Foto: Annci Gustavsson
Johan Fallby foto_Annci Gustavsson.jpg

Johan Fallby

Digitala föreläsningar med Johan Fallby om barns och ungdomars idrottande

19 mars 2021 15:25

Under våren arrangerar vi två digitala föreläsningar med idrottspsykologen Johan Fallby. Föreläsningarna handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för barn och ungdomars idrottande, för att må bra och utvecklas optimalt.

Föreläsningarna vänder sig till aktiva inom ponnygaloppen; framförallt tränare och föräldrar.

Ni kan förvänta er två aktiva föreläsningar om hur ni som ledare och föräldrar tillsammans kan stärka barnens beteende att alltid vilja gör sitt bästa. Föreläsningen hjälper dig att gå från fina ord till praktisk handling som ledare och förälder. Här kan du ställa frågor och få tips på saker som ibland kan vara svåra att ta upp eller lyfta i en träningsgrupp. 

Föreläsningens innehåll

Tävling har varit ett hett ämne de senaste åren. Går det att tävla klokt och vad är tränarens eller förälderns roll i tävlingen? Vad betyder det att tävla på barns villkor och hur kan de få beredskap att tävla? Vet du hur motivation stärks, eller vad självbestämmande motivation är? Hur ser egentligen en sund idrottsmiljö ut? Johan är mannen som reder ut begreppen praktiskt med vetenskapen i ryggen.

Hans erfarenheter och fördjupning i forskningen är samlat i boken ”Gör det bättre själv om du kan” och de återges i hans samtal. Under de två kvällarna han föreläser för er kommer han att ge svaren på vad det är som skapar glädjen i barnens idrottande, hur vi tillsammans skapar en sund miljö för dem och hur du som anhörig blir en positiv kraft i barnets idrottsmiljö. Detta oavsett om målet är att lägga grunden till en aktiv livsstil eller ge barnet förutsättningar att nå så långt som det kan i sin idrott. Detta kommer ge dig svaren på vad som skapar idrottsglädje!

Datum

I serien ingår två föreläsningar. Föreläsningarna hör ihop, dvs. man deltar i båda:

  • Onsdag 24 mars kl. 18-20 via Teams
  • Måndag 12 april kl. 18-20 via Teams

Anmälan

Varmt välkomna med er anmälan via e-post till cecilia.graberg@svenskgalopp.se.

Länk till föreläsning får ni utskickat till er via mejl senast dagen innan föreläsningen.

Om Johan Fallby

Johan är en mycket omtyckt föreläsare och utbildare inom bland annat idrottspsykologi och pedagogik. Han har en egen idrottspodd ”Wag the dog” som handlar om motivation och talang. Han har bland annat arbetat för Svenska Fotbollförbundet, FC Köpenhamn och SOK samt som idrottspsykologisk rådgivare med hundratals individuella eller lagidrottare, ledare och tränare. 

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Gräs- och hinderbanorna på Bro Park är fortfarande inte i tävlingsmässigt skick efter en kall vinter och osedvanlig kall vår, där det fortfarande är minusgrader på nätterna. Gräsväxten har inte kommit i gång på vare sig slät- eller hinderbanan.

Detta innebär följande förändringar i tävlingsprogrammet:

  • Gräsloppen på slätbanan den 19 maj flyttas till dirttrack. Det handlar om Upplandlöpning samt de två 3-årslöpningarna på 1400 meter och 1600 meter.
  • Häcklöpningarna Maidenhäcklöpning och Lindarängen Memorial flyttas till Göteborg och avgörs den 16 maj. Loppen anmäls måndagen den 10 maj före klockan 09.30 och startanmäls före klockan 11.00 samma dag. Anmälan och startanmälan endast på mail till sport@svenskgalopp.se.
  • Vi hoppas fortfarande på att steeplechaselöpningarna Jockeyklubbens Stora Pris och Novissteeplechase ska kunna ridas på Bro Park den 19 maj som planerat. Vi följer gräsets utveckling noggrant och återkommer med mer information. Anmälan måndagen den 10 maj före klockan 14.00 enligt proposition.

Denna vecka pågår en informationskampanj om smittspridning där kvarkan står i fokus. Häng med och lär dig mer om sjukdomen och om förebyggande smittskydd rent allmänt.

Stoppa kvarkan-kampanjen har sitt ursprung i Storbritannien och går där under namnet Strangles Awareness Week (SAW). Den 3-9 maj 2021 sprids kampanjen i andra europeiska länder för att öka kunskapen och minska stigmatiseringen. Kampanjen i Sverige organiseras av Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) tillsammans med flertalet kampanjpartners, bland annat Svensk Galopp.

Hashtaggarna #StoppaKvarkan och #StoppaSmittan används i sociala medier under veckan för att uppmärksamma kampanjen. Under dessa taggar kan du hitta information om kvarka och smittskydd.

SVA har samlat massor av information och filmer och det fylls på med nytt material varje dag. Häng med!

Länk till SVAs sida Stoppa Kvarkan: Stoppa Kvarkan - SVA

Bild8-Medveten-om-kvarka_FB.PNG

Den 12 maj arrangerar Svensk Galopp en digital föreläsning med galopptränare Catharina Vång om hur man tränar en ponnygaloppör.

Läs mer i kalendariet: 12 maj - Träning av ponnygaloppörer - digital föreläsning