Foto: Annci Gustavsson
Johan Fallby foto_Annci Gustavsson.jpg

Johan Fallby

Digitala föreläsningar med Johan Fallby om barns och ungdomars idrottande

23 februari 2021 15:25

Under våren arrangerar vi två digitala föreläsningar med idrottspsykologen Johan Fallby. Föreläsningarna handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för barn och ungdomars idrottande, för att må bra och utvecklas optimalt.

Föreläsningarna vänder sig till aktiva inom ponnygaloppen; framförallt tränare och föräldrar.

Ni kan förvänta er två aktiva föreläsningar om hur ni som ledare och föräldrar tillsammans kan stärka barnens beteende att alltid vilja gör sitt bästa. Föreläsningen hjälper dig att gå från fina ord till praktisk handling som ledare och förälder. Här kan du ställa frågor och få tips på saker som ibland kan vara svåra att ta upp eller lyfta i en träningsgrupp. 

Föreläsningens innehåll

Tävling har varit ett hett ämne de senaste åren. Går det att tävla klokt och vad är tränarens eller förälderns roll i tävlingen? Vad betyder det att tävla på barns villkor och hur kan de få beredskap att tävla? Vet du hur motivation stärks, eller vad självbestämmande motivation är? Hur ser egentligen en sund idrottsmiljö ut? Johan är mannen som reder ut begreppen praktiskt med vetenskapen i ryggen.

Hans erfarenheter och fördjupning i forskningen är samlat i boken ”Gör det bättre själv om du kan” och de återges i hans samtal. Under de två kvällarna han föreläser för er kommer han att ge svaren på vad det är som skapar glädjen i barnens idrottande, hur vi tillsammans skapar en sund miljö för dem och hur du som anhörig blir en positiv kraft i barnets idrottsmiljö. Detta oavsett om målet är att lägga grunden till en aktiv livsstil eller ge barnet förutsättningar att nå så långt som det kan i sin idrott. Detta kommer ge dig svaren på vad som skapar idrottsglädje!

Datum

I serien ingår två föreläsningar. Föreläsningarna hör ihop, dvs. man deltar i båda:

  • Onsdag 24 mars kl. 18-20 via Teams
  • Måndag 12 april kl. 18-20 via Teams

Anmälan

Varmt välkomna med er anmälan via e-post till cecilia.graberg@svenskgalopp.se.

Länk till föreläsning får ni utskickat till er via mejl senast dagen innan föreläsningen.

Om Johan Fallby

Johan är en mycket omtyckt föreläsare och utbildare inom bland annat idrottspsykologi och pedagogik. Han har en egen idrottspodd ”Wag the dog” som handlar om motivation och talang. Han har bland annat arbetat för Svenska Fotbollförbundet, FC Köpenhamn och SOK samt som idrottspsykologisk rådgivare med hundratals individuella eller lagidrottare, ledare och tränare. 

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Träningsstall _D3C3244 Stefan Olsson.jpg Träningsstall _D3C3244 Stefan Olsson.jpg

Nu är vårens kurser öppna för anmälan! I mars och april arrangerar vi en introduktionskurs, en amatörtränarkurs, en ponnylicenskurs och två ryttarlicenskurser. Flera av kurserna genomförs digitalt på grund av coronapandemin. Läs mer

BP22APRIL2020_05.jpg BP22APRIL2020_05.jpg

Den 21 april träder EU:s nya Animal Health Law i kraft. Alla som ansvarar för hästar kommer i olika omfattning att beröras av reglerna i AHL. Här finns länkar och mer information om den nya lagen. Läs mer

Tävlingsfunktionär FMO151018-0012143 Magnus Östh.jpg Tävlingsfunktionär FMO151018-0012143 Magnus Östh.jpg

Senast den 21 april ska alla hästar ha registrerats på en hemadress, det står i den nya djurhälsoförordningen (AHL) som träder ikraft samma datum. Hästföretagarcentrum arrangerar digitala informationsträffar om de nya reglerna. Intresset för information om AHL har varit stort och därför erbjuds nu ytterligare ett tillfälle att delta. Läs mer