen fin styrka idag. Det här vara bara hans fjärde start och det ska finnas mer utveckling i honom, sade Caroline Malmborg om fuxen som ägs av Stall Winning Streak.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Ulrika Holmquist med häst i Nya Zeeland redigerad privat Ulrika Holmquist med häst i Nya Zeeland redigerad privat

När vintermörkret är som mörkast och dagarna korta så är en del av den skandinaviska jockeyeliten på äventyr i olika delar av världen. Vi har tagit pulsen på tre av våra absolut mest framgångsrika ryttare som skördar framgångar i Nya Zeeland och Australien. Läs mer

Jacob Johansen 50 Jacob Johansen 50

22 februari 2024 | Nyhet

Så övervintrar Jacob Johansen

På sociala medier ser vi bilder på svenska ryttare som jobbar och njuter i solen under vintern. Nya Zeeland, Australien, USA och andra länder med ett behagligare klimat än den svenska vintern. Men det gäller inte alla. Jacob Johansen övervintrar på hemmaplan. Läs mer

Free House och Jessica Long Free House och Jessica Long

15 februari 2024 | Nyhet

Nu är vårens kursprogram klart

Nu är vårens kurser öppna för anmälan! Under våren och försommaren arrangerar vi en introduktionskurs, en amatörtränarkurs, två tappskokurser, tre ponnylicenskurser och två ryttarlicenskurser samt utbildningsdagar för ryttare. Läs mer